STRATEGIA LISABONA - MASA ROTUNDADouazeci de tinere au venit, joi dimineata in fata Palatului Cotroceni, pentru a protesta fata de declaratiile presedintelui Traian Basescu privind natalitatea. Actiunea anuntata drept “flash-mob artistic” a fost oprita de interventia jandarmilor.

Tinerele, reprezentante ale unor organizatii neguvernamentale, s-au adunat dupa ora 10:30 pe trotuarul din fata intrarii la Palatul Cotroceni, unde, timp de doua-trei minute, au afisat pancarte cu mesaje printre care „Saracie, rasism, misoginism. Toate «misiunile» presedintelui”, „«Patriotismul» comunist a omorat mii de femei”, „Femei albe, femei rome, femei sarace. Solidaritate”, „Copilul ei, dreptul ei”, „Cartonas rosu. Copiii – alegere, nu datorie. Femeile rome, cetatene”, „Presedinte european, uterul meu nu e competenta ta”, „Presedinte jucator, pentru tara si popor, naste tu cu drag si spor”.

Tinerele au spus ca nu le trebuie autorizatie si au invocat articolul 3 din Legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, potrivit caruia „nu trebuie declarate, in prealabil, adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale ori care se desfasoara in incinta sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat”.

Protestul de joi a fost anuntat, miercuri seara, de Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen Filia, E-Romnja, Grupul pentru Actiune Sociala, Asociatia Front, Clubul Academic de Studii Europene, Romano ButiQ, Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Sociala si Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

9 COMENTARII

  1. Daca ar fi stiut ce-a spus presedintele si nu ce spun manipulatorii, ar fi stat in banca lor, dar duse de valul dezinformatorilor s-au dus pe pista isteriilor, jucand actul penibilelor.

  2. …da ,parasutele lui negoita ,banicioiu si ponta …..asta este preocuparea nr 1 a idioatelor si idiotilor care le-au trimis …sa fim seriosi este de rasul curcilor …cata inteligenta la aceste fufe ordinare !

  3. caraghioase………….presedintele si-a dat exemplu propriile fiice,ce este atat de grav in afirmatia lui, oare natalitatea nu e in scadere???? Sunt curioasa daca fetele astea nu sunt trimise de USL.

  4. Si presedintele n-are dreptate?Daca as protesta pentru ceva,as face-o pentru schimbarea politicilor sociale,astfel incat nasterea de prunci sa nu devina o meserie,ci o responsabilitate asumata cu drag.

Comentariile sunt închise.