GAZE DE şIST >>

Gafele penale ale PROSPECTIUNI S.A: La Mosna, cel putin 21 de sonde nedetonate au fost lasate fara paza


Publicat: 21 Noi 2013, 12:38 Actualizat: acum 1 an 461 vizualizări 3 comentarii

  

Din gafa in gafa, s.c. PROSPECTIUNI S.A. se indreapta cu pasi repezi spre o cacealma juridica si financiara greu de imaginat in urma cu doar cateva zile, cand inca se vedeau pe cai jeepuri mari …si se credeau in Mosna cei mai tari. La ora actuala, la marginea satului Mosna o echipa de artificieri ai firmei se pregateste sa detoneze – INVOLUNTAR(!) – cateva sarje de dinamita din gauri de sonde inca nedetonate. Inainte sa intru in detalii, sa recapitulam, pe scurt, evenimentele ultimelor 5-6 zile:

Sambata trecuta circa 200 de protestatari veniti din toate colturile tarii le-au dat cu flit reprezentantilor firmei si serviciului de paza, fara ca Politia si Jandarmeria sa fi intervenit impotriva lor.

Duminica firma a inceput sa-si adune “jucariile” – adica cablurile – de pe campuri, activitate ce continua si astazi .

Luni reprezentantul s.c. PROSPECTIUNI S.A. a “fugit” practic de emisiunea in direct de la Nasul TV, la care participasera trei protestatari anti-fracking, veniti de la Mosna.

Marti fostul artificier al firmei, dl. George Crasnoiu a facut o verificare ad-hoc a unor gauri de sonda detonate – aducand dovezi ca lucrarile au fost executate fara respectarea normelor tehnice, ceea ce compromite, de fapt, intregul proiect de achizitie de date seismice.

Revenind la subiectul initial, anume detonarea involuntara a unor gauri de sonda de catre s.c. PROSPECTIUNI S.A. Despre ce este vorba? Ieri, 20. 11. 2013, in imediata vecinatate a satului Mosna, pe campurile localnicilor, un specialist in detonari a descoperit, in decurs de doar 45 de minute, nu mai putin de 21 de gauri de sonda, incarcate cu dinamita, NEPAZITE – unele dintre gauri fiind chiar manipulate. Mai mult: Una dintre gauri nu fusese deloc ‘burata’ – adica astupata, astfel incat se putea vedea talpa gaurii, la ca. 8-10m adancime, unde se afla materialul exploziv, pregatit pentru impuscare.

SANYO DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

La prima vedere pare doar o tarla de porumb neingrijita. Un artificier experimentat observa insa cu usurinta ca este vorba de o gaura de sonda nedetonata…

SANYO DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

La o privire mai atenta pana si un nespecialist intelege ca sarma (‘reoforii’) si pichetul indica locatia unei gauri de sonda armate. In acest caz, sondele se gasesc la ca. 500m de capatul satului Mosna; multi copii din zona avand cunostinta de ele.

gaura sondan armata

 

 

 

 

 

 

O gaura de sonda armata, complet descoperita, adanca de cativa metrii, cu reoforii scosi la suprafata. O baterie, conectata la cele doua capete, ar fi putut avea urmari fatale…

Alertata prin apel la 112, Politia din Medias s-a deplasat la fata locului in cel mai scurt timp, a delimitat zona [deja pe intuneric], a chemat serviciul de paza al firmei de prospectiuni, a predat acestora locatia si a incheiat apoi procesele verbale si a luat o declaratie ampla de la dl. Crasnoiu. Unul dintre cei doi agenti de Politie a confirmat inca la fata locului ca abandonarea nepazita a materialului explozibil constituie fapta penala. Dl. Crasnoiu a relatat intamplari din propria-i cariera despre sonde, lasate fara paza, detonate de catre localnici din zonele de proespectiuni. Deci, pericolul pe care-l reprezinta aceste gauri de sonde armate abandonate, este cat se poate de real.

SANYO DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

Dl. George Crasanoiu, fost artificier al s.c. PROSPECTIUNI S.A., de la firma Geo Seismic Consulting anunta Politia…

SANYO DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

Agentii Politiei Medias, sositi in cel mai scurt timp, delimiteaza zona. Agentul sef Stan Viorel (dreapta) s-a remarcat printr-un maxim de profesionalism…

In dimineata zilei de astazi s-au deplasat la fata locului echipe de la firma de explorare, urmand sa detoneze materialul exploziv. Initial era vorba sa vina un echipaj ISU (Inspectoatul pt. situatii de urgenta) din Sibiu pentru a derula operatiunea… Se pare insa ca, in continuare, se aplica regula nescrisa conform careia “Nimeni nu se pune cu Ovidiu Tender!”. In loc de incheiere as mai adauga doar ca acest episod nu va putea ramane fara consecinte serioase pentru firma. Care vor fi acelea vom afla in curand – sper.

Articol publicat de neuerweg.ro

  

 

 

COMENTEAZĂ PE FACEBOOK

3 COMENTARII

 1. anda,21/11/2013 13:39

  Organizatia terorista “Prospectiuni” mai are putin si intra in cartea recordurilor, la capitolul -- culmea dobitociei. Liderul terorist ‘Osama bin Tender’ a minat campurile de porumb si gradinile oamenilor ca sa… de fapt nici el nu prea stie de ce, dar le-a minat ca e mare smecher si are cu ce… Poate gaseste el ceva… Inca mai cauta… Cauta petrol, cauta gaze, cauta sa distruga panza freatica, cauta sa ne scoata din pepeni ori o cauta cu lumanarea…

 2. fanicadelaliga,21/11/2013 15:22

  Mie mi se pare ca Al Quaida Corporation o cauta cu lumanarea. Sper spre binefacerea noastra sa-l vedem pe vajnicul terorist in haine vargate la Poarta Alba.

 3. alias2014,22/11/2013 10:29

  Cand nu ai ce face si vrei sa candidezi la sefia statului sau parlamentul european te apuci de cautat dinamita noaptea! Asa iti gasesti un loc de munca stabil, bine platit si fara sa depui efort!

  Eterna si fascinanta Romanie!