Au cuvintul pianistu si discutabil.indiscutabil. Domnilor…

Pianistu

Discutabil.indiscutabil

119 COMENTARII

  1. CIA si SAHUL PERSIEI

    in urma revolutiei din IRAN din 1979 a fost alungat SAHUL cane venise la putere in 1953 prin CIA.deoarece functionarii unei ambasade americane sint de regula si membri CIA s-a ajuns ca rebelii iranieni,care cunosteau acest aspect,din ura fata de angajatii ambasadei SUA,sa-i ia ostatici.CIA la randul ei s-a razbunat,indicandu-i conducatorului IRAKULUI,SADDAM HUSSEIN,ca ar fi momentul favorabil sa invadeze IRANUL,deoarece acesta nu era pregatit(ceea ce nu era neaparat adevarat).
    invazia lui HUSSEIN a avut succes si luarea ostaticilor iranieni i-a demonstrat lui JIMMY CARTER ca ostaticii sint eliberati in schimbul armelor.pentru ca in timpul guvernarii SAHULUI majoritatea armelor veneau oricum din SUA,iranienii au trebuit sa primeasca livrarile de munitie si piesele de schimb tot din SUA.presedintele CARTER s-a impotrivit totusi acestei afaceri si a initiat simultan o misiune secreta(DESERT ONE)pentru a elibera prizonierii.
    CIA nu-l agrea in mod deosebit pe CARTER pentru ca acesta a impus restructurari drastice in randul CIA.de aceea s-a realizat un plebiscit prematur pentru a evalua sansele castigarii urmatoarelor alegeri de catre CARTER sau REAGAN.poporul a votat pentru CARTER.CIA il vroia insa pe REAGAN si din aceasta cauza a planuit sabotarea actiunii de salvare DESERT ONE,astfel incat CARTER sa-si piarda credibilitatea.
    in acelasi timp WILLIAM CASEY,fost director CIA si sef al comitetului electoral al lui REAGAN,a intrat in legatura cu revolutionarul conducator al IRANULUI,AYATOLLAHUL KOHMENI.CASEY i-a spus acestuia ca REAGAN va castiga urmatoarele alegeri si din acest motiv KOHMENI sa trateze cu el in calitate de reprezentant al lui REAGAN.CASEY avea deja un bun renume,deoarece principalul producator de autocamioane di lume,o firma din URSS,a fost realizata cu sprijinul sau.in plus,CASEY era si directorul bancii „EXPORT-IMPORT”;KOHMENI s-a decis sa colaboreze cu el.
    in cea de-a treia saptamana a lui octombrie 1980 s-au intalnit la hotelul RAPHAEL in PARIS GEORGE BUSH(presedintele de mai tarziu si membru SKULL AND BONES)si RICHARD ALLEA,ca reprezentanti ai lui CASEY,cu reprezentantii extremistilor iranieni HEZBOLLAH.s-a convenit ca armele americane sa fie aduse in IRAN prin ISRAEL si iranienii sa elibereze ostaticii in momentul in care REAGAN va fi declarat presedinte.prima livrare de arme incepea doua luni mai tarziu(in martie 1981).
    sabotajul planuit de CIA a decurs perfect si CARTER a fost inlocuit cu REAGAN.ostaticii au fost eliberati si a avut loc prima livrare de armament in IRAN prin ISRAEL.la 24-27 iulie 1981 comerciantul israelian cu arme YAACOV NIMRODI a semnat cu IRANUL un contract in valoare de 135 milioane dolari pentru livrarea a 50 „LAND-MISSELES”,50 „MOBILE” SI 68 „HAWK-ANTI-AIRCRAFT-MISSILES”.
    o alta afacere cunoscuta a fost cea a comerciantului cu arme ANDREAS HEUNI(elvetian) si STUART McCAFFERTY,care au transportat in IRAN 360 tone blindate M-48 cu un cargou aerian inchiriat de la societatea de transporturi aeriene argentiniana TRANSPORTE AEREO PEOPLATENSE.totul a costat 27 milioane dolari,efectuandu-se cu succes doua zboruri din ISRAEL in IRAN.totusi la 18 iulie 1983 aparatul care efectua zborul de intoarcere al celui de-al treilea tur,a fost doborat de un MIG-25 rusesc deasupra ARMENIEI.
    aceste afaceri cu armament nu ar fi fost posibile fara george herbert bush si richard allen.
    si in acest caz versiunile stirilor oficiale au fost departe de ceea ce s-a intamplat in realitate.

  2. SADDAM HUSSEIN SI „DESERT STORM”

    chiar de a inceput irakul a dus un razboi lipsit de sens cu iranul,neavand alt scop decat facilitarea castigurilor fantastice pentru comerciantii internationali cu armament.la inceputul anilor 80,SUA au transmis irakului informatii false ce prevedeau o victorie rapida impotriva iranului.acest razboi lung a daunat foarte mult economiei irakiene(numai in 1989 datorii de 65 milioane dolari.dupa URSS principalul furnizor cu arme a fost franta.conform scrisorii lui ALBERT PIKE,venise momentul vestirii ultimei fraze:al treilea si ultimul razboi.pentru aceasta era nevoie de un focar activ in orientul apropiat.totul a fost facut cu indemanare,deoarece conform marturisirii lui ioan in biblie,ultimul razboi incepe in orientul apropiat.credinciosii dezinformati geopolitic sint atrasi pe piste false.ei vor crede ca aceasta este judecata lui dumnezeu.insa nu-i asa.este judecata ILUMINATILOR,adica masa lor favorita.de aceea se pregatea o cursa pentru saddam hussein.el a oferit angliei si sua pretextul pentru o interventie militara,aparent,pentru a asigura aprovizionarea mondiala cu petrol.la invitatia lui saddam hussein,in iunie 1989a venit la bagdad o delegatie formata din ALAN STOGA(KISSINGER ASSOC.LTD.),membrii ai conducerii trustului bancar MOBIL,OCCIDENTAL PETROLEUM.proiectul,care s-a aflat in centrul discutiei,ca pe timp de cinci ani irakul sa fie independent de importul de alimente,a fost respins.s-a insistat ca hussein sa-si achite mai intai datoriile de stat si apoi sa privatizeze macar industria petroliera.bineinteles,hussein a refuzat.la sfarsitul anului 1989,2,3miliarde dolari promisi irakului de george bush au fost blocati(banca nationale del lavoro,BNL).astfel,la inceputul anului 1990,irakul era exclus sa primeasca credite de la bancile occidentale.atunci a intrat in joc seicul al-sabah,emirul kuweitului si prieten al familiei regale britanice.la indicatiile primite din londra si washington acesta finantase irakul,pentru ca razboiul de 8 ani sa nu sfarseasca,acesta aducand bani comerciantilor cu arme si israelului avantaje politice.impotriva tuturor acordurilor semnate de OPEC,KUWEITUL a primit sarcinala inceputul anilor 1990 de a invada piata cu petrol ieftin.diferite eforturi diplomatice ale celorlalte tari OPEC,intre care IRAKUL,au inceput sa abata KUWEITUL de la cursul nimicitor.fara succes.in iulie 1991 conflictele dintre KUWEIT si IRAK s-au amplificat.la intalnirea BILDERBERG din 6-9 iunie 1990 s-a decis ceea ce ambasadoarea americana la bagdad,APRIL GLASPIE,ii transmitea lui SADDAM HUSSEIN la 27 iulie:”SUA nu se vor amesteca in conflictul dintre irak si KUWEIT”(stenograma acestei intrevederi a fost facuta publica de IRAK dupa inceperea razboiului).
    bineinteles,aceasta insemna „lumina verde” pentru SADDAM.LA 2 AUGUST trupele irakiene au invadat KUWEITUL.familia dominatoare a fost informata de CIA si a parasit tara cu bijuterii si cu automobilele ROLLS-ROYCE.
    in urmatoarele sase luni s-a inscenat o adevarata piesa de teatru.la 11 septembrie GEORGE HERBERT BUSH a anuntat „NOUA ORDINE MONDIALA”.au existat multe tratative pentru a evita un razboi care era deja demult planuit.si astfel,s-a intamplat ca,la 15 ianuarie 1991 trupele americane au declansat razboiul in GOLF.
    JAMES H.WEBB,COMANDANTUL SUPREM in timpul guvernului REAGAN,descria acest scenariu:”scopul prezentei noastre in GOLFUL PERSIC este sa aducem NOUA ORDINE MONDIALA a guvernului BUSH(ca marioneta a iluminatilor);asta nu-mi place”.
    daca ati mai compara o data cu ce au transmis agentiile de stiri…..
    william cooper publicase deja cu un an inainte de inceperea razboiului din GOLF data exacta a interventiei trupelor americane,pe care a inteles-o din documentele secrete consultate in timpul activitatii sale la NAVAL INTELLIGENCE(SERVICIUL SECRET NAVY).el a publicat aceasta data printre altele la un atelier unde a fost inregistrat si video si dovedeste astfel ca a dat publicitatii data exacta cu un an inainte de razboiul din GOLF.

  3. Valentin ,
    In caz ca nu-ti urmaresti propriile postari, uneori si eu uit de ale mele te anunt ca ti-am scris ceva tie dar si celorlalti. 🙂

    • PS. Recunosc ca acest blog are un asemenea rating, incat trebue sa umblu cu „find on this page” ca sa-mi gasesc proprii postari sau pe ale altora, al caror nick mi-a ramas in memorie. 🙂

  4. Cred ca a venit momentul să nu-i mai răspundem acestui avrămuț@gica-contra.ro (șu). Din punctul meu de vedere contează fondul mesajului transmis și nu forma, fie ea și gramaticală. Nu facem literatură pe blog, ci exprimăm opinii, în viteză de cele mai multe ori. Consider că erorile de tastare sau micile greșeli de construcție a frazelor pot fi iertate atunci cînd scrii în viteza și nu ai timp să recitesti ca să corectezi greșelile. Dacă totuși cineva dorește să-mi reproșeze faptul folosesc î în loc de â, îi spun să studieze puțin modul ilegal prin care niște academicieni în cîrdășie cu Adrian Năstase au provocat această malformație limbii rumîne care se trage direct din latina vulgară a vechilor traci, strămoșii noștri, devenită mai tîrziu latina clasică. Totul a fost pentru bani. Am împrumutat bani de la FMI ca să schimbăm toate dicționarele și manualele. În ce buzunare au ajuns banii, este lesne de înțeles.

    • Ai dreptate daniel, da-l incolo pe Gica-contra!
      Referitor la cum scriem, am fost acuzat si eu (ieri cred) de niste greseli. Cel ce m-a acuzat nu stie ca eu in clasa a doua, cand trebuia sa invat sa citesc in romana, invatam literele si scrierile in limba rusa. Poate ca acum se vad efectele acelei perioade nefaste, cand limba rusa era obligatorie in scoala, incepand cu clasa a doua!

    • Asa e, nici eu n-am spus-o atunci pentru ca am ramas masca la tot ce a scris. Bravo, Teodorescu Valentin.

      • de recitit in „Ion Iliescu si-a incheiat cariera politica noaptea trecuta!” tot ce a scris domnul Teodorescu Valentin la 19,48 din 25 nov., si 13,12 ; 13,09 ; 13,10 ; 13,11 din 26 nov. Si pentru astea spuneam ca am ramas masca de toate informatiile date acolo.
        Vezi mai, ala care ne-a facut amarati mai devreme, poate realizezi si tu cine a contribuit serios la dezastrul in care ne aflam.

  5. avaramut de ce vrei s a fi asa negativist?asa esti tu de fel?faci tot felu de scoteli care mai de care
    mai pesimista
    , sa presupunem ca ai pierde 100 de euro crezi ca tu esti in dezavantaj? eu cred ca nu
    s a pornit de la o idee
    a unui om care vrea s a lase ceva tari in care a trait,mi mie se pare moral si responsabil sa i rapundem
    , macar am inecercat
    , nimeni nu cred ca se gandeste la un avataj material
    este totusi un om de exceptie eu nu am vz pe cineva pana acum s a incerce asa ceva
    ,asta inseamna ca inca mai crede in oameni care traiesc in tara asta ca lucrurile se pot schimba in bine
    tu daca carcotesti svarsesti un pacat
    fara sa ti dai seama ,s a fi convis ca noi toti stim in ce ne bagam
    nu bani sunt problema
    orice amarat cu efort poate gasi acesti bani
    problema este ca noi toti devenim responsabili in acest proiect
    as vrea s a stiu ce ganduri bune iti vin in minte
    ca noua romanilor sa ne fie bine
    aici cred ca ar trebui s a te gandesti

  6. Domnule Avramut
    Am incercat sa citesc toate comentariile domiei dvs.In concluzie nu prea inteleg inversunarea, vis-a-vis de proiectul nostru a celor care suntem aici pe blog.Desigur in Nemernicia noastra credem ca se pot schimba multe lucruri urite, existente in Romania prin acest proiect– mai mult fiti sigur ca ne asumam si esecurile, daca nu ne iese cel putim am incercat ceva , iar daca ne iese fiti sigur ca muuuuuuulllllti vor fi bucurosi si recunoscatori ( nu departe de mine gindul ca pentru asta o facem)
    Mai mult:
    1. Acest proiect s-a nascut aici pe blog din dorinta noastra de a-l revedea pe Nasul pe sticla.
    2.Nu cred ca v-a cerut imperios nimeni bani pentru acest proiect??? nici sub forma de donatie si nici sub alta forma.
    3.Ma surprinde grija dvs. excesiva pentru disponibilitatea noastra finaciara chiar cu riscul de a pierde.
    4.Si nu in ultimul rind nu cred ca aveti nici competenta si nici calitatea de a va erija intr-un Educator, iar daca considerati ca o aveti lasati-ne pe noi aici needucati si nu nu va mai pierdeti timpul sciind aici.Dupa cum ati abordat problema cred ca este Domunle Draga mult sub Demnitatea dvs.
    5.Sau poate de fapt va sperie ceva sau ascundeti ceva Domule

    • Dlui Avramut ii tremura aripioarele de moliuta si se intreaba daca merita sa intre in hora pt otzira de lina sau nu!!! Nu a inteles ca pt molii nu avem decit naftalina!!

      • HA,Ha.ha nu patrocle nu cred ca e asta.Nu stiu daca sezisezi ca de cind a inceput sa se contureze ceva mai clar proiectul nostru(bun sau rau excat cum am spus ) sint fff. multi care incearca sa destabilizeze invocind tot felul de motiva pina si la a sugera ca este o escrocherie.Mai mult daca Cel care nu are incredere si vede ca nu are sanse sa convinga cind face aceste remarci de buna credinta atunci de ce mai scri aici ?Schimba Canalul ca la Tembelizor.DArrrrrrr cred eu ca ????? si mai departe stii tu ce vreau sa spun

        • Ai dreptate Simona, si eu am observat acest lucru, mai ales de cand a fost Nasul la irealitatea s-au inmultit simtitor cei care vor sa ne puna bete in roate.

    • simona, am întrebat, simplu, ce e aceia „televiziune publicistică” și mi s-a răspuns ,cu scuze, că acea struțo-cămilă nu poate exista.de aici a pornit totul, vă lăudați cu ceva ce nu poate exista.apoi, la întrebările mele ulterioare ,confuzia în care vă exprimați a fost penibilă,inclusiv la ideologii cabalei pe care o înscenați. am insistat să văd dacă voi chiar știți ce vreți. e haos total.

        • patrocle, dvs. nu știți că naftalina are același efect la molii ca și la fluturi.scăpați odată de stocul de naftalină și o să vedeți că vă simțiți mai bine. cred că de aici vă vine confuzia ideilor și poate și zelul cu care adorați „vițelul de aur”.întoarceți-vă la adevărata credința nu vă lăsați păcăliți de falși aleși.

          • Da ce nu stii matale este ca pt molii avem naftalina imbogatita!!! Ascult o pe Simona si nu ti mai pierde timpul cu noi!!!

      • Corect pai tocmai de aceea daca este un haos total in capul nostru care este motivul pentru care te mai chinui aici pe Blog?
        Nu de alta dar cred asa cum am scris si mai sus cred ca este sub demnitatea ta sa te amesteci cu astfel de agramati nu de alta dar sa nu ajungi sa spui si tu: Noi este!!! – dupa cum ne sugerezi tu ca am fi.
        P.S as mai face o completare fi sigur ca aici sintem multi care daca mai facem unele greseli acestea sint din cauzaa vitezei cu care vrem sa postam pe blog

        • Pricepe el, ca nu pare prost. Dar continua sa-si faca treaba pentru care a fost platit.
          Cred asta pentru ca nu e deloc genul de persoana care face voluntariat!

      • Incearca sa ramai cu dubiile tale si lasa-ne pe noi sa „visam” o televiziune asa cum o dorim. Niciodata nu ti se va indeplini nimic daca nu „visezi” la el inainte.

  7. avramutz-mutz………..

    i-atzi singur un mediator, s-au vrei sä fii tu ala?

    dl. Moraru, are o experientzä, eu am totalä incredere.

  8. daca cu 100 de euro putem face oameni fericiti,nu poate fi niic mai satisfactor ,si mult suflet desigur
    drumul nu o s a fie deloc usor, felicitari pt veterani acestui blog pianistu si discutabil
    indiscutabil sa nu uitam ca este sambata seara poate puneti de o petrecere ca este nevoie si de asta

    • eu nu pot găsi ca argument de angajare într-o întreprindere serioasă doar prețul mic. suntem prea săraci ca să ne permitem o televiziune ieftină. în plus nu am încredere în cifra de 500.000 de euro, lunar, aruncată la plezneală aici, ca fiind necesară pentru funcționarea unei televiziuni cu audiența și acoperirea teritorială prognozate. aceasta e suma cu care poți ține o echipă de valoare medie în liga întîi a campionatului național de fotbal. pentru o televiziune ca cea anunțată trebuie mult mai mult. în schimb, cu 100 de euro, mulți din cei de pe acest blog își pot lua câte un meditator care să-i ajute să scape de carențele majore de gramatică și să-i facă puțin mai credibili în ceea ce vor să exprime prin scris.autoeducați-va și apoi erijați-vă în salvatorii țării.

      • @Avramut, dar nu esti obligat sa dai bani, daca nu ai. Probabil ca investitia e mica, pentru unii, pentru altii este mare, asa cum si invatatura de carte te face mai destept, dar nu este obligatoriu sa te faca mai generos decat iti este firea. Altfel, daca generozitatea nu iti sta in fire, ma indoiesc ca ai si capacitatea de a fi empatic cu sentimentul constructiei colective. Ceea ce ma deruteaza este insistenta cu care doresti sa ne atentionezi sa nu contam pe tine.

      • Dle avramut, nu te obliga nimeni sa subscrii . Si stunci ce te framanta asa mult grija. Daca ai veni cu idei pentru eficientizarea si cresterea atractivitatii proiectului te-a intelege dar asa? Care-i problema matale?

      • Domnule avramut, citesc si eu articolele de pe acest blog si nu am vazut nicaieri ceva de genul „intrati ca suntem ieftini”. Dupa aceea, daca sunteti dragut, spuneti-mi care sunt calculele dumneavoastra legate de costurile lunare ale unei televiziuni. In acest fel, putem eventual sa ne gandim si noi daca ceea ce a scris Radu Moraru este okay sau nu. Legat la carentele de gramatica si mediatori, presupun ca este lasat la latitudinea fiecarei persoane sa hotareasca, daca este multumita asa cum este sau nu. Personal, ma intereseaza prea putin/aproape deloc lumea care ma califica intr-un fel sau altul. Ce ar fi ca atunci cand comentati 1. sa veniti cu argumente care le putem intelege si 2. care se le expuneti fara a ataca pe cineva (sau un grup intreg)?
        Daca ati urma aceste doua puncte, am avea toti de castigat.
        Numai bine.

    • Maria,
      data trecuta am facut petrecere si voi n-ati venit, nu mai stii, a trebuit sa dansez cu Patrocle… 🙁

  9. @Avramut,
    Eu am afirmat de citeva ori aici ca nu doresc banii investiti inapoi daca ceva nu merge. Asta pentru ca noi toti cei de aici care ne-am exprimat intentia de a deveni actionari avind incredere in Radu Moraru. Il urmarim de 10 ani si vrem sa reuseasca. Asta nu este o afacere in care sa investesti o suma si sa obtii profit. Investim incredere, speranta, optimism. Banii sint doar un mijloc de a realiza ce ne-am propus, nu un scop in sine. Banii sint doar un accesoriu pentru a ne apropia de un ideal. Eu, si nu numai eu punem in primul rind suflet si bani, NECONDITIONAT, spre deosebire de moguli care investesc bani in media, mult mai multi decit putem noi aduna, cu un scop bine definit: putere si profit (indirect). Mi-a placut afirmatia d-lui Sima: ” Nu vii la mine sa-mi spui cit vrei sa cistigi pentru ca eu te intreb cit esti dispus sa pierzi” referindu-se la speculatiile bursiere.
    Deci, draga Avramut, cit esti dispus sa pierzi din suflet si din buzunar?

    • eu nu am încredere nici în sima. e u alt mistificator și nici nu-l cred mare specialist.face jocuri.
      toate lucrurile sfârșesc prost, de ce să nu le pornim bine?

      • Avramut!!! Sintem aici numai ochi si urechi!!! Hai spune tu cum vezi lucrurile! Lumineaza ne ca noi poate am ramas in intuneric! Propune ceva concret! Daca ai citit comentariile ai putut sa vezi ca multi si au dat cu parerea! Deci ai cuvintul! Fara mitocanii!!! (ai inteles? astea sint discutii inutile-si asta vrem sa evitam!) 🙂

      • Nici eu nu am incredere in Sima, insa mi-a placut afirmatia. Primesc zilnic telefoane de la tot felul de brokeri care-mi spun ce oportunitati de a cistiga 30% sint in perioada imediat urmatoare. Daca spui ca Sima este un alt mistificator, sa inteleg ca si Radu Moraru este tot un mistificator?

    • Ai vorbit pe limba mea daniel si ai subliniat esenta acestui proiect. Felicitari!

    • Ai spus lucrurilor pe nume, doar, ca numai cei care investesc initial suflet si apoi bani, te vor intelege.
      Cei care investesc numai bani nu vor pricepe niciodata oricat de mult ne-am chinui noi sa le explicam.

    • Daniel,
      m-am identificat 100% cu ce-ai scris mai sus, si ce frumos ai scris!

  10. Felicitari pt cele doua comentarii.Aceste comentarii au demonstrat inca o data ca avem pt ce lupta.Pentru o ROMANIE, intradevar libera! Daca nu incercam nu stim daca vom reusi. Copiii nostri merita sa traiasca intr-o Romanie in care sa nu mai fie mintiti.Ar fii pacat ca idealurile din ’89,pe care le-am avut majoritatea dintre noi,sa fie spulberate.In acesti 20 de ani,doar ne-a fost indusa ideea de libertate,dar n-am fost liberi pe deplin niciodata.Atit timp cit nu primeaza dreptatea si bunul simt nu ne putem simtii liberi.

  11. Pentru domnul avramut:
    Va inteleg suspiciunea. Romanii s-au „fript” cu „Caritas”, „FNI”. De data asta, lasati-ma sa CRED, ca este UN PROIECT ONEST. Domnul Moraru in nici unul din cei 10 ani nu a facut promisiuni, nu a cerut nimic de la nimeni. Eu sunt o telespectatoare-fan a d-lui Moraru. Pentru mine cuvantul domniei sale este GARANTIA pentru seriozitatea acestui proiect. Eu sunt CONVINSA!

    • alice, sincer mie mi se pare că dl Moraru e captiv într-un proiect pe care nu-l îmțelege pentru, că nu știe să-l explice. Spune-mi tu de ce dau eu câteva sute de euro în afară de faptul că am încredere în dânsul? de ce nu cere banii în nume propriu că atunci îi dau fără să-l întreb de ce, pentru că știu că visul dânsului e să facă televiziune și nu are un partener serios.să-mi spună ce sume acceptă apelăm la cea mai serioasă ocupație a românilor, cea notarială, și, în condițiile pe care ni le spune, toți vom face un notar fericit că ne-a ajutat să legalizăm atașamentul nostru față de idolul nostru, dânsul, că în sfârșit platonismul relației noastre s-a încheiat și așteptăm să schimbe lume în care trăim.

      • Domnule avramut
        1. contabiliceste vorbind, SUBSCRIPTIA PUBLICA este conceptul prin care un om doreste sau nu sa devina actionar intr-o societate. Daca o firma CUNOSCUTA cu realizari „acceptabile” pentru cetateni isi scoate pe piata actiunile, e la latitudinea fiecaruia dintre noi daca dorim sa fim co-patroni.
        2. „Societatea” Nasul (sper sa nu inteleaga gresit dl. Moraru) ARE realizari acceptabile ptr. mine: NU M-A MINTIT niciodata in cei 10 ani, a spus NUMAI ADEVARUL si NU a sarit in sus de bucurie la orice „stire prefabricata” 9daca intelegeti ce vreau sa spun)

      • Avramut,inca nu ai inteles ca pt infaptirea unui ideal nici un pret nu este prea mare.Tnerii din Timisoara,cei care,au dat startul schimbarii,nu s-au gandit nici o secunda la riscuri.Atunci era vorba de pirderea unei vieti.Eu cred ca 100e,acum nu are nici o valoare.

  12. @avramuț
    Nu e nimic nenatural în a fi suspicios şi a avea îndoieli. Dacă însă ai şi certitudini, în convingerile tale, îngăduie-ne nouă bunule, şi celorlalţi, prezumţia de bunăcredinţă.
    Îmi place să cred că toţi care au intrat pe acest blog, fie să-l critice fie să-l încurajeze, au făcut-o pentru pentru a-l întări şi nu pentru a-l desfiinţa.
    Este foarte greu să ne dăm unora altora lecţii în sensul că acestea să producă şi efecte, insă e cu mult mai uşor să împingem lucrurile în derizoriu.

    Cei care cred în ideea înfiinţării unei astfel de utilităţi in media românească, mi se pare onest să aibe si dreptul de a o critica.

    Cei care nu cred şi nu sprijină, vor avea desigur privilegiul criticii abia DUPĂ ce proiectul se va fi înfăptuit.
    Aşa mi se pare mie corect: dacă vrei cu totdinadinsul să critici, lasa-l să apară, să existe întâi, iar critica ta să nu fie in van, de aiurea.

    Este extrem de facil şi distractiv până la un punct să decredibilizezi pe cei care sprijină o lucrare, ceva de genul că de la nişte oameni anonimi, nu poate ieşi ceva bun şi că ar merita sa fim suspicioşi pe toţi si toate. Istoria a aratat ca „marii anonimi” fac defapt istorie iar aceasta este rescrisă pentru celebrităţi.

    Primul test care al trebui să-l trecem TOŢI este testul acceptării aproapelui. Ce fac? Îl cotonogesc pentru că nu are aceleaşi idei ca şi mine sau încerc să identific valori comune pentru ca acestea să ne ajute să îndeplinim un obiectiv. Ce vom face după? După ce proiectul se va fi înfăptuit, ne va schimba şi pe mine şi pe el pentru că avem o experienţă de succes împreună.

    Eu te sprijin, dragă avramuț, să poţi trece acest test al acceptării aproapelui.

    • ce importanță are momentul criticii? copilului îi spui să nu spargă ulciorul când pleacă să aducă apă sau după ce vine cu el întreg, sau spart?
      voiam să te întreb,referitor la partitura ta(la tine sunt sigur că tu ai scris-o),dacă televiziunea, așa cum o imaginezi tu, va mai avea nevoie și de un sistem de justiție independent sau una dintre redacții va da și sentințe de condamnare irevocabile și executorii.Ar fi singura diferență față de A3, și mă gândeam că poate ar trebui să modificăm și constituția șu să și ieșim din ue.

      • Eu am un copil si stiu ca daca il critic inainte de a face un lucru s-ar putea sa-l inhib sa mai incerce sa faca si lucruri bune.
        Raspund la intrebarea ta: nu doar televiziunea are nevoie de un sistem de justitie independent. Toti avem nevoie de asemenea sistem. Eu cred ca televiziunea poate s-ai puna in fata sistemului de justitie o oglinda, unde acesta sa-si vada intreaga hidosenie spre a se putea transforma mai usor in ceea ce ar putea sa devina, independent.

        • nu-i spuneți să aibă grijă de ulcior să nu-l spargă? faceți o mare greșeală. după ce-l sparge vă va acuza toată viața, pentru orice eșec va da vina pe dvs.justiția nu are nevoie de televiziune. ea are alt limbaj și are trei, chiar patru paliere de lucru. televiziunea cel mult o poate încurca.nu știu dacă știți dar cea maio bună justiție din lume izolează complet pe cei care iau decizia de orice influență externă. îmi întăresc impresia că sunteți diletanți rău de tot.

          • așa e, dar deștepții învață din greșelile altora(nu vreți un copil deștept?), proștii vor să greșească singuri și nu doar o dată.

          • Domnule avramut, considerati ca a califica o grupa de oameni la „pausal” ca diletanti este corect? Dupa ce date, v-ati luat cand ati facut afirmatia de mai sus?
            Si inca un lucru. Nici unui copil al meu, nu i-am spus si nu ii voi spune, vezi sa nu spargi ulciorul. Dupa cum poate ca stiti, daca se intampla sa il sparga este de fapt o experienta noua si va sti ce/cum sa faca in viitor. La fel, daca nu il va sparge, acest lucru ii va da increderea pe viitor sa faca acest lucru la fel de bine.
            Personal gasesc nici o logica in ceea ce ati scris mai sus.
            Pe partea „cealalta”, nimeni de aici nu va opreste sa va educati copilul cu vreti. Deci ii puteti spune in continuare sa fie atent sa nu sparga acel ulcior…
            Numai bine.

  13. din pacate am ajuns prea tarziu pe forum ca sa votez, iar zilele aceastea am fost un pic prinsa si am ratat conferinta. Multa putere de munca celor doi. Au de tras

    • pianistu, înțeleg bine că vrei să spui că meritul postării e doar al partiturii? cine e compozitorul? stilul pare baroc -flamboiant- dandiaconescian.

      • @avramut

        Compozitorul este persoana colectiva, adica NOI cei care vrem. Cat despre stil, nu se compara cu al tau …subliminal-felixiac-sovist. 😀

      • Avramut!!! Cred ca tu nu ai inteles nimik!!! Trebuie sa ti iei o doza de naftalina! Nu ti place carelu’ !!

        • Patrocle! Ziceai, mai deunazi, ca ai activat „becul”. V-am intrebat candva daca ati luat in calcul si „larvele”. Se pare ca au „eclozat”

          • Din pacate o molie depune sute de oua!!! Deci sute de larve!!! Deci trebuie stirpite moliile!!! O sa combinam becul cu naftalina !!! Dincolo sigur nu trec!!!! 😉

        • nu verau să vă bateți joc de cmsecădenia românească. prea mult timp am fost păcăliți.de fapt, așa au crezut toți, când de fapt au abuzat de buna noastră creștere și de ospitalitatea românească pe care nu o să o mai găsiți niciunde în lume. noi nu suntem proști așa cum cred mulți farsori, doar că avem prea mult bun simț și dăm prea mult credit vorbelor goale doar de rușinea multor nerușinați care au profitat de noi.eu cred că e timpul să ne trezim și să cernem cu atenție promisiunile ce ni se fac, să ne implicăm cu propriile resurse, să nu ne mai lăsăm manipolați și spoliați de nemernici. să ne informăm până nu e pre tîrziu. vreți bani de la români, nu vi se pare să le și răspundeți la îndoieli?

          • Si ma rog ce indoieli ai??? Ti am spus mai sus : nu ti place , carelu!!!Mai terminati cu paranoia!!!

          • @ avramut

            Bunul simt nu mai e ce-a fost, de cand a fost confiscat de PNL, remember ? Asta nu inseamna ca el nu exista in forma pura, la oameni care se folosesc de el in mod cinstit si nu ca subterfugiu. Daca erai bine intentionat, intrebai direct si ti s-ar fi raspuns tot direct. Dupa baletul de atac aplicat inainte, a te da lovit in aripioara ( licenta net ) e doar o cale de a te victimiza. Nu tine !

          • patrocle, eu vreau să investesc și sunt foarte atent la oferte. mă încrâncenează cerbicia cu care păstrați secretul afacerii și nu voi pierde o oportunitate în care am încă încredere, iar când aflu că voi v-ați pus banii în joc nu o să ezit să mă alătur. dar țineți minte, nu scăpați de noi acum când nu v-am dat decât încrederea noastră, vă dați seama ce veți păți când gestionați banii noștri. nu vă jucați, dacă faceți un lucru serios continuați, dacă e doar o pacăleală și mai mi plătim va fi vai și amar de voi. veți plăti pentru toți farsorii ultimilor 60 de ani.

          • nu este nici un secret!!! Totul este public!! Nu vrem in schimb sa ne pierdem timpul cu raspunsuri inutile la atacuri inutile si sub centura! Nu sintem la faza „banu’ jos” inca !!! Acu ne stringem!!

      • avramut,
        dupa cum observi, eu mi-am facut prieteni aici pe blog. La capitolul asta, tu cum stai?

  14. Au inceracat tot timpul sa ne faca sa ne simtim ca niste scolari care nu si-au facut tema, ca niste copii care nu sunt doriti de parinti, nu le-a iesit, viata a demonstrat altceva. Unde e Ungaria acum, unde e Grecia, Belgia si alte tari care erau date ca exemplu?!! Se vede ca noi am stiut sa ne gospodarim mai bine.
    Pentru 1 Decembrei http://concurs.protv.ro/1decembrie/
    Sunt mandra ca sunt romanca.

    • leti, înterabă pe unul dintre fondatori care trăiește prin țările respective ca să faci comparații serioase.Poate vor să se întoarcă. ce rost are acest blog dacă nici între noi nu putem să ne informăm despre adevărată realitate.tu vrei o televiziune care să le spună românilor din lume să revină în țară pentru că aici e mult mai bine ca oriunde în lume. eu voiam să activez pentru a-i convinge pe cei valoroși să revină și împreună să scăpăm de greutățile de aici.eu țin la această țară și nu voi pleca niciodată de aici, eu vreau ca și aici să trăim ca în grecia, ungaria, belgia. tu spui că aici e foarte bine. nu scazi audiența televiziunii cu vești eronate?

      • aceasta televiziune in care tu nu crezi ar trebuii sa le spuna romanilor sa se intoarca in tara pentru ca aici e totul de facut pt ei pentru copiii lor pentru parinti .Afara muncesc pentru altii si nici dupa doua generatii nu vor scapa de eticheta de emigranti.Nu platind taxe si impozite in alte tari construiesti sau dai pensii in tara ta pe care o plingi cu lacrimi de crocodil .Pina la urma e alegerea lor.Unii maninca pentru a trai altii traiesc pentru a minca!

    • Ai dreptate Leti,mananc si citesc….dar daca nu era guvernul BOC si dl Basescu la conducere ….oare ce se intampla cu noi???Am scris asta nu pentru a arata ca sunt „portocalie”,”violeta,etc…..dar asta este purul adevar.
      BRAVO BOC! BRAVO BASESCU! Ati demonstrat ca santeti „eroi”… in aceste timpuri…si noua celor de pretutindeni ne este destul de greu..nu e „paradis”….PARADISUL este in tara ta..

  15. deci,se dovedeste inca o data ca tara asta are un potential de talent inca nedescoperit,inca neexploatat.sa-i mai credem pe cei ce incearca sa ne manipuleze mintile cum ca Romania e terminata?!ca nu mai exista nicio speranta??!!felicitari,domnilor!!

    • Talent ,geniu spirit intreprinzator Baieti despti ai carte ai parte

      21 Septembrie 2009
      Directorul de trei luni al Hidroelectrica, a pus punct privatizarii microhidrocentralelor si planuieste reunirea lor intr-o noua companie. Veniturile din certificatele verzi sunt mult mai tentante decat vanzarea unitatilor.
      Veniturile Hidro­elec­trica in 2009 doar din aces­te certi­ficate verzi pot fi de minimum de 3,6 milioa­ne de euro. In conditiile in care toate cele 63 de micr­o­unitati ar fi retehno­logizate, veniturile din certi­ficatele verzi pot ajunge la 7,1 milioa­ne de euro anual. In afara de avantajul certifica­te­lor verzi, Hidroelectrica, la fel ca si ceilalti producatori de ener­gie verde, nu ramane cu marfa, in speta cu electrici­ta­tea, nevan­duta, intrucat este ca­ta­logata productia cu prio­ritate si este prima introdusa in sistemul energetic national. In cele 63 de microhidrocen­trale lucrea­za in prezent 210 oameni.
      Pa­na acum, Hidroelec­trica a cedat presiunilor venite din partea companiilor de a scoate la vanzare aceste microhidrocen­tra­le. Astazi probabil s-a consi­derat ca e mai bine sa le men­tina in portofoliu”, sustin surse din sistemul energetic. Din 2004 pana astazi, Hidro­electrica a privatizat 87 de mi­crohidro­centrale, pentru care a incasat aproximativ 60 de milioane de euro
      Alte societati care au achizitionat microhi­dro­cen­tra­le sunt Wienstrom din Aus­tria (care a platit si un pret-record, 28 de milioane de euro pentru 17 dintre uni­tati), Romenergo, Hidro­cons­tructia, Elec­tro­mag­­netica, un con­sor­tiu condus de firma portugheza Martifer, Luxten, Benny Alex.
      Anul 2008

      STRATEGIA DE PIVATIZARE
      |n concordanta cu Actele guvernamentale: Legea nr. 137/2002, HG nr 577/2002, HG nr 881/2004 si Capitolu 14 – Energie (negocierile cu UE) si Strategia SC Hidroelectrica SA, s-a propus privatizarea a 150 microhidrocentrale.
      Dintr acestea au fost vandute pana in prezent 87 MHC-uri
      In perioada februarie 2008 decembri 2008 au fost organizate 3 licitatii cu strigare, prin care s-au vandut ca active cu asumarea unu iprogramminim un numar de 39 de microhidrocentrale pentru care a fost obtinut un pret de adjudecare de 144.880.787 lei

      Sursa: hidroelectrica.ro/rapoarte/Raport_Anual_2008_ro.pdf

      hidroelectrica.ro/Details.aspx?page=46&article=17 gasiti rapoartele anuale intre 2005 – 20010 inclusiv

    • mi se pare că oximoronul e practicat și de fondatori. arunci în derizoriu o idee care părea ceva nou.sunt din ce în ce mai suspicios. cum vor lucra cei din conducere. sunt toți într-un loc?

      • @ avramut

        Ti se pare, doar ! Asta nu inseamna ca este si adevarat.
        OXIMORÓN s.n. Procedeu stilistic care constă în a uni două cuvinte în aparență contradictorii (de ex. tăcere elocventă) pentru a da expresiei un caracter neașteptat.
        OXIMORÓN, oximoroane, s.n. Figură de stil care exprimă o ironie subtilă sau un adevăr usturător sub forma asocierii paradoxale a doi termeni contradictorii. – Din fr. oxymoron.

        As prefera intai sa citim termeni si apoi sa ii folosim. O resursa buna, gasiti aici :

        http://www.archeus.ro/lingvistica/main

        • cum ți se pare asocierea „alexa-mogul de televiziune”? poate aflăm de la Dl. Radu Moraru de ce parohie ortodoxă aparține și care e preotul de la care putem lua referințe.

          • @ avramut

            Ghilimelele au si ele rolul lor. Daca le ignori, cum faci tu, iti da cu virgula. Cam asa se scrie si caterigul informational. Eu scriu una, tu interpretezi pentru ceilalti ce am scris. Iti dai seama ca prin zona nu sunt neuroni spalati, nu ? Poate incerci in alte locuri, unde vei fi inteles si aprobat. Aici esti doar compatimit.

          • alexa, ghilimelele îți redau spusele. dacă nu le recunoști spune și ai pe loc scuzele mele.

          • alexa, eu am fost onest și am sesizat ironia oximoronică, nu văd de ce te alarmezi.

    • Yes we can Alexa! Sunteti un trio formidabil: Alexa, pianistu si dis. indis.! Bravo!

    • Alexa,
      doar ce m-am intors de pe blogul tau: SuperAlexa!
      O incantare sa te citesc, multumim 🙂

  16. Ambele comentarii au fost exceptionale. Astfel de persoane ar trebui sa apara si pe micile ecrane, nu doar pe blog. Ca ei sunt multi, care au ceva de spus dar din pacate nu ii auzim, ca nu avem unde. Le citim comentarile pe blog si ne bucuram ca exista printre noi.
    Bravo domnilor

    • asa este Irina,dar noi nu suntem uniti……vrem sa avem….dar fara sa dam ceva…si unii intradevar nici nu au…abia se descurca de pe o zi pe alta.

  17. Quand un bateau est dans la tempête et qu’il y a des rochers pas loin, il est peu courant qu’il soit dirigé par un comité.

    • pentru fondatori și mai ales pentru cei de la conducere s-a cerut cazierul judiciar. dacă nu ne cunăaștem decât de pe blog și fără numele identitatea reală nu ar trebui ca cineva să fie ales șă verifice identitatea reală a celor de la conducere și dacă nu au probleme cu justiția. cred că și legea oblică le această obligație. cine vrea să dea din banii proprii poate să o facă sub orice nume,chiar anonim, probabil v-o primi acțiuni la purtător, dar cei ce primesc banii și cei ce controlează operațiunile trebuie să respecte niște lrgi. putem vedea numele reale ale celor 5 și cazierele lor judiciare, la zi?

        • Patrocle, de unde stie avramut ce se intampla dincolo? Chestia cu cerutul cazierului pentru cei 5 !!!

  18. Anul 2008

    STRATEGIA DE PIVATIZARE
    |n concordanta cu Actele guvernamentale: Legea nr. 137/2002, HG nr 577/2002, HG nr 881/2004 si Capitolu 14 – Energie (negocierile cu UE) si Strategia SC Hidroelectrica SA, s-a propus privatizarea a 150 microhidrocentrale.
    Dintr acestea au fost vandute pana in prezent 87 MHC-uri
    In perioada februarie 2008 decembri 2008 au fost organizate 3 licitatii cu strigare, prin care s-au vandut ca active cu asumarea unu iprogramminim un numar de 39 de microhidrocentrale pentru care a fost obtinut un pret de adjudecare de 144.880.787 lei

  19. hihihi… nu mai stiu pe unde sa mai intru sa va multumesc pentru suport 😀

    • Iata cine a condus Romania dupa Revolutie:
      1) 1989 – 1996 – Ion Iliescu – mineriade si inceputul MARELUI JAF (s-au dat decrete si legi in acest sens – decretul lege nr.9/31.12.1989 semnat Ion Iliescu– care abroga L nr.19/1968 cu privire la regimul juridic al terenurilor fara constructii din perimetrul construibil al municipiilor si oraselor – cine a pus mana pe intravilanele tarii?- inflatie puternica 300 la suta pe an) ;
      2) 1996 – 2000 – Constantinescu – un don QUIJOTTE care a declarat ca l-au infrant serviciile secrete ale lui Iliescu – iarasi mineriade si inflatie si mai si ;
      3) 2000 – 2004 – Ion Iliescu presedinte – Adrian Nastase premier – in aceasta perioada s-au facut cele mai mari jafuri – ati auzit de Musetescu (Dumnezeu sa-l ierte si pe morti sa-i vorbesti numai de bine)si secretarul sau de cabinet domnul Victor Ciutacu? Da Victor Ciutacu. Ati auzit de Necolaiciuc? A fugit in America, dupa ce a furat de la CFR 111 milioane euro. Ati auzit de privatizarile Petrom OMV (rezervele date austriecilor pana in 2014 – GRATIS), IPRS Baneasa (dat pe gratis lui Haissam), ALRO Slatina, Siderurgica Galati, Petromidia etc?
      In perioadele mentionate presedintele, primul ministru si sefii camerelor Parlamentului erau de aceeasi coloratura politica ;
      4) noiembrie 2004 – noiembrie 2008 – fiti atenti la cei ce au condus institutiile statului in aceasta perioada – Traian Basescu – presedinte – PD, Tariceanu premier – PNL, Adrian Nastase – sef al Camerei Deputatilor – PSD, Nicolae Vacaroiu – sef al Senatului iar din 2008 sef al Curtii de Conturi – PSD ;
      2005 – 2007 guvern PNL – PD – UDMR – PC ;
      2007 – 2008 guvern ultraminoritar PNL-UDMR cu sprijun obscur PSD ;
      – in noiembrie 2008 Tariceanu a dat, miseleste o parte din rezervele de petrol si gaze din Marea Neagra pe 30 de ani firmei de apartament Sterling.
      Traian Basescu ii incurca si au vrut sa-l demita in 2007 pentru ca nu le punea pile la procurori dar mai ales pentru ca a stopat privatizarile strategice in CSAT in 2006.
      5) 2008 dec – oct 2009 Guvern Boc PDL-PSD;
      OCT 2009 – guvernul Boc este picat, Romania lasata de izbeliste 2 luni prin plecarea PSD de la guvernare si prin neacceptarea unui prim ministru al PSD-PNL – Johannis de catre presedinte;
      6) 6 dec 2009 – 2011 – Guverne Boc – s-a inceput reforma statului pe Platforma unei Constitutii facuta dupa chipul si asemanarea lui Ion Iliescu – aceste guverne si-au asumat raspunderea in perioada de criza mondiala;
      7) 2009 – Traian Basescu este reales presedinte al Romaniei

      • Multumim Valentin,
        aparent, niste simple date istorice, dar cum noi stim sa citim si printre randuri… 😉

      • si cine a stricat toata treaba????Portocalii???
        dupa cum am inteles printre randurile citite…. iar „trandafirasii” si-au atins scopul.
        Valentin mai vrem asemenea comentarii de la tine.msy.

      • Valentine,
        Vad ca ai bine fixate datele esentiale.
        Te intreb insa ceva important, intrebarea fiind deschisa oricui doreste sa raspunda.
        Stii cum a castigat sau de ce a castigat Iliescu alegerile prezidentiale in 2000 ?

        • Cum a castigat Iliescu?
          – Milica tzapul a „dezertat” si ne-a lasat cu ochii in soare.
          – ne-am trezit intr-o situatie penibila:sa alegem presedintre intre kaghebistul Iliescu su ultranationalistul Vadim Tudor. A fost prea mult pentru mine si pt.prima data am refuzat sa ma prezint la vot.Nu incurajez absenteismul,in situatia data asa am decis.

          • Ai facut ce trebuia dar cei care nu au avut forta ta l-au votat pe Iliescu in urma unei diversiuni pe care eu am mai prezentat-o dar sunt curios sa vad daca cei care ca tine au avut o problema au realizat si diversiunea.
            Daca nu o sa am nici-un raspuns o voi prezenta din nou si pe acest blog.

Comentariile sunt închise.