tinta_thumbO angajată CNA a declarat, marţi, că Laura Georgescu, şefa CNA, este interesată de anumite posturi de televiziune. Practic, angajații CNA au fost puşi să monitorizeze excesiv anumite posturi: Nașul TV, Realitatea TV și B1.

„Doamna e interesată de Realitatea TV, categoric. Au fost analizate sub lupă toate declaraţiile. Realitatea TV, B1, Naşul TV, toate posturile care o criticau pe doamna Georgescu”, a precizat Elena Ionică, consilier la direcția de monitorizare din cadrul CNA.

Întrebată dacă anumite posturi sunt favorizate, angajata CNA a răspuns: „La Antena 3, au intrat rapoarte la calup. Sunt cele mai multe reclamaţii la ora actuală”.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”69628″]

”Eu nu pot să îi cer demisia pentru că sunt funcţionar public. Îmi doresc toate organismele statului, respectiv parlamentul, guvernul care a numit-o pe doamna Georgescu, să ia act de toate sesizările făcute, să ţină cont de nişte angajaţi care au fost terorizaţi la serviciu, care au fost ţinuţi peste program. Pe doamna Georgescu o interesa portretul ei, cum e văzută de anumite posturi TV, mai cu seamă criticile care au venit tardiv. Colegii din presă care veneau la CNA ştiau toate aceste lucruri. Lucrez în direcţia de monitorizare de 9 ani de zile şi cred că o fac foarte bine. Pe mine m-a jignit. M-a împiedicat să particip la concursul pentru postul de director la monitorizare. M-a trimis la psihanalist. Monitorizarea e o muncă de mare uzură”, a declarat Elena Ionică, angajat CNA.

Angajații CNA, puși să vâneze televiziuni la comandă

În urmă cu o săptămână, un alt angajat al CNA trăgea un semnal de alarmă cu privire la modul în care sunt vânate televiziunile pentru a fi sancționate.

„Sunt foarte multe reclamaţii la Antena 3, Antena 1 care se bagă la calup în şedinţă, şi sunt vânate anumite posturi: Naşul TV, Realitatea TV, B1 pentru un singur cuvânt. Orice cuvânt care se spunea la Realitatea… La un moment dat, noi stăteam la cheremul doamnei. Eram sunaţi şi acasă să transcriem pasaje întregi din emisiunea lui Rareş Bogdan, a lui Naşul. Practic să transcriem, deşi nu era nicio sesizare oficială”, spunea angajatul CNA.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”68056″]

Activitatea CNA, blocată

Ședința de astăzi a CNA nu a mai putut fi ținută din lipsă de cvorum.

„Laura Georgescu intră în sala de ședință ”Ralu Filip” zâmbind. Ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Eu și Valentin Jucan ne ridicăm și ieșim din sală. Florin Gabrea era deja afară. Suntem doar opt membri, în mod voit. Din câte știu eu, doar Răsvan Popescu și Christian Mititelu sunt în concediu de odihnă, Cristina Trepcea trebuind să fie prezentă azi. N-a venit. E un tertip. Să fie ședința la limita cvorumului, știind că eu, Valentin Jucan și Florin Gabrea am anunțat încă din 2 iulie că nu vom mai participa la ședințele CNA la care va participa Laura Georgescu. Va spune că din cauza noastră nu funcționează CNA. Două posturi de radio au licențele audiovizuale expirate din 3 iulie, respectiv 5 iulie. Astăzi suntem în 8 iulie. Ultima ședință a CNA a fost în 19 iunie. În 18 decembrie 2013, Laura Georgescu a chemat din concediu membrii propuși în CNA de USL și UDMR pentru a asigura cvorumul de ședință necesar pentru a vota modificarea de licență a Antenei 2 în Antena Stars. Poate să facă la fel și acum. N-o face tocmai pentru a ne stigmatiza pe noi, cei trei membri care refuzăm să mai luăm parte la ședințele la care ea participă.Instituția poate funcționa și fără Laura Georgescu. Legislația prevede că CNA poate fi condus de vicepreședinte. Membrii CNA care s-au solidarizat astăzi cu Laura Georgescu, preferând-o pe ea în detrimental instituției, sunt următorii: vicepreședintele CNA Viorel Vasile Buda (propus de PNL), Radu Călin Cristea (PNL), Monica Gubernat (PSD) și Lorand Turos (UDMR)”, scrie Narcisa Iorga, membru CNA, pe pagina de Facebook.

Laura Georgescu: Nu demisionez!

„Nu îmi este frică şi nu cedez la presiuni, nici măcar politice. Sunt un om care a respectat legea, care nu a făcut nimic împotriva instituţiei şi care nu cedează la presiuni politice pentru ca nu îi este frică”, a declarat Laura Georgescu.

„Deocamdată, mă bazez că Realitatea TV va pune înregistrările la dispoziţia organelor abilitate care trebuie să constate cine le-a făcut, în ce scop, când le-a făcut, unde le-a făcut şi care este conţinutul lor integral. De asemenea, să probeze caracterul legal al lor”, a mai spus Georgescu.

PDL și societatea civilă cer demisia şefei CNA

PDL cere revocarea Laurei Georgescu din fruntea CNA. Acest lucru este posibil dacă premierul Victor Ponta va emite o ordonanţă de urgenţă pentru a completa legea audiovizualului cu posibilitatea revocării din funcţie a membrilor CNA. În caz contrar, parlamentarii PDL, alături de liberali, vor continua procesul de strângere de semnături în Parlament pentru a iniţia modificarea legii.

Peste 3.500 de oameni au semnat până în acest moment o petiție online prin care cer demisia Laurei Georgescu. Mai multe organizații ale societății civile au declanșat un semers asemăntor.

4 COMENTARII

  1. Laura Georgescu ,TREBUIE RECLAMATA LA 112,pt comportament abuziv vocabular de mahala si……..oameni buni ! fiti mai uniti si veti cistiga orice batalie ! EU daca as lucra acolo ,i_as incuia biroul si impreuna cu ceilalti angajati ,nu as mai permite accesul acesteia in birou_institutie ! DAR,cum fiecare trage pt punga lui,cred ca o sa ne delectam o perioada cu schite a la I. L. CARAGIALE!

  2. Am trait in comunism 40 de ani si pe cand nu mai speram, a venit schimbarea. M-am bucurat si realitatea e ca s-au schimbat multe. Trebuie sa mai schimbam si oamenii, cu sau fara voia lor. Altfel ne vor blestema copiii si nepotii nostri.

  3. …jurnalisti ,realizatori de tv nu va mai „intepati” ci faceti zid in fata acestui CNA si nu cedati pana toparlanca de georgeasca nu v-a pleca cu coada intre picioare !…este cea mai mare rusine ce reprezinta guvernul si parlamentul aceste tari care nu peste mult timp se v-a numi PONTALICA DACIANA !

  4. Chiar nu se poate face nimic cu tzoapa asta de georgeasca ?!?
    Sau se va face ceva, dar DUPA prezidentiale ?!?

Comentariile sunt închise.