GAZE DE şIST >>

Rascoala de la Mosna: Incidente intre angajatii Prospectiuni S.A. si localnici


Publicat: 13 Noi 2013, 17:36 Actualizat: acum 1 an 398 vizualizări 5 comentarii

  

2013_10_30_0_1_ultima-ora-a-blocat-drumul-pentru-a-opri-prospectiunile-la-mosna-nemsa-si-alma-vii_65657Problemele continua la Mosna, in judetul Sibiu, unde miercuri au avut loc din nou incidente intre localnici si angajatii de la firma de proespectiuni geologice care a montat ilegal aparatura si cabluri in zona.

Intr-o postare de Facebook, Willy Schuster, reprezentant de seama al rezistentei de la Mosna, cere ajutorul celor aflati in jurul satului Alma Vii, unde au avut loc incidente intre tabara parintelui ortodox si angajatii Prospectiuni S.A.

„Acum 10 minute, impreuna cu Alex Imreh am fost prins intr-o bataie in satul Alma Vii (in apropiere de Medias) intre tabara reprezentata de parintele ortodox din sat si angajatii Prospectiuni SA. Din ambele parti au sarit oameni in ajutor. Parintele smulge singur cablurile si senzorii de pe un teren de joaca al copiilor de gradinita din sat. Localnicii, mai mult rromi, sunt intimidati si cam bat in retragere. Va rugam, daca sunteti in apropiere veniti sa ne dati o mana de ajutor!”

Contactat de Nasul TV, Willy Schuster a declarat ca in postarea sa de pe Facebook s-a strecurat o greseala, intre localnici si angajatii Proespectiuni SA nu a au avut loc violente fizice, ci doar verbale. El a precizat ca parintele a incercat sa ii alunge pe muncitori din sat, insa au intervenit fortele de ordine si conflictul s-a amplificat.

Willy Schuster a dezvaluit ca in zona se fac mari presiuni din partea Politiei, care i-a intimidat pe localnici si i-a determinat sa isi retraga plangerile. El sustine ca autoritatile si compania Prospectiuni S.A. incearca sa ii divizeze pe localnici si spune ca nu stie cat mai poate rezista.

„Autoritatile vor o Romanie goala, vor ca noi sa plecam toti de aici”, a declarat Willy Schuster pentru Nasul Tv.

Nasul Tv a contactat Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu pentru lamuriri in acest caz. Vom reveni cu informatii.

Sedinta de informare asupra explorarii gazelor de sist – satul Alma Vii, 12 noiembrie 2013

  

 

 

COMENTEAZĂ PE FACEBOOK

5 COMENTARII

  1. I.M.,13/11/2013 18:26

    Apai dragi ROMANI, TARA AIASTA-I A TUTUROR, DAR NU A ROMANILOR.

  2. maria5,13/11/2013 21:44

    Adica Domnu militian zice ca sunt sesizari din ambele tabere, pai cine a intrat abuziv ? Cred ca suntem pe vremea lui Caragiale , Cei de la Prospectiuni au facut sesizare ca oamenii nu au stat cuminti ” sa li dea in cap ” este incredibil , este o aberatie tot ce se intampla.

  3. anda,13/11/2013 23:34

    Ultima rascoala majora (cea din 1907) si cele cateva revolte satesti (din timpul colectivizarii) au fost inabusite in sange. Motivul: au fost putini si dezbinati. Daca romanii nu vor sta uniti in fata istoriei (cum striga de zeci de ani sfintii parinti si alti intelepti) vor ajunge iobagi, definitiv, in plin secol al informatiei, tehnologiei si cuceririlor spatiale… Daca pe la sate mai vezi oameni care ies sa-si apere avutul si viata, pe la orase mentalitatea de iobag deja s-a instalat. Stau ca prostii la telenovele, meciuri trucate, latrina 3, isi indoapa “burdihanul” cu mititei expirati si bere contrafacuta la pet, dupa care muncesc precum sclavii, pe nimic, sa plateasca impozite, taxe si alte dari. Apoi se vaicaresc asemeni babelor reumatice la coada la CAR…