HOMEPAGE >>

M.R.Ungureanu: “Asistam la o lovitura de stat mascata sub aparenta procedurilor democratice “


Publicat: 3 Iul 2012, 15:04 Actualizat: acum 3 ani 149 vizualizări 35 comentarii

  

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu indeamna la mobilizare, intrucat “modul in care este calcata in picioare democratia romaneasca este un motiv serios pentru revolta”. “Ceea ce se intampla astazi imi aduce mie aminte, ca istoric, de momente negre din perioada interbelica. In ultima saptamana primesc din ce in ce mai multe mesaje din exterior care fac analogia intreRomaniasi Ucraina. Este vorba despre incercarea de a anihila institutiile statului de drept”, a declarat M.R. Ungureanu, marti, pentru HotNews.ro, ca reactie la actiunile intreprinse in ultimele ore de USL.

Declaratiile lui Mihai Razvan Ungureanu:

“In mod clar asistam la o lovitura de stat mascata sub aparenta procedurilor democratice. Observ indarjirea cu care se insista asupra incalcarii Constitutiei si asupra atacarii si acapararii institutiilor statului. Puterea nu se castiga in acest fel, se castiga exclusiv prin vot. Iar votul este in toamna.”

“Ceea ce se intampla astazi imi aduce mie aminte, ca istoric, de momente negre din perioada interbelica. E motivul pentru care ne-am hotarat sa participam la mitingul de joi, din Piata Revolutiei, la ora 18.00. Fac un apel catre cetatenii onesti care stiu cat de importante sunt valorile democratice sa ni se alature. Pe cei care se simt reprezentati de Initiativa Civica de Centru-Dreapta si de echipa din care fac si eu parte, ii chem sa fie imbracati intr-o singura culoare: alb. Alb pentru ca nu este o culoare asimilata vreunui partid si este reprezentativa pentru onestitatea cu care ne raportam la o schimbare profunda a politicii inRomania. Cand toate valorile pentru care s-a luptat in decembrie 1989 sunt atat de brutal calcate in picioare nu ne permitem sa ramanem in casa. Este nevoie de mobilizare pana nu e prea tarziu. Cred ca suntem destul de multi pentru a nu fi ignorati. Modul in care este calcata in picioare democratia romaneasca este un motiv serios pentru revolta, nu pentru reflectie. Cred ca perioada reflectiei a trecut.”

“Nu este un miting pro-PDL. PDL a facut destule erori in perioada trecuta pentru care sunt convins plateste astazi, dar niciodata nu s-a gandit sa anihileze una dupa alta institutiile statului asa cum o face USL astazi. In momentul de fata USL este un bloc conceput pentru a acapara puterea.”

“S-a ajuns in situatia de a incalca inamovibilitatea si independenta magistratilor care fac parte din Curtea Constitutionala. Acesta este un atac fara precedent la adresa democratiei romanesti. Avocatul Poporului este la randul sau atacat pentru ca isi face treaba. Se propune schimbarea sa fara ca el sa fi calcat vreun moment competentele de care dispune. Deciziile Curtii Constitutionale sunt luate in deradere si nesocotite, toate aceste lucruri ne duc catre concluzia ca ofensiva impotriva institutiilor democratice ale statului este in plina desfasurare. Nu trebuie sa asistam inerti, indiferenti, tacuti la acest lucru. Pana nu este prea tarziu.”

“In ultima saptamana primesc din ce in ce mai multe mesaje din exterior care fac analogia intreRomaniasi Ucraina. Este vorba despre incercarea de a anihila institutiile statului de drept. Credibilitatea Romaniei scade, implicit capacitatea de a conduce negocieri in nume propriu pe diferite teme in interiorul UE sau bilateral. Imaginea aceasta de puci parlamentar nu face in niciun fel servicii calitatii democratiei inRomania. Si nu putine sunt statele care au observat acest lucru.”

  

 

 

COMENTEAZĂ PE FACEBOOK

35 COMENTARII

 1. sandukan,03/07/2012 15:34

  Domnule Ungureanu … NU MAI ESTE TIMP DE PLANS SI DE ARATAT CU DEGETUL!!! … ESTE TIMPUL SA FACETI CEVA!!! … sa contracarati derapajele antidemocratice ale hydrei stacojii …

  Nici PDL-ul nu este indrituit sa se planga de abuzurile USL, IN TIMP CE CONTEMPLA SI SE PLANG … ESTE VREMEA ACTIUNII IMEDIATE SI HOTARATE!!! … GASITI IMEDIAT SOLUTII SI APLICATI-LE!!!

  Noi nu am uitat ca noi, poporul roman suntem astazi in marele pericol de a fi inrobiti de o dictatura DIN CAUZA TRADARII SI COMPLICITATII UNOR PDL-isti … :(

  De aceea consideram ca ESTE DE DATORIA LOR, DE DATORIA PLATFORMEI DE DREAPTA, SI DE DATORIA TUTUROR FORTELOR POLITICE DEMOCRATICE DIN TARA ASTA SA NE SCAPE DE PERICOLUL CE NE PASTE!!! …

  Noi va suntem aproape, va sustinem pana la capat, dar NU VREM SA MAI FIM PARASITI IARASI CHIAR DE CEI PE CARE II SUSTINEM …

  “We the people” VA ORDONAM: IMEDIAT SA TRECETI RUBICONUL! … caci daca facem numai galagie, precum gastele de odinioara, nu salvati deloc Capitoliul … gastele dau numai alarma, SI E VREMEA ACTIUNII, NU A PLANGERILOR!!!

  Doamne ajuta Romanmia!!!

  • sandukan,03/07/2012 15:37

   Corectie: Doamne ajuta Romania!!!

   • Vânătoru`,04/07/2012 23:50

    TRĂDAREA OCCIDENTULUI a fost evidentă în cazul ASASINĂRII DE CĂTRE RUSIA a preşedintelui patriot,MARTIRUL polonez Lech KACZINSKY.
    Preşedintele american LAŞUL oKAKA ,SLUGILE RUSIEI Angela Merkel şi PAPAGALUL FRANCEZ,ABJECTUL Sarkozy AU ABSENTAT premeditat de la funeraliile naţionale ale MARTIRULUI Kaczinsky.
    Nu se vede şi acum că Preşedintele PATRIOT Băsescu ESTE TOTAL ABANDONAT de către OCCIDENTUL TRĂDĂTOR,de către UE SLUGA RUSIEI OCUPANTE şi ASASINE?

    Asistăm la O LOVITURĂ DE STAT KAGHEBISTĂ ordonată şi finanţată de RUSIA,de către DICTATORUL SÂNGEROS ne-PUTIN-ciosu PUTIN!

    Marionetele Rusiei:
    MATRIOŞKA Ponta şi MATRIOŞKA Crin
    TREBUIE OPRITE DEFINITIV!

    Trebuie să spunem hotărât OCUPANŢILOR RUŞI şi COLOANEI a-5-a RUSE de manipulare în masă PSD-PNL-KGB:

    PUTIN MARŞ AFARĂ JAVRĂ ORDINARĂ!
    PUTIN MARŞ AFARĂ JAVRĂ ORDINARĂ!
    PUTIN MARŞ AFARĂ JAVRĂ ORDINARĂ!
    PUTIN MARŞ AFARĂ JAVRĂ ORDINARĂ!
    PUTIN MARŞ AFARĂ JAVRĂ ORDINARĂ!
    PUTIN MARŞ AFARĂ JAVRĂ ORDINARĂ!
    PUTIN MARŞ AFARĂ JAVRĂ ORDINARĂ!

 2. maria5,03/07/2012 15:48

  Sa-i bata dumnezeu pe toti cei din PDL care au tradat si s-au alaturat USL-ului sa nu uite :TRADATORILOR AVETI COPII, FAMILIE ,DUMNEZEU VA VA LOVI ACOLO UNDE VA DOARE CEL MAI TARE asa nea durut si pe noi cand a-ti negociat pana si ipotecile domnule CROITORU BUNUL DUMNEZEU SA VA RASPLATEASCA DUPA CUM MERITATI TICALOSI TRADATORI !!!!!!!!

  • I.M.,03/07/2012 15:57

   @maria5, iertati-ma, dar nu sunt de acord cu dv. ” ii bate Dumnezeu” e pacat, pentru ca Dumnezeu nu este rau, nu EL ne bate, ci noi cu vorbele, gandurile si actiunile noastre ne batem!
   Parerea mea si a altor multora care au/am experimentat acest lucru!
   Sper ca dorm bine noapte si sunt MANDRII ca sunt SLUGOII lui copy/paste care au tradat!
   Va rog sa ma scuzati daca v-am ofensat cu remarca mea, nu am avut aceasta intentie!!!!!!!!!!
   Cu respect
   I.M.

 3. I.M.,03/07/2012 15:50

  D-le MRU salvati romania, traim un nou 1947.
  Joi ma gasiti in strada, la menifestatie, va astept si pe DV.

 4. Cojy,03/07/2012 15:52

  D-le PREMIER,Faceti ceva f.f.repede !!! S-ar putea ca pina JOI sa nu mai avem nici o institutie a statului de drept si presedintele sa fie scos afara cu forta de parlamentarii pucisti,care au in frunte detasamentul de cadre militare in rezerva in frunte cu acel vestit “DOGARU “.

 5. timisoara,03/07/2012 16:01

  Bravo MRU!
  Bravo pt. initiativa de a protesta in strada.
  Va rog urmati-l cat mai multi ,pana mai este timp, altfel vom ajunge in situatia de a fi “saltati”de pe strada fara sa stim de ce.
  “NEAMU PROST”a distrus,si distruge ,ultima farama de stat de drept ,de democratie, libertate si adevar.
  D-le MRU salvati Romania de “neamu prost”!

 6. carmen-mariana,03/07/2012 16:03

  Toti oamenii de buna credinta ajutati tara din acest impas.Sa nu asteptam pana joi sa iesim in strada ca este prea tarziu.DUMNEZEU sa ne ajute!

 7. carmen-mariana,03/07/2012 16:06

  D-le MRU viitorul sta in mana dvs.Salvati aceasta tara.

 8. Maria SV.,03/07/2012 16:09

  Bravo Domnule MRU, sunt alaturi de dvs.

 9. dragos mircea,03/07/2012 16:10

  Sunt departe de Capitala,dar cu sufletul sunt cu totul alaturi de mitingul de joi.Trebuie salvata democratia firava inca,trebuie salvat Statul de Drept!Ponta doreste dictatura,este bolnav pentru putere!Domnule “Frunza uscata,nu Verde”esti multumit de ce-ai facut?Esti primul tradator.halal sa-ti fie…

 10. Cojy,03/07/2012 16:25

  Vinovati sunt PDL-istii ca au tinut atita timp,intr-o funcie de prim-vicepresedinte asa un TRADATOR,care nu poate fi numit”OM “,pe nume “FRUNZA DE DOI BANI “,vindut pe multi arginti!!! El a dat tonul la TRADARI si dezastrul care a urmat si va URMA.

 11. mariana,03/07/2012 16:44

  Nu de modelul prezentat le Ministrul MAE la numirea in functie : MR. PUTIN !!!! Daca NU NE VOM MOBILIZA IN APARAREA STATULUI DE DREPT pot sa iasa mai apoi milioane de poameni instrada, nu vom mai avea ce face…. ROMANIA, TREZESTE-TE !!!! DEPTEAPTA-TE ROMANE !!!!!

 12. mariana,03/07/2012 16:46

  Varianta corectata : Nu uitati de modelul prezentat le Ministrul MAE, Marga, la numirea in functie : MR. PUTIN !!!! Daca NU NE VOM MOBILIZA IN APARAREA STATULUI DE DREPT, pot sa iasa mai apoi milioane de oameni in strada, nu vom mai avea ce face…. ROMANIA, TREZESTE-TE !!!! DEPTEAPTA-TE ROMANE !!!!!

 13. scamatorie,03/07/2012 16:55

  Va tot spun din iarna si mai ales de la debarcarea guvernului Ungureanu, ca suntem intr-o lovitura de stat mascata si abia acum vad reactii!!! Greu mai reactioneaza societatea romaneasca si politicienii…. :-(

  • vali,04/07/2012 01:43

   Romanului ii place sa se laude ca e milos, sufletist si pasnic, ei uite unde am ajuns, ne-am intors exact de unde-am plecat. Cu comunistii nu se poate convietui, ori noi -- ori ei.

   • viorica,04/07/2012 08:50

    Comunistii nu stiu de mila, ei actioneaza dupa bunul plac, calca pestre cadavre in tot ce fac.

 14. apsanca,03/07/2012 16:57

  Daca nu vor iesi cati mai multi bucuresteni in strada dl.MRU nu va putea de unul singur sa impiedice lovitura de stat ce s-a declansat de catre acesti besmetitici avizi de putere prin orice mijloace.Calca legi,constitutie,totul.Am crezut c-am scapat de totalitarism in 89 dar ne intoarcem de unde am plecat.

 15. gp1,03/07/2012 17:01

  …ar fi cazul ca in fiecare oras din tara sa se mobilizeze cei ce tin la aceasta firava democratie….nu putem venii la Buc. toti..!!!

 16. neli,03/07/2012 17:02

  Dragii mei ce se intampla in tara se datoreaza numai faptului ca AN este in inchisoare, si va explic: m-am intrebat oare nu este nici macar un om mai intelept in tot USL-ul sa le atraga atentia astor maimutoi ca risca sa revolte poporul si sa asiste la propriul suicid? Este!, mi-am raspuns, dar problema nu este lipsa de intelepciune ci faptul ca nu este nici macar unul cinstit pe care nastase sa nu il aiba la mana cu ceva!!! Get it? Nastase chiar din inchisoare ameninta cu acel testament politic, ce credeti ca scrie in el? Ei bine, acum se urmareste inlocuirea lui Blaga cu cretinel antonescu, ca urmatorul pas sa fie suspendarea presedintelui Traian Basescu, crin devine interimar si ce face? Il gratiaza pe nastase! Se implineste dorinta lui bombonel si tot usl-ul rasufla usurat ca nu se va da in vileag testamentul lui nastase! IESITI IN STRADA ROMANI; pentru ca aici nu mai vorbim doar de noi, ci este in joc viitorul copiilor si nepotilor nostri, eu nu mai sunt in tara, astept un moment sa ma pot intoarce linistita. Sunt doar un ex intreprinzator roman ca multi care a fost nevoit sa inchida satra si sa plece sub presiunea unor functionari ai guvernarii nastase si apoi tariceanu care nu se mai saturau sa ceara mita pentru orice. Eu am refuzat sa ma supun si acum platesc stand departe. Nu va ganditi la salarii si pensii, ele vor veni normal in democratie, ganditi-va o singura data ce mostenire lasati copiilor vostri.

 17. ne intoarcem din nou la 89 doamne apărene că vom fi măncati cu fulgi cu tot dacă reusesc nemerniciile să ia loc normalitătii

 18. xyz,03/07/2012 17:08

  O sa fie scandal mare fiindca se vor alatura haimanalele usl-inoase si vor creea diversiune.”Trebuie neaparat”sa-si salveze intemeietorul hotilor care nu suporta detentia.Sper din suflet sa putrezeasca in puscarie,el si pupila lui.Acum incep sa cred si sa-l depling pe procurorul Panait.Tot asa s-a napustit si asupra lui sau poate chiar l-a imbrincit peste balcon.Calca totul in picioare acest nemernic,numai sa aduca dictatura uslinoasa in tara.Sa nu sufle nimeni in fata lui.Iti place Iliescule ce-ai crescut la san?

 19. apsanca,03/07/2012 17:18

  Daca nu vor iesi cati mai multi bucuresteni in strada dl.MRU nu va putea de unul singur sa impiedice lovitura de stat ce s-a declansat de catre acesti besmetitici avizi de putere prin orice mijloace.Calca legi,constitutie,totul.Am crezut c-am scapat de totalitarism in 89 dar ne intoarcem de unde am plecat.Astia incearca sa distruga tot ceea ce s-a cladit cu atata truda de catre fortele reformiste ale tarii.

 20. ion,03/07/2012 18:13

  ROMANI…TOATA MASCARADA ASTA ESTE O DIVERSIUNE !!!
  Basescu nu a spus degeaba cuvintele “dottore” si “Catania” !!!
  S-ar putea ca Ponta sa nu aiba nici macar masterat !!!
  Asta inseamna ca E PENAL !!!
  Nu avea voie sa faca doctorat !!!

  • viorica,04/07/2012 08:55

   Asta acum nu mai are asa mare importanta, acum ne este amenintata democratia, libertatea, trebuie sa actionam nu sa ne lamentam. Libertatea s-a castigat cu sange, pamantul unde sunt ingropati deja plange, trebuie sa iesim pe strada pana vom invinge.

 21. tita,03/07/2012 19:14

  Au ajuns acolo unde si-au dorit si Ponta si Antonescu chiulangiul cu ochii injectati de alcol priviti-l la televizor si o sa-mi dati dreptate.Tot cu ochii rosii se prezinta ca un vampir ce poate face asemenea om pentru tara?Sa taie frunze la caini.Rusine!!!!!!Hotule.

 22. laurentiu,03/07/2012 19:34

  sa trecem la treaba

 23. tulbure corina,03/07/2012 20:15

  Dragii mei romani ,

  Va rog din suflet sa mergeti joi , sa va alaturati lui MRU , am toata convingerea ca razboiul contra comunistilor inca nu e pierdut.
  Cum va spuneam zilele trecute nu disperati , Europa si nu numai e cu ochii pe noi.Desi departe de tara voi fi cu gandul la voi.

 24. Lumi,04/07/2012 00:22

  Trebuie sa fim acolo. Altminteri ne plangem degeaba. Sa aratam ca suntem adevarati, altfel va fi prea tarziu.

 25. Teo,04/07/2012 01:42

  Domnule Razvan Ungureanu va sustin si astept sa se ia atitudine odata concret.Opozitia de ce tace ??????Vreti sa se iasa iar in strada?Eu zic sa fim totusi pasnici si sa ne facem fiecare treaba constiincios si cu profesionalism.

 26. ionescu Gela,04/07/2012 11:01

  eu cred ca, este destul de tarziu, ei au facut tot ce au dorit chier si atunci cand nu au fost la putere…sunt atat de rai si au asa de multi bani (furati), incat nu le pasa, calca totul in picioare numai sa le fie lor bine. nu inteleg ce natie tampita de oameni suntem, sa ne uram unii pe altii sa ne facem atata rau in propria noastra tara!!?
  eu am fost data afara din serviciu (inginer fiind) dupa 28 ani de munca (dupa alegerile din 2008), pentru ca, sotul meu facea parte din alt partid. este peste tot o rautate fara margini…vreau sa facem ceva pentu viitorul copiilor si nepotilor nostri

 27. irina badoi,04/07/2012 22:05

  Sunt departe de tara, dar cu sufletul sunt acolo, in strada unde in ’89 au murit tineri, care au sperat in mai bine…Am pierdut si noi un tanar de 19 ani…si totul a fost degeaba. Ne-am trezit f tarziu la realitate.Unii s-au capatuit , altii s-au nenorocit. Mi-a ramas in memoria afectiva, o inscriptie pe un perete, langa Cazino Victoria:” Dreptate, ochii plansi vor sa te vada!”
  Sa iesim in strada si sa cerem sa se faca dreptrate, sa aparam farama de democratie, pe care o avem. Prea mult am fost nepasatori si uitati-va ce se intampla. “Somnul ratiunii, naste monstrii.” Sa nu uitam asta si pt ce au murit in 89 atatia oameni. Bunul Dumnezeu sa ne ajute!