CUM SA ZIDESTI O TELEVIZIUNE – Episodul 2


Publicat: 6 Noi 2011, 0:17 Actualizat: acum 6 ani comentarii

  

de Radu Moraru – nasul@nasul.tv

 

Pina la ora la care scriu, am citit toate comentariile de pe blog referitoare la un nou tip de televiziune. Impreuna, mai entuziasti sau mai rezervati, pe cei citiva prosti nu ii luam in considerare, mai cunoscatori sau mai naivi (dar frumosi!), impreuna ati reusit sa ridicati toate problemele cu care ne putem confrunta. Dar ati venit cu multe solutii! Asta imi place rau! Darimam dar stim sa ridicam si sa zidim! Vor veni cu solutii si oamenii care nu il simpatizeaza pe Basescu! Ii asteptam! Cred ca trebuie sa fac niste precizari si sa prezint un parcurs pentru viitorul apropiat!

Puterea internetului e data de oamenii liberi! Ceilalti, postacii, au aparut ulterior, ca frina! Am observat, desi sint un novice, ca oamenii sint in stare, pentru libertate si valori, sa cheltuie muuuult timp si chiar bani. Am vazut ca milioane de oameni si-au construit lumi virtuale, jocuri pina la urma, unde sa se refugieze de nedreptatile lumii in care traiesc!

Am vrut sa construiesc VOX News pentru toti acesti oameni liberi. Nu am gasit un partener puternic si atunci, CNA-ul mi-a confiscat licenta in cele 90 de zile „regulamentare”! Am vrut sa construiesc 10 TV in acelasi scop, cu un partener foarte puternic, dar proiectul a esuat. Totul e deja istorie, mergem inainte si privim cu bucurie!

Imi amintesc citeva momente din istoria emisiunii Nasul cind, sute de mii de telespectatori, pe seara, veneau sa vada ce spunem noi. Noi, o echipa ce isi propune, cu frica lui Dumnezeu dar si cu puterea lui, lucruri simple. Sa stim, sa informam, sa intrebam, sa gresim, sa avem opinii si sa nu ne fie rusine sa ne privim dimineata in oglinda sau atunci cind ne uitam in ochii semenilor nostri. Au fost seri magice cind oamenii cautau speranta, emotie, miracol sau adevar! Ati reamintit seara de 6 decembrie 2009, alegeri prezidentiale, cind toate televiziunile v-au mintit in legatura cu cel mai important eveniment dintr-o democratie cum e cea romaneasca! In aceea seara, toti fanii inversunati ai Antenelor, IRealitatilor etc, veneau sa vada si ce spune Nasul! Nu fiindca ne iubeau, ba chiar ne urau unii dintre ei, dar veneau fiindca am impus respect, eram credibili si, in adincul sufletelor lor, stiau ca voi spune adevarul. Daca rezultatul real era cel dorit de moguli, l-as fi anuntat, chiar daca stiam ca nu va fi bine pentru noi si tara. Oamenii ca noi si ca voi, cei de pe blog, stim ca nu putem construi un viitor pe minciuna! Priviti toti anii postdecembristi, crime, abuzuri, minciuni si toate idealurile frumoase „bine” compromise!

Proiectul unei noi televiziuni este posibil. Cred ca in ultimii 20 de ani am lucrat cu peste 2000 de oameni de presa si cred ca foarte multi si-ar dori sa lucreze cu mine, chiar daca sint foarte dur cind vorbim de profesionalism. Am lucrat cu sute de companii si managerii lor stiu cit sint de serios! Nu poate nimeni sa afirme ca i-am dat tzeapa si acest lucru a devenit o mare calitate in Romania!

Ma adresez acum tuturor celor care ati comentat la postarea precedenta. Realizarea „Clubului celor 100.000 de Investitori” nu va fi usoara. Cred ca e nevoie, mai intii, sa organizam un Juriu de Integritate care sa elaboreze criteriile si profilul celui care sa faca parte din Club. Abia apoi vom face listele cu potentialii investitori si, cind vom depasi o masa critica, propun 20.000 de hotariti, abia atunci sa colectam banii, in conditii de maxima securitate!

Ideea cu investitorii nu e neaparat un bussines! Singurul lucru la care m-am gindit este ca cei 100.000 de investitori sa detina pachetul de 50% al societatii de televiziune! Sa organizam alegeri, campanie electorala pe blog, platforma, etc, si cei 100.000 sa isi desemneze alesii intr-un Consiliu Editorial, un numar de 10 consilieri. Eu pot avea votul decisiv, pentru care imi voi asuma raspunderea! Echipa mea va avea managementul operational al afacerii pina la momentul implinirii celor 2 ani de sustinere publica, dupa care vom organiza o licitatie internationala pentru un management care sa obtina cele mai bune profituri. Televiziunea se va dezvolta, dar controlul editorial va ramine intotdeauna la voi si la constiinta mea! 50% pentru oamenii liberi, 25% pentru echipa Nasul, mereu libera, si 25% pentru companiile curate. Acestea insa nu au drept de vot editorial, ele vor beneficia doar de rating, reclama, imaginea buna ca au contribuit la ceva unic in Europa, la tribuna libera, la protectie in caz de santaj politic sau mediatic! In plus, cred ca produsele acestor companii, daca sint bune, se vor vinde foarte bine catre sustinatorii acestui nou tip de televiziune.

Fara voi, cei 100.000, nu se poate lua nicio hotarire privind viitorul acestei televiziuni! Putem sa mentionam ca, timp de 10 ani, nu se va efectua nicio tranzactie, pina dispar toti rechinii si mogulii care au facut rau Romaniei!

Am mai spus, nu cred ca veti face multi bani, investind 100 de euro! Dar veti face! Oricum, ginditi-va la acesti bani ca la biletul de intrare in teren! Noua, romanilor, ni se reproseaza ca stam pe margine si spargem seminte! Intrati oameni buni pe teren, e mult mai greu!, iar meciul se vede altfel! Exista riscuri? Da, tocmai cad, de citiva ani, fonduri importante de pensii, banii oamenilor care au muncit o viata! Mai imi vine o idee, sa limitam numarul de actiuni pe care le poate lua o persoana agreata de catre Juriul de Integritate! 5-10 actiuni?! Nu avem nevoie de speculatori sau lupi in blana de oaie!

Baza e in voi! Din aproape in aproape! De cele 100 de companii ma ocup eu! Nu va fi usor! Dar in curind vom avea un mijloc de comunicare eficient! Ii rog pe bloggerii profesionisti sa ii invete pe ceilati cum sa afle prompt informatiile pe care le dam pe blog sau viitorul portal! RSS, Google, ce o mai fi! Voluntariatul doare, consuma, e dur! Piece of cake!, daca ma gindesc la milionul de romani care au suferit in puscarii sau la milioanele de bunici de pe front!

Hai Romania! Stiu ca putem! Sa fiti iubiti!

P.S.
Scuze, stiu ca m-am intins cu textul! M-ati infierbintat cu postarile voastre optimiste, naive, idealiste!
Fiti fara grija, vom fi in toate retelele nu doar pe net.