Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, cere, într-un comunicat, o întrevedere cu ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru a se lămuri, atât el, cât şi „suporterii dinamovişti şi toţi iubitorii de fotbal, dacă se face stadion şi dacă nu, de ce nu”, relatează News.ro, conform dig24.ro

„În calitate de director general al lui Dinamo, dar şi în calitate de iubitor al fotbalului românesc, eu, Adrian Mutu, îi solicit o întrevedere doamnei ministru Carmen Dan, în care îmi doresc să lămurim problema stadionului din Ştefan cel Mare. Comedia de ieri, de la începutul meciului contra celor de la Gaz, mă face să mă simt ca într-o ţară din lumea a treia, cel puţin fotbalistic, şi îmi doresc să nu mă mai încerce astfel de sentimente. Într-o perioadă în care văd că se fac eforturi şi investiţii enorme pentru a se salva unele branduri fotbalistice, mi se dă impresia că brandul Dinamo este lăsat să moară.

O echipă cu blazon, cu suporteri şi cu istorie, precum Dinamo, nu poate supravieţui fără un stadion nou, în condiţiile în care celelalte arene reprezentative din Bucureşti vor fi renovate, iar cele din Ploieşti, Cluj, Craiova sau Târgu Jiu s-au construit deja sau sunt în curs de finalizare. Având în vedere că toată investiţia ar veni din partea CNI, iar arena ar deveni un bun al statului, situaţia mi se pare că este cu atât mai dramatică. Fiind demult trecut cel de-al doisprezecelea ceas, cred că e o ultimă ocazie să fiu lămurit şi eu, dar şi suporterii dinamovişti şi toţi iubitorii de fotbal, dacă se face stadion şi dacă nu, de ce nu. Simplu şi pe înţelesul tuturor”, se arată în comunicatul citat.

Patronul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, directorul general Adrian Mutu şi alţi conducători dinamovişti au fost împiedicaţi de reprezentanţi ai asociaţiei controlate de Nicolae Badea să intre la lojele stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare, la meciul de luni, cu Gaz Metan Mediaş, din etapa a IV-a a Ligii I.

Potrivit DigiSport, Negoiţă şi alţi conducători dinamovişti au văzut meciul de la Tribuna I şi de la Sectorul 0, deşi o lojă a fost deschisă cu puţin timp înaintea meciului. Mutu a dorit iniţial să urmărească partida de pe marginea terenului, dar a renunţat la un moment dat şi a urcat şi el la Tribuna I.

Echipa Dinamo Bucureşti a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), formaţia Gaz Metan Mediaş, în ultimul meci al etapei a patra şi a urcat pe locul patru în clasamentul Ligii I.

Marius Bacria, reprezentantul ACSFC Dinamo, societatea controlată de Nicolae Badea, proprietara lojelor Stadionului Dinamo, a declarat, marţi, că oficialii echipei de fotbal au refuzat să plătească suma de 4.500 de lei pentru a folosirea tribunei oficiale la meciul cu Gaz Metan Mediaş.

„Dacă eram de la asociaţia <Salvaţi copiii şi nepăstuiţii> şi societatea domnului Negoiţă se încadra în această categorie vă spun că domnul Badea era primul care ajuta cât se putea de mult. În pofida situaţiei de insovenţă în care ne aflăm, puneam la dispoziţie spaţiile noastre, urmând să recuperăm pejudiciul prin donaţii şi sponsorizări, pentru a nu intra în conflict cu creditorii noştri. Nefiind în această categorie, nici noi de la o asociaţie umanitară, nici domnul Negoiţă nedeclarându-se nepăstuit şi defavorizat, nu am putut să punem la dispoziţie bunurile noastre în mod gratuit, pentru că intrăm în cnflict şi cu creditorii, având în vedere situaţia de insolvenţă în care ne aflăm şi nici nu este fair, că nu este declarat falit şi trebuie să-l ajutăm. Acestea sunt bunurile noastre, investiţiile noastre şi accesul şi folosirea lor fără autorizarea proprietarului se numeşte de către codul penal tulburare de posesie. Noi am cerut pentru punerea la dispoziţie şi în folosinţa societăţii comerciale Dinamo 1948 SA pentru meciul de aseară o sumă modică, pe care din motive necunoscute cei ai domnului Negoiţă s-au împotrivit să ne-o ofere. Nu o să vă vină să credeţi dacă vă spun suma: 4.500 de lei cu tot cu TVA. Mi se pare ruşinos că s-a ajuns aici şi pentru mine inexplicabil”, a declarat Bacria, la un post tv.

El a reafirmat faptul că societatea sa este de acord să renunţe la contractul de asociere cu CS Dinamo privind folosirea stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare numai în situaţia în care i se va garanta, printr-un act adiţional, că va primi înapoi arena după modernizare. ACSFC Dinamo este în insolvenţă, iar creditorii acesteia o obligă să nu renunţe altfel la contractul de asociere, a explicat el.

Stadionul Dinamo este unul dintre cele patru stadioane aflate în programul de modernizare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, alături de Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid. Însă pentru reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul.

În baza unui contract de asociere cu clubul sportiv, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.