666Cu toţii cunoaştem semnificaţiile atribuite de-a lungul timpului numărului 666. În Noul Testament, se face referire la el ca fiind ,,Cifra Diavolului”, iar din epoca modernă a început să fie cunoscut drept ,,Numărul Antichristului”. Totuşi, ce îi face pe oameni să creadă că această cifră ar putea fi malefică? Când şi unde a apărut această concepţie? Răspunsurile ni le dau specialiştii în numerologie. 
 
Experţii de la Numberphile susţin că cifra 666 nu are proprietăţi matematice remarcabile, însă dacă studiem trecutul său putem afla detalii fascinante referitoare la modul în care Biblia a fost scrisă iniţial. Din câte se pare, cea mai evidentă dovadă este prezenţa numărului în Cartea Apocalipsei. Aici, numărul este utilizat ca şi cod, într-un mod destul de evident.

Textul Cărţii Apocalipsei a fost redactat iniţial în limba greacă veche. În textele redactate în această limbă, numerele sunt scrise sub forma literelor, la fel cum se întâmplă şi în cazul celeilalte limbi principale în care a fost scrisă Biblia, cea ebraică. Pentru un număr mic, primele litere ale alfabetului grecesc, alfa, beta şi gama, sunt echivalentele cifrelor arabe 1, 2 şi 3. Apoi, la fel ca şi în cazul cifrelor romane, atunci când sunt formate numere mari, cum ar fi 100, 1.000 sau 1.000.000, acestea sunt reprezentate prin propria lor combinaţie specială de litere. ,,Acest lucru înseamnă că fiecare cuvânt are o valoare numerică”, menţionează prezentatorul clipului.

În capitolul 13 din Cartea Apocalipsei este menţionată următoarea frază: ,,Lăsaţi-l pe cel care înţelege să identifice semnificaţia numărului fiarei, căci el este, de fapt, numărul unui om.  Numărul lui este 666″. Aşa cum este menţionat în videoclip,  ,,este aproape ca şi cum în text s-ar spune: am să-ţi dau o ghicitoare, tu trebuie să găseşti numărul Bestiei”.
Prin urmare, ce se întâmplă dacă ,,traducem” numărul 666 folosind alfabetul grecesc?
Citiți articolul integral pe descopera.ro