DEZVĂLUIRI INCENDIARE! Fost şef de birou de CONTRAINFORMAŢII INTERNE din SRI | „De ce cred eu că Sorina Matei dezinformează”


Publicat: 8 Ian 2017, 17:33 Actualizat: acum 10 luni comentarii

  

sorina-matei-ghita

Daniel Florea, ofiţer SRI de contrainformaţii interne – trecut în rezervă, comentează pe Facebook informaţiile legate de dispariţia lui Ghiţă făcute publice de jurnalista Sorina Matei.

„De ce cred eu ca Sorina Matei dezinformeaza

Pai, sa o luam metodic:
Ghita era in afaceri importante cu niste generali SRI: Gioni Popescu, fostul adjunct al SRI pe linie logistica si financiara, principalul pol al puterii financiare din SRI, cu generalul Zamfir etc. Prin ei si prin Ponta s-a imprietenit cu Maior, dar nu este important Maior.
De ce nu este important Maior in ecuatie?
Luati-l pe Hellvig si intelegeti.
Directorii SRI, civilii, sunt importanti doar pentru relatiile institutionale. Maior se lauda cu programul lui privind criminalitatea cyborg si transformarea SRI. In realitate, el doar se impauna cu o idee care ii era insuflata si pusa in aplicare de Coldea, adevaratul sef din SRI.
La videoconferintele la care am asistat in calitatea mea de ofiter SRI activ, nu cred ca Maior ne-a vorbit de 4 ori in toata perioada mandatului (cu exceptia zilei SRI). In rest, una doua, monologa Coldea, care dadea ordine, facea, desfacea si ne povestea de TOLERANTA ZERO fata de orice legatura a unui ofiter SRI cu actorii politici, indiferent ca erau de la putere sau din opozitie.
De aceea spun ca sursele nu sunt foarte corecte, iar informatiile furnizate de Sorina Matei sunt deformate de perceptia dumneai si de un scop neinteles de mine, poate determinat de antipatia pe care i-a purtat-o lui Ghita pentru ca nu a acceptat-o in „formula tv” (https://www.google.ro/url…).
Ca ii aruncau si lui Maior diferite farame din contracte sau ce dracu faceau ei impreuna (Ghita cu Coldea, cu Maior, cu ceilalti generali SRI este alta mancare de peste, pe care si noi o dezvoltam numai daca Ghita vine cu chestii mai concrete, care sa ne permita sa dezvoltam ce stim).
Pe scurt intelegeti ca nu e chiar asa cum prezinta Sorina Matei „adevarul” ei.
Este corect insa ceea ce afirma – Ghita legendeaza (formula SRI prin care adevarul este prezentat intr-o anumita lumina, fiind umbrit de 5-10% neadevaruri bine plasate in context). Insa, privite per ansamblu, dezvaluirile lui Ghita despre concediile pe care i le platea lui Coldea, lui Maior si lui Ponta erau firesti – ca doar nu ii dadeam eu contracte fara licitatii cu SRI si alte autoritati, nu?
Va descriu doar o situatie care arata ca Ghita nu minte.
In anul 2013, daca memoria nu ma inseala ( 😉 ) a fost un control al Comisiei SRI la SRI Tulcea, unde sef de unitate era un domn provenit de la unitatea de provenienta a lui Coldea – Antitero. Membrii comisiei s-au deplasat cu masinile, iar Ghita a venit cu Coldea cu elicopterul SRI, ca doar sefii nu sunt muritori de rand si trebuie sa isi piarda viata in accidente stupide ca si Condrea (Hexi Pharma).
Au mers, asa cum spune Ghita la pontonul SRI din Delta, au mancat un peste etc, iar Ghita se comporta ca adevaratul sef al SRI, in timp ce Coldea – din relatarile martorilor – era un catelus.
Ne mai intrebam de ce Ghita devenis arogant si plin de el, mai rau decat il stiau majoritatea inainte de accesul la putere al pritenului Ponta?!
Acum este normal ca sa fie suparat pe Coldea. Ca doar ii manca din plama si mergeau la f…t impreuna, nu?! Ca asa vorbesc baietii despre activitatile extra, pe care le faceau impreuna pt relaxare.
Deci Coldea avea nevoie de toleranta maxima, iar noua in videoconferinte ne ordona sa nu intretinem relatii, de orice natura cu politicenii, probabil ca sa nu dam peste acoperiti sau sa nu ii stricam jucariile si afacerile”, a scris Daniel Florea, pe Facebook.