elena-udrea-traian-basescu-dna

DNA a cerut azi reținerea şi arestarea Elenei Udrea într-un nou dosar, în care este acuzată că a primit de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari pentru un contract cu Hidroelectrica. Spectaculosul eveniment are loc – coincidență? – într-o săptămînă de glorie pentru Traian Băsescu. Miercuri și joi el participă la congresul popularilor europeni, cu șansa de a ține un discurs furtunos sub nasul Angelei Merkel, iar sîmbătă are loc congresul PMP, partid în care fostul președinte va deține pîinea și cuțitul.

DNA cere ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii. Directorul general al Evenimentului Zilei, Dan Andronic, fondatorul Cancan, Radu Budeanu şi omul de afaceri Bogdan Buzăianu ar fi implicaţi, conform Mediafax, în noul dosar în care DNA cere reţinerea şi arestarea Elenei Udrea, suspectată că a luat mită câteva milioane de dolari, afirmă surse judiciare.

Din capul locului să o spunem, nu ne vom pronunța asupra vinovăției ori nevinovăției fostului ministru.
Ba chiar vom merge pe mîna DNA și vom spune că e de așteptat ca procurorii să aibă dovezi în cazul acuzațiilor respective.

Există, însă, două elemente care aruncă într-o lumină aparte cererea de azi a DNA.

Primul: dincolo de comportamentul controversat al politicianului Elena Udrea, mai ales în calitatea de ministru, este exagerat, totuși, să se ajungă la a opta cerere de reținere și arestare în decurs de numai cîteva luni, după ce șase dintre acestea fuseseră aprobate de parlament în luna februarie.
Impresia tot mai acută e că Udrea este arestatul de serviciu al regimului PDL.
În guvernele Emil Boc și Călin Popescu Tăriceanu, în ultimii 10 ani, pe lîngă Elena Udrea, din partea PDL au fost miniștri Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Cătălin Predoiu, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Gheorghe Barbu, Traian Igaș, Mihai Stănișoară, Gheorghe Pogea, Valeriu Tabără, Mihail Dumitru, Teodor Baconschi, Ion Ariton, Sebastian Vlădescu, Gabriel Sandu, Mihai Șeitan, Ioan Botiș, Gheorghe Ialomițeanu, Sebastian Lăzăroiu, Stelian Fuia, Leonard Orban, Monica Iacob Ridzi, Luminița Plăcintă, Daniel Funeriu, Gheorghe Seculici, Ene Dînga, Sorin Frunzăverde, Gheorghe Dobre, Mircea Miclea, Mihai Hărdău ori Valerian Vreme.
Unii dintre ei chiar în mai multe rînduri, ori peste mai multe portofolii.

Din toată armata de mai sus, cam patru personaje au dureri de cap cu Justiția.
Monica Ridzi, aflată deja după gratii, Stelian Fuia, condamnat într-o primă fază, Gabriel Sandu, aflat în curs de judecare și Elena Udrea. Trei figuri de rangul patru plus vedeta Udrea.

Restul adevăraților rechini pedeliști sunt imaculați precum floarea de nufăr; de fapt, ei îngroașă, mai nou, rîndurile PNL, partidul care trage să revină la putere, anul viitor.

Dacă la PSD e greu să mai găsești un lider cît de cît important în partid care să nu fie plin de bube penale, la PDL funcționează o misterioasă protecție: mai toate acțiunile DNA îngheață în fața porții foștilor miniștri portocalii.

De unde atîta zel al anchetatorilor de a scoate la iveală noi și noi dosare ale aceluiași personaj, în timp ce restul colegilor acestuia se antrenează de zor pentru noile sinecuri politice ce va să vină?

Al doilea element: o coincidență stranie face ca noul super-dosar să explodeze într-o săptămînă de vîrf pentru Traian Băsescu, considerat creatorul și marele protector al Elenei Udrea. El va participa la congresul PPE de la Madrid, va avea întîlniri cu diaspora din Spania și, mai apoi, își va marca revenirea în forță pe scena politică odată cu congresul PMP din week-end.

Interesul pe care fostul președinte îl suscită în politică e tot mai evident: s-a vorbit de el pe larg la recentul congres al PSD, primul ministru pare să aibă o obsesie față de persoana sa, foștii pedeliști se aude că abia așteaptă semnalul ca să treacă la PMP, Klaus Iohannis este, literalmente, zdrobit de comparația tot mai des făcută cu predecesorul său șamd.

În plus, fostul președinte a declarat război deschis structurilor de forță ale statului, despre care afirmă public că au început să încalce flagrant drepturile omului.
Există o disperare clară în a acoperi mediatic, cu implicarea unei mari părți a presei, valurile făcute de Traian Băsescu, dar și de a-l lăsa fără propriul sprijin mediatic, prin atacuri la organe de presă care îi acordă atenție, vezi B1TV sau EVZ.

Cu riscul de a ne repeta, nu considerăm că cei acuzați de DNA ar fi, aprioric, niște victime inocente, ci doar remarcăm modul exagerat de selectiv, programatic chiar, în care sunt deranjate numai anumite personaje sau entități de către procurori.

Teoretic, la loterie poate ieși oricînd, de oricîte ori, o combinație de numere. Cum ar reacționa, totuși, publicul dacă ar ieși de trei ori la rînd aceeași combinație de șase numere?

De la o vreme, ”loteriei” DNA pare să îi iasă, din tot regimul portocaliu numai combinația Udrea-Băsescu.

 

Sursa: inpolitics.ro

5 COMENTARII

  1. Oficiosul PMP 5% sare in apararea puscariasei spagare Nutzi!.. Toti hotii si spagarii sunt neprihaniti si victime politice! :)))

  2. ..o spaima cumplita ….daca 2 institutii care trebuie sa apere tara si poporul a tinut in frunte 10 ani un presedinte si nu au vazut derapajele iar acum ca nu mai este au tabarat ca hunii si razbunatorii sa-l aresteze ,cum poti crede totusi ca oamenii astia isi fac treaba cum trebuie ?…..de ce acum si nu atunci …sau lau lasat sa-si bata joc de un popor sau ei sunt la mana noii conduceri …..in orice caz totul pute si nu miroase a bine ….de ce-l vor mafiotii pe Basescu arestat ? ,de ce le este frica ?,de ca tremura toti ?….

  3. Absolut de acord! De pe Marte se vede ca Elena Udrea e arestatul de serviciu, mai ales de cand a avut „tupeul” de a-l critica public pe Coldea-SRI.

    • acuma, faptul ca SRI ii fileaza pe hotii si pe banditii care au devalizat tara, e foarte bine! Pe bune! Numai sa fie echidistanti! Voi nu vedeti ca niciun penal nu recunoaste pana nu e pus in fata faptului implinit: inregistrarea?! Daca numai asa se pot prinde mafiotii, atunci SRI-ul sa-i monitorizeze 48 de ore din 24, sa fie clar!

Comentariile sunt închise.