Gheorghe Bordeianu

Un inginer băcăuan, inventator al motorului care funcționează pe bază de hidrogen, așteaptă să înceapă producția de serie a acestuia. Inventatorul conduce deja un automobil care consumă 3 litri de apă în două luni.

Gheorghe Bordeianu (50 ani) este inginer TCM și a lucrat 20 de ani în fabrica de avioane din Bacău. A pierdut deja numărul invențiilor brevetate pentru că nu are bani să plătească taxă de întreținere la OSIM pentru fiecare dintre ele. Crede că sunt peste 100, majoritatea în domeniul mașinilor unelte și a motoarelor.

Cea mai dragă dintre descoperiri îi este generatorul de ioni care separă hidrogenul de oxigen, un dispozitiv care, atașat motoarelor clasice, înlocuiește alimentarea cu benzină sau motorină. Ambiția inginerului băcăuan este acum să-și construiască propria fabrică de producere a dispozitivului revoluționar.

”Brevetul l-am obținut în 1985, iar inveția este acum în curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz- Austria. Omologarea are trei etape, iar eu mă aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obțin vreau să înființez în Bacău o fabrică de producție în serie a dispozitivului”, ne-a explicat Gheorghe Bordeianu.

Inginerul băcăuan este convins de faptul că nu va găsi o persoană dispusă să investească în construcția acestei fabrici, dar că o va face pe cont propriu.

Mașina ecologică

Invenția lui Gheorghe Bordeianu nu a rămas doar pe hârtie. Băcăuanul și-a pus în practică invenția și merge de ani de zile numai cu mașini pe care le alimentează doar cu apă sau, la nevoie, chiar cu suc și urină.

”Orice lichid care conține hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul funcționează cu oțet și cola, chiar și cu urină. Este ecologic pentru că arde hidrogenul și eliberează în aer oxigenul”, ne-a mai spus inventatorul. Gheorghe Bordeianu și-a testat mașina la RAR, iar rezultatele la emisia de noxe sunt zero.

Cu trei litri de lichid merge două luni

Mașina lui Gheorghe Bordeianu, un Cielo cumpărat la mâna a adoua din Spania, nu rămâne în pană de combustibil decât o dată la 60 de zile. ”Orice lichid s-ar pune în motor, cu trei litri se poate merge și 5.000 de kilometri. Mașina pe care am montat dispozitivul consuma înainte 10 litri de benzină la suta de kilometri”, a mai explicat Bordeianu.

 

Sursa: proiecte.afacereamea.ro

53 COMENTARII

  1. Da in nici un caz sa nu puneti pipi. E deja prea exploziv si riscati sa vi se caleze motorul!

  2. Un singur aspect pare de necrezut: trei (3) litri de apa pentru 5000 de km. Maximum de energie libera de la un litru de apa este de 3.72 kWh. Lucrul mecanic efectuat de un motor de tipul celui existent pe un CIELO pentru a se deplasa pentru 100 de km este cu siguranta mult mai mare. Gresesc?

    • Nu, nu gresiti. Asta scapa din vedere toti! Cantitatea de energie infima
      pe care o produc 3 L de apa!… Motorul ala merge cu benzina toata
      ziua, la care au adaugat un asa-zis generator HHO pentru reducerea
      consumului. Poate au adaugat si gadget-ul lui Pantone… Si totusi,
      automobilul ala (Cielo), al carui motor sigur nu e inventie romaneasca,
      nu poate merge cu cativa stropi de te miri ce… lichid… Adevarul
      gol-golut arata, mai degraba asa: in 5000 de km parcursi, la cei aprox.
      300-400 de litri de benzina consumata se utilizeaza, ca adaos, si 3
      litri de apa sub forma de HHO! Care e procentajul real de economie si
      durata de viata a motorului in noile conditii de functionare, nu se
      poate stabili decat pe un stand oficial de probe. Orice om cu scoala
      care citeste articolul cu atentie isi poate da seama ca e scris in
      bataie de joc! Sau, mai simplu, e „opera” unui jurnalist habarnist
      copy-paste, care a auzit o poveste de la colegul al carui frate a auzit
      si el de la un vecin care a cunoscut pe unul care a citit undeva…

      • Am condus masina pe baterie de hidrogen , cu o butelie de doar 5 litri de hidrogen lichid, se poate merge 5-6 mii de km asta inseamna 5 euro in combustibil (hidrogen pur)
        Chestia asta nu stiu cum functioneaza ce este cert ca daca s-ar putea obtine doar energia la nivel molecular cu 3 litri de apa am ajunge pe luna dar nu avem inca tecnologia pt a controla asemenea forte…. Nu cred ca e posibil ce afirma jurnalistul atata timp cat inventia omului acesta ar putea aduce energia gratis lumii.

  3. SUBMARINELE NUCLEARE AMERICANE AU UN MOTOR CARE EXTRAGE OXIGENUL DIN APA PENTRU A IL RESPIRA , DECI AU ASA CEVA DAR SUNT SUBMARINE NUCLEARE, E APARAREA NATIONALA…
    CRED CA SE POATE REALIZA , CHIAR LUCRURI MAI GROZAVE CA ACESTA DACA SE DORESTE CU ADEVARAT…

    • Submarinele nucleare (rusesti, americane, chinezesti, britanice etc.) au reactoare nucleare care genereaza electricitate. Multa. Multi Megawatt/h. Motoarele lor sunt electrice si nu extrag oxigen de nicaieri. Scopul motoarelor este sa puna nava in miscare. Oxigenul se obtine acolo, simplu, prin banala electroliza. La asemena cantitati de energie electrica disponibila, electroliza nu reprezinta o problema. Da, se doreste cu adevarat utilizarea reactoarelor nucleare pe automobile si avioane. Doar ca nu e posibil cu tehnologia actuala. Un reactor nuclear, instalatiile aferente, generatoarele electrice cu aburi (sper ca stiti ca reactoarele nucleare folosesc abur si turbine pentru a produce electricitate!) precum si blindajul greoi impotriva radiatiilor, cantaresc de la sute la mii de tone. Astfel, ele sunt utilizate doar terestru, ori la propulsia navala. Microreactoarele nucleare eperimentale sau pilele nucleare folosite in tehnica spatiala (sateliti, sonde spatiale), desi au dimensiuni mai mici, nu pot genera suficienta energie si nici nu au blindaje groase – in cosmos nu deranjeaza si nu radiaza pe nimeni, dar pe pamant ar fi mortale in apropierea oamenilor. Asa ca dorinta e una si putinta e alta…

  4. Va felicit domnule Bordeianu! Acum 10 ani, am incercat sa punem in aplicare planul domnului Rusetel, de a alimenta un motor cu ardere interna, normal, de Dacia, cu apa.
    Din cauza faptului ca nu am putut sa separam hidrogenul de oxigen, nu am putut sa o ducem pana la capat. Am reusit insa un pas mai mic, sa facem functional un amestec de apa cu benzina, diluand mult benzina. Masina functiona, insa nu dezvolta putere suficient, trebuia sa investim multi bani pentru a o putea sa o aducem ca inventive in fata lumii, asa ca ne-am oprit in acea faza.
    De aceea va felicit din toata inima, stiu ce eforturi teribile inseamna efectuarea acestui pas tehnic imens. Investitorii nu se inghesuie pana nu aduci rezultate palpabile foarte promitatoare, ori ca sa ajungi pana acolo trebuie sa cercetezi si sa incerci foarte mult, cheltuielile sunt foarte mari, de netrecut pentru un buget mediu romanesc, mai trebuie sa traiesti si sa sustii o familie, dupa ce ai trecut de aceste examene, atunci toti se inghesuie sa se laude cum au facut ei sa te ajute sa ajungi la acel fericit moment.
    Sa va ajute Dumnezeu si sa reusiti, daca ati reusit ceea ce pana nu de mult era imposibil, anume sa separi hidrogenul de oxigen, sa asiguri suficient hidrogen pt. ca motorul sa dezvolte putere, sa controlezi si sa dozezi arderea hidrogenului, fara sa distrugi motorul si pe cei din masina respectiva, atunci sunteti foarte aproape de o inventie epocala. Trebuie sa fiti foarte atent la oamenii de care va veti inconjura si intr-adevar, petrolistii pot fi extreme de periculosi. Eu le spunem celor ca ma amenintau prieteneste, atunci cand vedeau ca aveam preocupari ca si ale dumneavopastra: domnilor stati linistiti, la popoarele arabe apa, sucurile, lichidele in general sunt mai scumpe decat benzina. Evident era o alta gluma, haz de necaz cum zice romanul.
    Ideal ar fi sa puteti face totul in tara, acum ca aveti un model functional, veti gasi cu siguranta si sponsori romani. Mult succes!

  5. He,hé. Nea Bordeiene ai puso . Cum vor afla americanii de inventia matale , vei primi un miliard de dolari si vei primi ca domiciliu , o insula paradisiaca ,unde vei trai ca boierul , cu tot neamul matale ,cu burta la soare iar noi , tot cu benzina si motorina o sa rulam pentru inca 100 de ani. Ai facut si matale socoteala cati bani pierd miliardarii petrolisti , guvernele cu taxele care le primesc prin vanzarea benzinei din cauza inventiei matale . Deja daca ai brevetato la Graz in Austria ,esti ca si facut . Bravo matale dar ce bine era daca brevetai in Romania . Scapai tara de saracie

  6. se poate asemenea inventie…o masina care merge pe apa. Cola,fanta,sprite sunte aberatii de gradinita. Dar sa ne gandim ca daca ramane in viata „inventatorul” (nu este assasinat, rapit etc) :))) , va creste pretul la apa pe m3 mai scump decat combustibilul, si va fi mai greu ca apa trebuie sa o si bei ,nu doar sa o bagi in rezervor :))

    • …in legatura cu,cresterea pretului la apa e o aberatie…ai vazut ca merge si cu urina…va creste pretul la urina…???

    • Daca nu l-au asasinat pana acum, in zece ani, e clar ca n-a descoperit nimic periculos ori valoros pentru „oculta mondiala”… 🙂 🙂 Nici nu are cum. Daca ar fi avut bani cu nemiluita, poate obtinea si niscaiva rezultate. Toata cercetarea care se face in occident pe tehnologii de varf, costa sute de miliarde de dolari! Intrebati cercetatori si studiosi romani plecati in vest, cat de dificil este sa scoata ceva nou fara investitii enorme. Pe hartie e usor, nu costa bani multi… Dar in practica trebuie sa bagi mana adanc in buzunare… In Romania cat s-a investit in ultimii 25 de ani in cercetare?!?

  7. „Motorul cu apa” este un test pentru „Redactia Nasul” sa vada lumea CAT SUNT DE PROSTI! Cititorii sunt mult mai destepti si nu cred o iota! 🙂

    • ..vom vedea daca ai dreptate…dar mai degraba-l cred,pe cel care a spus ca va primi 1miliard de dolari de la producatorii de titei…daca nu 4 miliarde…!!!

  8. e greu de crezut…dacă era adevărat mergeau toți cu mașinași metrul cub de apă era mult mai scump

  9. Mda… și ciocolata învelea marmota-n staniol!… hmmm stai așa, parcă era invers

  10. Suntem multi interesați sa il ajutam cu bani…si eu la fel…sa tăiem elanul oligarhilor din industria petrolului..

  11. Ce sa spunem decit BRAVO,BRAVO!Asa sa fie sa dea Domnul !Sa avem noroc cu d voastra caci oricum vom ramine fara resurse petroliere .

  12. MASINA CU APA ???… ha ha ha ce gluma buna ! Dar stiu ca aveti umor nu gluma. Dincole de detaliile care le oferiti, pe linga faptul ca sint total aiurea, practic nu oferiti nici un detaliu, doar o frumoasa poveste care infierbinta mintile fraierilor care cred asa ceva. Auzi, motor cu apa. Pe internet am mai vazut sute de „motoare cu apa” si deocamdata nici unul nu este functional, niciunul nu este filmat ca ar functiona, toate sint trucate si la toate se spune minciuni colorate !!!! Pacat ca stau asa de departe de Bacau, dar as fi foarte curios sa stau de vorba cu acest genial inventator care a inventat un motor genial. Nu are nici un sens sa fac calcule, cit hidrogen rezulta din 3 litri de apa, ce putere calorifica ar putea sa aiba, si deci cit lucru mecanic teoretic ar fi posibil de realizat. Mi-e greata de anunturile de motoare cu apa, si de economizoarele de curent electric, si alte prostii de astea. Pentru ca numai fraierii cred asa ceva. Ori numai daca as vedea eu cu ochii mei ca acel motor merge 5.000 de kilometri cu 3 lictri de apa, numai daca pot sa pun mina efectiv pe motor si doar atunci ma voi convinge ca nu este o facatura. Iar cine crede ca motorul cu apa merge si altfel decit numai pe hartie, il invit sa ma anunte si pe mine unde a vazut un motor perfect functional, in realitate si nu pe YouTube si alte filme trucate.

    • in bucuresti sint deja masini care circula cu apa, nu este baliverna,este foarte real

      • Banuiesc ca acele masini care „circula cu apa” sint de fapt dotate cu dispozitive de tip HHO, electrolizoare sau alte denumiri de dispozitive pentru reducerea consumului de combustibil. Ori in articol se vorbeste de functionarea doar cu apa, citez „înlocuiește alimentarea cu benzină sau motorină”. Deci APA, doar APA si atit. Pai daca ar fi asa, „3 litri de apa la 5.000 km”, pai industria de automobile ar da faliment. Chiar asa sa fie oare ???

        • Vrei sa spui industria petroliera nu de automobile. De ce-ar da faliment industria de automobile ? Si nici aia petroliera n-ar da faliment, din petrol se fac multe alte lucruri nu doar benzina. Problemele ar fi altele, taxele pe poluare, taxele pe exploatare si productie, guvernele at avea mai mult de pierdut. Cat despre solutie, se stie ca exista dar nu se vrea. Ma mir cum de au dat liber la productia de masini electrice. E vorba de profit ! Apa deocamdata e ieftina , chiar gratis.

    • Va aparea ceva din ,,senin” si inventia nu va putea fi raspandita…..ca na, astia cu petrolul de unde vor mai scoate bani..sa iasa pe minus nu-si permit

    • Lasand deoparte faptul ca articolul e vechi de multi ani si e copy-paste, niste prieteni de familie de-ai nostri (inginer&fizician) s-au tot ocupat de arhicunoscutul HHO, de unele fantasmagorii atribuite lui Tesla, Schauberger etc. cheltuind bani foarte multi in constructia de gadget-uri din aria curiozitatilor insa fara niciun rezultat util economic. Au redus consumul de benzina la automobilul lor cu aprox. 2-5%. Bineinteles, cu o „caracatita” de tinichea, tuburi si alte mate sub capota pe care, din km in km trebuiau sa coboare din masina, s-o regleze din robinete si suruburi ca sa ramana in parametri. In final s-au lasat pagubasi iar acum conduc, mai mult din razbunare decat din necesitate, un „Rover” care consuma 22L la suta de km! Singurii inventatori celebri din care s-au inspirat si au obtinut rezultate reproductibile au fost Coanda, Vuia, Constantinescu… Pana nu vedem testat pe un banc oficial de proba un astfel de motor „miraculos” care incalca toate legile fizicii, sunt de acord, nu ar trebui sa facem atata caz. Poate doar haz. In perioadele de saracie maxima apar tot felul de „minuni” tehnice care „rezolva” problemele umanitatii doar pe hartie. Tehnic, motorul cu apa este posibil, dar costul nano-tehnologiilor si materialelor necesare este la fel de mare ca in industria aero-spatiala, lucru care nu scoate din saracie pe nimeni. Eventual adanceste saracia… Erau, cu multe zeci de ani in urma (stiu de la taica-meu care a lucrat in domeniul motoarelor), solutii ingenioase de carburator, folosite de vestici pe unele vehicule militare cu motoare vechi energofage care dadeau rezultate bune in reducerea consumului cu mai mult de 15%. Vad ca in directia aia, verificata, testata si dovedita nu merge niciun inventator de „motoare miraculoase pe apa”… Noi si prietenii nostri ne reparam singuri, in familie toate lucrurile (cu foarte mici exceptii) avand cam toti studii tehnice si inclinatii mostenite de la parinti. Adica stim sa concepem un proiect, sa tinem o surbelnita in mana, un ciocan de lipit, o masina-unealta. In toti anii, nu am gasit decat solutii, cel mult ingenioase la probleme. Niciodata miraculoase…

        • In mod paradoxal, motorul cu aburi (constructia clasica cu piston nu depaseste 10% randament) are sanse, in viitor, sa devina mai eficient (randament mai mare de 55%) daca este regandit, cu tehnologiile turbinelor moderne. S-au realizat prototipuri care au depasit in anumite conditii 60% randament, dar au mari probleme legate de implementarea la automobile. Se pare ca se preteaza deocamdata la motoare navale, cu functionare neintrerupta indelungata, unde dimensiunile, masa si timpul relativ lung de atingere a regimului optim de lucru nu sunt considerate o problema majora.

    • MOTORUL PE APA DACA NU STIAI EXISTA DIN ANII 1960 AVINDU-L TOATE CONCERNELE AUTO:FORD,RENAULT,FIAT,WOLKSWAGEN TOYOTA,ETC.DAR LE ESTE INTERZISA PRODUCEREA LOR DE CATRE GUVERNELE TARILOR CARE AU ACESTE MOTOARE .CINE AR INCERCA SA PRODUCA ACEST MOTOR AR INTRA DIRECT LA PIRNAIE. CA SA SE STIE

      • Motorul „pe apa” e, de fapt, un ordinar motor auto pe benzina! I-au schimbat doar combustibilul. Laudele cu disocierea apei in hidrogen si oxigen cu costuri tehnologice minore e o minciuna gogonata pentru oamenii care n-au habar de nimic si cred, fara sa verifice practic, aproape orice aiureala intalnita pe internet ori in reviste de pseudostiinta. Nimeni nu a demonstrat practic si masurabil aceasta posibilitate. Nici macar nu e nevoie de un motor… E de ajuns sa ne arate ca intra in aparat 1litru de apa si acesta se transforma instant in cantitatile masurabile de hidrogen&oxigen, necesare mentinerii in functiune a unui motor termic oricat de mic. Dupa cum era de imaginat, nimeni, in niciun garaj propriu, n-a reusit acest lucru cu banii din salariu ori pensie! Toti se lauda cu „motoare pe apa” – de fapt, motoare termice auto, construite de uzina in serie si care intra in dotarea unor automobile tot de serie, care ar merge cu…apa, desi cobustibilul lor este, din proiectare, benzina, motorina, metanolul ori alt combustibil! Conversia pe hidrogen este posibila si s-a realizat dar este nerentabila din pricina costurilor actuale de stocare si manipulare a acestui combustibil extrem de inflamabil (poate exploda la simplul contact cu oxigenul). Ceea ce revendica acesti „inventatori” este un dispozitiv „ieftin ca braga” ce transforma in mod „miraculos” orice lichid (chiar si urina!) in combustibil, utilizabil la un motor de serie. Pentru orice om sanatos lucrul asta suna mai mult ca o pacaleala de 1Aprilie… Nu-ti trebuie 10 ani de studii doctorale sa-ti dai seama de bascalie! Cu tehnologii clasice, disocierea apei consuma cantitati mai mari de energie decat se obtine prin utilizarea compusilor rezultati intr-un motor – devine un non-sens. Tehnologiile moderne, care nu pot ocoli nano-materialele, metalele rare si aliajele speciale metalo-ceramice, permit disocierea eficienta energetic dar costa multe miliarde de dolari. Asa ca da, se poate, dar nu cu tehnologii „de debara”, „de garaj”, cu „pila si ciocanul”, la indemana omului de rand, cum pretind unii!

        • Pt atehnici masina functioneaza perfect dar dl Bordeianu n-a inventat nimic doar a inovat masina are reactor PANTONE pe evacuare si generator de H prin disociere ce nu e o noutate STANLEY MEYER si-a pierdut viata misterios probabil otravit cand a iesit cu masina in SUA alimentata cu pila construita de el ce fabrica H din apa instant IN CANTITATE MARE la bordul masinii. Nu se va aproba aplicarea acestor inventii de oarece cei ce conduc lumea trebuie sa tina masele mereu in frica si nevoi in permanenta…deci inventia va fi ori cumparata ori ii vor inchide atelierul prin diverse metode legale.Lupta e pierduta…din start.

          • Pt. niste „atehnici” care si-au petrecut niste ani prin proiectari si laboratoare nu tin povestile pentru copii, cu motoare care merg 5000 de kilometri cu doar 3 litri de apa plata… De „pipi” nu mai vorbesc, e o bataie de joc… „Reactorul” Paul Pantone e un ionizator/schimbator de caldura cu suprafata relativ mare introdus in circuitul alimentare-evacuare al motorului. Stiti ce rol avea „pata calda”, aria de contact dintre galeria de admisie si cea de evacuare, de sub carburator? Printre altele, de schimbator de caldura! Ca sa vezi, mai lipsea sa bagi un magnet sub carburator si orice automobil era fericitul posesor de „reactor” Pantone in miniatura… Ceea ce a facut Pantone – a marit suprafata schimbatorului de caldura (echivalent cu a mari pata calda) a adaugat tubulaturi anexe cu rol de omogenizare/dozare si a adaugat fie un magnet, fie o bobina, urmarind sa polarizeze cumva vaporii supraincalziti. Bara de fier, cu pretentii de catalizator (poate doar in mintea lui Pantone, deoarece ar fi trebuit sa aiba o suprafata de cateva mii de ori mai mare, raportata la cantitatea de gaz care trece pe secunda, pentru a avea vreun efect) nu are decat, cel mult, rol de balast termic. Una peste alta, in idealul sau de a realiza un schimbator de caldura eficient care sa reproduca si sa exploateze puseurile de putere care apar vara la unele motoare pe carburator cand se formeaza asa zisele „perne de vapori”, Pantone a facut-o lata in alta parte. A scapat din vedere ca, modificand volumetric galeria de admisie, galeria de evacuare precum si regimul de lucru al motorului a alterat practic tot reglajul optim al fabricii (frecventa de rezonanta admisie/evacuare, compozitie chimica gaze, etc) cu rezultat direct in scurtarea duratei de viata a motorului. Daca unele motoare de Tico, exploatate decent, au suportat chiar 700.000 de km pana la reparatia capitala, unele modificate cu traznaia lui Pantone, desi au prezentat cresteri de 3-5 cai putere, au avut, in schimb, durata de viata de maximum 70-80.000 km pana la r.c.! Cei „tehnici” cu bani de aruncat pe geam, n-au decat sa-si monteze tot felul de alambicuri cu stuturi si robinete sub capota… Taica-meu a desfacut cateva motoare modificate de diversi ingineri de ocazie: aveau eroziuni in cilindri ca obrazul unuia dupa varsat de vant… Daca pe vremea lui, se mai schimbau cilindrii, astazi, cand toate motoarele au cilindrul taiat direct in bloc, costurile de reparatie sunt uriase si nu mai renteaza. Bineinteles, uzurile nu sunt vizibile dupa doar cateva mii de km parcursi. Si toti masculii tineri, cu masinute tunate si manele la maximum, sar in sus ca „merge bine”, are „putere”… Dar la standul de test, dupa 50-60.000km incep toate sa-si dea, incet-incet duhul cu zgomote partaite, din ce in ce mai nefiresti… E mai ok sa folosesti GPL fara sa alterezi major motorul, si faci deja o economie substantiala. Pana si alimentarea pe peleti cu gazogen, ca in timpul razboiului, desi coroziva in timp, e un pic mai putin daunatoare pentru motor decat emulsia combustibil/apa/pipi sau mai stiu eu ce uleiuri/deseuri de la Pantone! Iar alimentarea cu hidrogen din apa, instant – am spus intr-un comentariu mai jos – HHO nu da, la materiale si costuri casnice randament satisfacator. Da, functioneaza, dar ce folos… A fost testat de specialisti care, dupa ce au cheltuit sume colosale (valoarea unei masini noi!) au renuntat definitiv. Nu au obtinut nici macar mentinerea motorului in functiune, dupa ce a fost adus la regim optim cu benzina clasica. Cantitatea de HHO „miraculos” obtinuta a putut fi evidentiata doar printr-o reducere a consumului total de benzina, la functionarea in amestec, cu doar 2, pana la 5 procente. Practic, oamenii nu si-au recuperat nicicum banii. Restul sunt povesti ale unor nespecialisti sau pacaleli de 1 Aprilie reincalzite, la nesfarsit de unii jurnalisti amatori de senzational ieftin… Daca vreti, cu adevarat, motoare cu water-only sau alte energii mai ieftine sustrase din mediul inconjurator, ar trebui sa va ganditi mai intai sa faceti bani. Multi bani. Puneti-va la punct cu nanotehnologiile si tot ce deriva din ele, cu metalurgia si aliajele exotice metalo-ceramice, cu tehnica supraconductoarelor, unde electromagnetice, electronica, fizica, chimie, etc – adica o universitate politehnica superdotata si veti constata si singur ca nu poti scoate „din rahat, bici” sau din tinichelele din garajul familiei, motor cu raze de Luna. Si trebuie investiti bani, mult peste ce poate omul de rand, pentru a obtine ceva serios… Sfatul meu, pe care l-am dat si alor mei (mari „tinichigii” prin garaj), daca tot va „gadila” tehnologiile iesite din comun, de ce nu va concentrati pe lucruri utile si realizabile – de ex. imbunatatirea unor baterii de acumulatoare! Automobilul electric e o realitate, are anumite calitati, s-a construit, oficial, si in Romania, in regim „casnic” (era un domn cu un Oltcit)… Singura problema a automobilului electric sunt bateriile: au durata mare de incarcare, cantaresc multisor, sufera de autodescarcare, nu se pot goli complet fara a se distruge… In istorie au existat incercari, unele reusite, altele nu, de a realiza baterii de acumulatoare cu durata mare de functionare (de ex. bateria Fe-Ni, cu electrozi sinterizati din particule nano- si altele etc). Studiati-le pe toate si veti constata ca s-au gasit diverse solutii pentru durabilitate si capacitate dar nu s-au mai aplicat pe scara larga in industrie din motive mizere, pur comerciale…

  13. Oferta de munca .Cautam persoane interesate sa lucreze pe net la un Proiect unic in felul sau.. Conditii: sa-ti placa sa citesti.

    Trimite un mesaj cu subiect Info la : [email protected]

  14. Si Tesla a inventat o asmenea masina, si chiar au fost produse cateva, Dar au disparut ca-n ceata, puse bine la pastrat de americani. Cand s-o afla ca romanii chiar vreau sa produca asa ceva va interveni ceva inexplicabil si se va uita de aceasta,

  15. Seicii vor trimite o „delegatie”la Bacau sa rezolve problema .S-au facut tot felul de motoare cu consum f. mic, dar pe piata …nimic.Cine mai joaca tenis la etajul100 in Burj Dubai?

  16. e a suta oara cand citesc stirea asta de 10 ani, si pe nasul cel putin a 2-a oara, ce-i cu voi? scoateti de la naftalina?

  17. VICTORIE IN RĂZBOIUL CU PETROLIȘTII.BREVETUL PENTRU PRIMUL MOTOR CE FUNCȚIONEAZĂ CU HIDROGEN DAR ȘI PENTRU PROCEDEUL ȘI INSTALAȚIA IN CAUZĂ A FOST BREVETAT IN 1947 TOT DE UN ROMĂN,CE A PERFECȚIONAT INSTALAȚIA RESPECTIVĂ IN ANII 70.SE FABRICĂ IN MULTE ȚĂRI SUB NUMELE DE INSTALAȚII HHO.AȘTEPTĂM PRIMA FABRICĂ IN ROMÂNIA.SUCCES ȘI VIAȚĂ LUNGĂ.

  18. Sigur, este o solutie să aibe mai mulți voluntari ( care vor să facă o investiție), pentru demonstrații!

  19. Cred ca TOTI SOFERII AR VREA SA FOLOSEASCA DISPOZITIVUL !!Dupa brevetare poate sa apeleze la o finantare a populatiei.Cine vrea ,depune suma intr-un cont si va primi dispozitivul atunci cand fabrica va incepe sa produca(de exemplu) fiind vorba de un dispozitiv de electroliza pretul de productie nu poate fi mare.Am vazut multe variante similare si pe internet (chiar si un emigrant rus in New York),incercati pe You Tube si o sa vedeti o multime de filmulete(cautati scriind si in engleza)

    • da asta e o invitatie la escrcherie ce zici, eu cred ca exista soluti mai eficiente ptr transport decat petrolul si e mare pacat ca il ardem in loc sal pastram pentru alte nevoi,dar solutia nu e apa…viitorul e energia electrica…si transmiterea la distanta-problemele mari sunt cum s-ar contoriza un asemenea lucru.”ei” nu vor sa fim liberi, cu ceva trebuie sa tina masele jos in saracie si nefericire, cu petrolul si politica se controleaza preturile si nivelul de trai=multumire/nemultumire

  20. eu unul nu ced in aceasta inventie ca ar fi adevarata ar face senzatie si in presa din toata lumea si l-ar cauta cele mai mari companii din lume

  21. Ma dispera stirile de genul : UN INVENTATOR ….. masina ce merge cu apa ! Fratilor nu am invetat noi apa calda !! Ce „jurnalist” a scris acest post , ia citeste povestea lui Stanley Meyer si apoi vezi daca se schimba lumea cu nea cuibota asta ! Nu inventeaza nimeni asa ceva in zilele noastre,,, hidroliza apei s-a descoperit cu muuulti ani in urma !

  22. Numaru Dansului ? Cum dam de el ? Denis Sitan sunt pe Fb Sa ma contacteze ca il ajut eu cu bani !

  23. Nu va fi lasat de Oligarhia mondiala a petrolului,care au pus frana si la dezvoltarea masinilor electrice!

    • Bullshit! Sunt mii care au pretins ca au asa ceva … si deocamdaata inca nu a reusit nimeni sa il scoata in productie.

  24. Nasule daca tot vrei sa faci autostrazi cu bani adunati de la cetateni,oare de ce nu sustineti acest inventator,avand in vedere ca ii gaceti reclama in articol?
    Pana la urma inventatorul este un bun roman si isi doreste folosirea brevetului sau
    intr o fabrica din Romania.
    Asta imseamna beneficii nu doar prin angajarile muncitorilor respectivi ci si ajutorarea romanilor care isi doress cheltuieli zero cu combustibilu si sa nu mai vorbim de reducerea poluarii.
    Eu personal daca tot ii faceti reclama as dori sa vad ca Nasul tv are in dotare macar o asemenea masina cfu acest dispozitiv si incercati fratilor sa ii faceti reclama de adevarat nu numai scris

  25. Tare de tot! Poate asa va disparea marea criza a petrolului si mafia sionista-americana!
    Atentie domnule Gheorghe Bordeianu!
    Domnul Rudolf Diesel a mers pe Dunare intr-o croaziera „de afaceri” – unde era si fratele lui – si apoi NU a mai coborit de pe vapor niciodata! Nici macar NU are mormint, iar autoritatile germane „nu au aflat niciodata” cine l-a „vaporizat” pe marele inginer si inventator german!

    „stapine, stapine, mai ada-ti si-un ciine”!

    • Dan P vorbesti prostii. Daca chiar vrei sa spui ceva intereseaza-te cum trebuie ca sa spui lucruri corecte

Comentariile sunt închise.