BOMBĂ | CIA vânează „cârtiţa” care a furnizat WikiLeaks informaţii top secret


Publicat: 20 Apr 2017, 19:34 Actualizat: acum 6 luni comentarii

  

CIA si FBI au lansat o ancheta menita sa-l gaseasca pe cel care a furnizat WikiLeaks „mii de documente” considerate top secret, publicate in martie, relateaza ziare.com

Se crede ca persoana in cauza ar putea sa faca parte din CIA, deci ar fi vorba despre o asa-zisa „cartita”, arata Business Insider. Incidentul recent este considerat una dintre cele mai mari brese de securitate din istoria CIA.

CIA nu a anuntat public cum sau cand au fost informatiile furate si predate. A transmis insa ca persoana in cauza avea acces la documente si ca acestea erau pastrate intr-o sectie extrem de bine securizata a agentiei.

Fara a comenta prea multe legat de persoana care ar fi putut furniza informatiile, oficialii americani au atacat WikiLeaks, care nu ar lasa agentia „sa protejeze America de teroristi si alti adversari”, dupa cum s-a exprimat purtatorul de cuvant al CIA.

Si purtatorul de cuvant al Casei Albe a spus ca WikiLeaks a pus in pericol securitatea tarii.

In tot acest timp, WikiLeaks refuza sa-si dezvaluie sursa.

Amintim ca in martie, WikiLeaks a publicat mai multe documente in care sunt detaliate tehnicile CIA de hacking, dezvaluind, printre altele, cum transforma agentia un telefon in instrument de spionaj.