AVERTISMENT! Americanii ne transmit făţiş | ”NU DESCHIDEŢI GRANIŢELE PENTRU IMIGRANŢI”


Publicat: 25 Ian 2016, 14:39 Actualizat: acum 2 ani comentarii

  

steag-sua

Problema poziției României în cazul imigranților din afara Europei se complică vertiginos, după ce americanii au transmis recent, un mesaj fățiș, printr-o voce importantă, legat de ce ar trebui să facă regimul de la București: anume că aceștia trebuie lăsați de țara noastră în sarcina statelor bogate ale Europei, care au capacitatea să-i țină sub control.

Intervievat, astfel, acum trei zile, de siteul politicscan.ro, fostul șef al US Secret Service – regiunea Europa de Est, Darren White, care a avut biroul în ultimii cinci ani în țara noastră, a spus în clar, în problema imigranților:

”În 2016 România trebuie să continue să se curețe. Să se curețe înainte de a încerca să îi ajute pe alții pentru că sunt prea mulți oameni săraci în România. Înainte de a încerca să îi ajuți pe refugiații din Siria, ajută oamenii săraci din România (…)Mergând mai departe, țări precum Rusia, SUA, Marea Britanie, Franța, toți trebuie să dacă ceva, dar cred că trebuie să fie un efort colectiv, în care toată lumea se mișcă în direcția corectă. Există teama că sunt teroriști infiltrați printre refugiați și noi credem că așa se întâmplă. Una dintre opțiuni ar fi să se acorde ajutor în locul respectiv și să construiești facilități în toate aceste țări bogate. Aceste țări au resurse pentru a construi tabere în care acești oameni să trăiască, să li se asigure apă, hrană, adăpost și îngrijire medicală(…)
Deci cu siguranță poți reduce posibilitățile, oferind ajutor umanitar, fără să-ți deschizi granițele, întrebându-te cine intră și pleacă. România poate participa la asta, dar încă o dată, România mai are mult de lucru în interior, după care va fi mult mai capabilă să îi ajute pe alții. Și o va face cu o credibilitate mai bună”. 

Foarte interesant de remarcat, exact în ziua apariției interviului, premierul Dacian Cioloș făcea o declarație oarecum neașteptată:

”România nu are o tradiţie de primire a imigranţilor noneuropeni, aşa cum au anumite ţări din vestul şi sudul UE. Toleranţa şi solidaritatea sunt un lucru, capacitatea de primire, altceva”, a declarat Dacian Cioloş pentru Le Monde, conform PSNews.ro.
„Problema imigranţilor nu ar trebui să se limiteze la o cifră de împărţit. Imigranţii trebuie să se poată integra în cultura şi sociatatea ţării-gazdă. Prin urmare, un mecanism obligatoriu, legat de o formulă matematică, nu este o soluţie bună” a mai spus el.

Un mesaj foarte apropiat, ca structură, de cel al lui Darren White, dar foarte îndepărtat de doleanțele actuale ale Berlinului. Semn că evenimentele se precipită. Mai ales că, o zi mai tîrziu, la Ziua Unirii, președintele Klaus Iohannis e acuzat, la Iași, că e o”sluga” americanilor și dă un răspuns foarte interesant: ”Decît a rușilor, mai bine așa!”.

 

Sursa: inpolitics.ro