Dragos Paul AligicaIntre timp jurnalistul Cristi Citre dat afara de la Digi 24 pe motiv ca a constatat pe facebook ceea ce e evident de mult si a devenit si mai evident in lumina senzationalei sedinte de la Cotoceni: Ca actualul premier este iresponsabil si lipsit de discernamant in registrul patologicului.

Pentru asta ar trebui felicitat ca spune lucrurilor pe nume. Nu dat afara, executat sumar. Presa trebuie sa spuna adevarul. SI adevarul e unul singur: pana la proba contrarie, pana la rezultatul unei investigatii psihiatrice, ipoteza cazului patologic este mai probabila decat cea a sanatatii si echilibrului psihic in cazul acestui individ.

Serios: Vi se pare ca astea sunt comportamente, atitudini, limbaj, pozitionari normale de om politic? De persoana publica normala insarcinata cu milioane de destine? De om normal, pur si simplu? Chiar asa am ajuns? Conduce guvernul tarii unul cu simptome de manual de psihopat iresponsabil si nu avem curajul sa spunem pe nume situatiei. Ba ii si pedepsim pe jurnalistii care indraznesc sa rabufneasca privind evidenta strigatoare la cer.

Cat sa mai asteptam pana cand presa sa ceara expertiza psihiatrica a individului? Sunt toate datele intrunite ca Parlamentul in corpore sau macar opozitia parlamentara sa ceara constituirea unei comisii de experti psihiatri care sa investigheze cazul.

Romania a mai fost condusa de cazuri de dezaxati diagnosticati si confirmati medical ca atare la cel mai inalt nivel. Deci nu vorbim aici de speculatii…

PS
Si daca tot se face comisia aia, sa-i investigheze si pe cativa dintre suporterii si colaboratorii individului. Prin esantionare. Si generalizam dupa aia la intreg contingentul.

opinie publicată pe site-ul În linie dreaptă

Comentariile sunt închise.