Directorul executiv al Gabriel Resources Ltd., Jonathan HenryDirectorul executiv al Gabriel Resources Ltd., Jonathan Henry a declarat pentru The Globe and Mail, un cotidian din Toronto, ca in cazul in care proiectul de exploatare miniera la Rosina Montana va primi un vot negative in Parlament, atunci compania pe care o conduce va da in judecata Guvernul Romaniei si va cere despagubiri de 4 miliarde de dolari pentru multiple incalcari ale tratatelor international.

„In cazul in camera inferioara (a parlamentului) respinge proiectul, vom merge mai departe cu notificarea formala de litigiu comercial pentru multiple incalcari ale tratatelor internationale de investitii pentru o suma de pana la 4 miliarde de dolari (U.S.)”, a afirmat Jonathan Henry, intr-un interviu acordat la Londra, unde locuieste.

„Cazul nostru este foarte puternic si il vom aduce in atentia publica astfel incat eforturile Romaniei de a atrage investitii straine vor suferi foarte mult”, a amenintat acesta.

Declaratiile lui Victor Ponta au determinat prabusirea cotatiei actiunilor Gabriel Resources, noteaza cotidianul canadian. Astfel, actiunile Gabriel Resources au inchis marti la 65 de centi canadieni, in conditiile in care in 2010 si 2011, cand compania se astepta la o aprobare iminenta a proiectului, se tranzactionau la maxime de 8 dolari.

10 COMENTARII

  1. – NU VA FACETI PROBLEME !!! . Toti ameninta cu procese !! . Asta nu inseamna ca vor castiga procesul !! . Un proces „COSTA” timp si bani . Un asemenea proces poate dura 2-4 ani . Pe perioada procesului …. , îi vor scadea valoarea actiunilor im „mod automat” , pentru ca se vor face tot felul de speculatii . Bancile si bursa îi vor scade valoarea actiunilor ! , … pentru a vinde usor si repede actiunile firmei mai departe … , si a incasa proviziunea ( comisionul ) respectva !! . Pentru a deschide un proces iuristic pentru o despagubire de cca. 2 miliarde $$ , trebuie mai intai sa depuna la tribunal o suma de mai multe zeci de milioane , pentru a acoperii cheltuielile tribunalului !! . Avocatii vor si ei cateva milioane in avans !! . Cheltuieli peste cheltuieli … , fara nici o garantie de castig !!!! . Intre timp actiunile firmei scad , si scad … . In al doilea rand firma GR are probleme iuristice cu PROCURATURA in Elvetia si Franta ! . Iar „Departamentul de Justitie USA” îi urmaresc cu atentie de 6 luni !!! . ➽ ➽ Politistii din Elvetia si din Franta au declansat, aproape simultan , descinderi la mai multe proprietati , in general birouri , care apartin sau au o legatura directa cu principalul artizan al afacerii Rosia Montana. „Miliardarul Steinmetz” este unul dintre cei mai bogati oameni din lume , iar astazi este „”investigat la nivel mondial”” in cazul sesizarilor de coruptie din jurul , asa suna comunicatele oficiale , “unei afaceri miniere de miliarde de dolari” . Prestigioasa publicatie The Guardian precum si Reuters , una dintre cele mai mari agentii de informatii din lume , relateaza in aceste zile pe larg ce se intampla .

    ➽ Ofiterii de la Geneva au perchezitionat birourile unei firme care oferea servicii de management pentru BSGR , o companie controlata de „miliardarul israelian Beny Steinmetz” , in timp ce in Franta politia a perchezitionat casa unui director al firmei de servicii de management . Raiduri au fost solicitate de catre >”Departamentul de Justitie al SUA”< dupa o perioada de sase luni de investigatii a unor concesiuni miniere profitabile in fosta colonie franceza Guineea .

  2. =)) Pentru ce sa ceara despagubiri? Pentru ca nu ii lasam sa ne otraveasca tara!! Sa plateasca cine a adus acest proiect in parlament! PONTA! BASESCU! NASTASE! CIORBEA! CONSTANTINESCU!!

  3. e ok cine a semnat sa plateasca nu poporu Roman confiscarea averi si luat de sclav pana plateste tot asa ar trebui facut cu toti care neau bagat an ruina,daca strici ceva sau produci o paguba esti direct responsabil ca nu am luat noi salariu si spaga sau cum merge ups am gresit platesc gascani ma fraierilor muncim toti an strainatate din cauza decizilor idioate luate de voi ca acasa murim de foame ori ne facem sclavi la bancile voastre

Comentariile sunt închise.