Sebastian GhitaIn timp ce prima generatie de moguli, Vantu-Voiculescu-Patriciu, isi pierde usor din importanta, o alta tinde sa-i ia locul. Varful de lance al noului val este fara indoiala Sebastian Ghita, care isi construieste cu cu rabdare un imperiu, in care un loc aparte il reprezinta banii castigati din afacerile cu statul. Prosper si in timpul guvernarii PDL, firmele controlate de Sebastian Ghita au obtinut in ultimul an, de la venirea USL la putere, contracte cu statul de peste 28 milioane euro.

Pe langa legaturile de la centru, bine intretinute cu ajutorul RTV, Ghita a capatat si influenta si la Prahova, judet pe care de altfel il reprezinta in Camera Deputatilor.

Desi in ultima declaratie de avere, Ghita nu mai apare ca actionar la nicio companie, el controleaza direct sau indirect, prin rude sau oameni de incredere, mai multe firme din domeniul IT: grupul Asesoft, Teamnet International, XOR IT Systems, Grupul GIR si 2K Telecom.

Va prezentam mai jos contractele din bani publici primite de firmele controlate de Ghita, dupa ce Victor Ponta a devenit premier in aprilie 2012.

Sursa de documentare este site-ul e-licitatie.ro.

 

XOR IT Systems

Compania isi are sediul in Bucuresti si a fost in parteneriat cu compania eMag, la care Sebastian Ghita a detinut actiuni pina in iulie 2012. Potrivit Ziarului Financiar, Grupul Naspers a cumpărat 70% din acţiunile eMag, cel mai mare retailer online din România. Grupul a cumpărat toate acţiunile lui Sebastian Ghiţă (circa 40,3%) şi câte o jumătate din titlurile lui Iulian Stanciu (peste 20%) şi Radu Apostolescu (peste 8%), potrivit unor informaţii de pe piaţă.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, XOR IT Systems are ca actionari firmele Olionvest Holdings LTD din Cipru (61%), Cardiplan Investments LTD tot din Cipru (24%) si Rizea Dan-Ionut (15%).

VEZI DOCUMENT

HotNews a relatat ca, in mai multe inregistrari din Monitorul Oficial din anii 2009 si 2010, reprezentantul legal al celor doua firme cipriote este Bogdan Padiu, actionar si director general la Teamnet International, o firma partenera Asessoft.

In ultimul an, XOR IT Systems a castigat mai multe contracte de la stat, in valoare totala de 28.356.000 lei, aproximativ 6,5 milioane euro.

CONTRACTELE

Nuclearelectrica – aprilie 2013, acorda companiei XOR IT in parteneriat cu Teamnet International, un contract in valoare 20,9 milioane lei, pentru „servicii de intretinere si reparatii tehnica de calcul, servicii de introducere date, servicii de administrare retea calculatoare”.

VEZI DOCUMENT

Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura – ianuarie 2013, contract de319.000 lei, pentru achizitia unui sistem electronic de inregistrare si transmitere a datelor.

Autoritatea Electorala Permanenta  august 2012, contract de 1,9 milioane leiacordat fara licitatie companiei XOR IT System, pentru numararea voturilor de la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. VEZI DOCUMENT

Posta Romana  august 2012, contract de 117.000 lei, avand ca obiect servicii de determinare a fluxului real corespunzator  trimiterilor de corespondenta interne si internationale. VEZI DOCUMENT

ISU Somes al Judetului Satu Mare  iulie 2012, contract de 4,6 milioane lei, pentru un sistem informational hidro-meteorolgic de monitorizare a apelor si incendiilor. VEZI DOCUMENT

Institutul National de Statistica  mai 2012, contract in valoare de 420.000 lei,pentru mentenanta licente Kofax pentru anul 2012.

 

Teamnet International

Compania declara pe site-ul propriu ca are partener strategic grupul Asesoft si are ca actionari firma britanica Fintech Investment LTD- 49,91%, TNI STOCK INVEST SRL, inregistrata in sectorul 2 al Capitalei, precum si mai multe persoane fizice: Padiu Bogdan – 15,81%, Stan George Mihail – 8,75%, Trascu Ion Ovidiu – 8,75%, Nedelcu Radu Bogdan – 8,75%.

VEZI DOCUMENT

In ultimul an, Teamnet Intrenational a avut castiguri din afaceri publice de 78.300.000 lei, aproximativ 18 milioane euro.

CONTRACTELE

Ocolul Silvic de Regim Gheorgheni SA acorda in mai 2013 companiei Teamnet International SA un contract de 4,9 milioane lei fara TVA pentru inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a speciilor si habitatelor din Parcul Natural Defileul Muresului Superior.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatiiaprilie 213- acorda companiei Teamnet International SA un contract in valoare de 1,5 milioane lei, avand ca obiect furnizarea a 5 analizoare de spectru în timp real portabil si un alt contract de 1,2 milioane lei pentru livrarea de aparate pentru masurarea densitatii de putere a campului electromagnetic. VEZI DOCUMENT

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit – ianuarie 2013 –  acorda companiei Teamnet International un contract de 31 milioane lei fara TVA, avand ca obiect servicii de mentenanta, extindere si dezvoltare a sistemului informatic al APDRP. VEZI DOCUMENT

Asociatia Romana pentru Dezvoltare Durabila-Constanta, noiembrie 2012, contract de 2,7 milioane lei pentru achizitia unui sistem informatic necesar in cadrul unui proiect pentru protejarea biodiversitatii in ariile protejate aflate in custodia Directiei Silvice Constanta. VEZI DOCUMENT

Agentia de Plati si Interventie in Agricultura, noiembrie 2012, contract de 5,2 milioane lei pentru servicii de dezvoltare, modificare, extindere si adaptare a sistemului informatic al APIA. VEZI DOCUMENT

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), noiembrie 2012, contract de 27 milioane lei fara TVA, pentru software suplimetar Oracle, upgrade si update software Oracle. VEZI DOCUMENT

Autoritatea Electorala Permanenta, iunie 2012, un contract de 4,8 milioane leiacordat firmei Teamnet fara licitatie pentru furnizarea unui program software utilizat la numărarea voturilor la alegerile locale din 2012. VEZI DOCUMENT

 

Asesoft International SA

Principala firma controlata de Sebastian Ghita, Asesoft International SRL, este detinuta in proportie de 99,42% de un off-shore inregistrat in Cipru, Minasee Holdings Ltd iar restul de 0,58% parti sociale apartine lui Cristian Nastasoiu.

VEZI DOCUMENT

Conform ultimei declaratii de avere depusa de Sebastian Ghita in 2012, sotia acestuia, Madalina Ghita, este angajata la Asesoft International SA.

In ultimul an, Assesoft a primit 16. 504.122 lei (3,8 milioane euro) din bani publici.

CONTRACTELE

Primaria Ploiesti, mai 2013, contract fara licitatie in valoare de 460.000 lei, avand ca obiect asistenta tehnica pentru Sistemul Informatic Integrat al primariei. VEZI DOCUMENT

 Consiliul Judetean Prahova, aprilie 2013, contract in valoare de 150.000 lei pentru servicii informatice de asistenta tehnica pentru sistemul integrat si echipamentele hardware.

Loteria Romana, ianurarie 2013, contract in valoare de 843. 796 lei pentru servicii de intretinere si reparare a echipamentelor xerox detinute in proprietate de Loterie. VEZI DOCUMENT

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, decembrie 2012, contract in valaore de 250. 830 lei, pentru achizitionarea de echipamente informatice necesare implementarii optime a Programului National pentru Dezvoltare Rurala – PNDR.

Administratia Nationala Apele Romane, decembrie 2012, contract in valoare de137.364 lei, avand ca obiect contract de servicii „Sistem de raportare al calitatii resurselor de apa” si realizare modul GIS integrate aplicatiei ARQ. VEZI DOCUMENT

 

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, august 2012, contract in valoare de 650.000 lei, in vederea cumpararii de produse si echipamente IT. VEZI DOCUMENT

Primaria Ploiesti, iulie 2012, contract in valoare de  338.232 lei, pentru servicii de asistenta tehnica pentru Sistemul Informatic Integrat al Primariei Municipiului Ploiesti.

Consiliul Judetean Olt, condus de PSD-istul Paul Stanescu, acorda in iulie 2012,  un contract de 13,5 milioane lei (aproape 4 milioane euro cu TVA), avand ca obiect achizitia unui sistem de monitorizare si avertizare pentru managementul situatiilor de urgenta in caz de dezastre provocate de fenomene hidrologice, meteorologice si de poluare a mediului. VEZI DOCUMENT

A.N. Apele Romane, mai 2012acorda un contract in valoare de 173.900 lei pentru servicii dezvoltare aplicatia „Sistem de raportare al rezultatelor analizelor de laborator, integrat aplicatiei ARQ”. VEZI DOCUMENT

 

GIR si 2K Telecom

Grupul Industrial GIR, in 2012 actionar aparea Alexandru Ghita, fratele lui Sebastian Ghita, prin intermediul societatii 2K Telecom.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, in prezent, actionarii de la GIR sunt WANIKA ESTABLISHMENT (o societate cu sediul în Vaduz – Liechtenstein) cu 75% din actiuni si trei persoane fizice – Calinescu Cristian (16,28%), Cristea Alexandru Paul (7%) si Sarbu Marianna Simona (1,71%).

Potrivit Registrului Comertului, director la GIR este Andrei Iacobescu, iar in declaratia de avere depusa in 2012, Sebastian Ghita declara ca a acordat lui Alexandru Iacobescu un imprumut de 48 milioane euro.

VEZI DOCUMENT

In prezent, GIR deruleaza contracte cu statul in valoare de aproximativ 45 milioane euro.

GIR deruleaza un contract cu Loteria Romana, incheiat in 2011 pe o durata de patru ani, cu o valoare de 57 milioane lei, care are ca obiect instalarea de echipamente de comunicatii. VEZI DOCUMENT

GIR mai are si un contract cu Posta Româna,  în valoare de 32,1 milioane de euro,semnat in 2009 si care are o durata de tot patru ani.

 

2K Telecom, companie infiintata de Sebastian Ghita, este detinuta in prezent de fratele deputatului – Alexandru Ghita (67,12%), Vasile Domente – 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghita) si Vasile Radu – 24,83%. De altfel, Alexandru Ghita este si administratorul societatii.

VEZI DOCUMENT

 

In ultimul an, compania a obtinut contracte din bani publici in valoare de 631.169 euro.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Muresianuarie 2013,acorda un contract in valoare de 124.000 lei, achizitie de servicii de comunicatii de date si internet.

Autoritatea Rutiera Romana, 81.881 lei, ianuarie 2013, acorda un contract pentru abonament servicii VPN si servicii acces internet.

Inspectoratul de Stat in Constructii, 164.160 euro, ianuarie 2013, contract in valoare de 154.160 euro, pentru servicii de telefonie VoIP si telefonie mobila voce si date.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale147.000 euro, decembrie 2012, contract in valoare de 147.000 euro, pentru instalarea si punerea în functiune de abonati SS WiMAX, în cadrul retelei WiMAX administrata si operata de STS.

Primaria Curtea de Arges1,2 milioane lei, octombrie 2012, contract pentru montarea, instalarea si gestionarea sistemului de supraveghere si monitorizare video.

–  Ancheta publiocata de Revista 22

6 COMENTARII

  1. …pe cerul ROMANIEI apare o noua clasa mafiota condusa de un alt mogul …ghita si raitarul….mai abila ,mai sofisticata si cu sustinatori de elita gen dottore ponta…..ce isi poate dori aceasta tara a nimanui mai mult de atata ?….bravoo inteligentilor din romanica !…bravo clubului de mafioti care sau instalat cu atata usurinta si ajutati de prostime !….bravooooo intelectualilor de elita care sau dat la fund,cumparati si ei in final de mogulii mafioti …….BRAVOOOOO natie de romani saraci cu duhul !

Comentariile sunt închise.