pontaAutoritatea Nationala pentru Restituirea Proprie­tatilor (ANRP), institutia din subordinea primului-ministru responsabila de retrocedari, a emis saptamana trecuta un titlu de despagubire in valoare de 297,6 milioane de lei pentru o persoana care a depus dosar de retrocedare in 2010.

Noul presedinte al ANRP, George Baesu a declarat ca “suma a fost stabilita prin decizie judecatoreasca irevo­ca­bila, astfel ca noi nu am facut decat sa punem in executie o de­cizie a instantei. Nu va pot spune numele beneficiarului pentru ca legea ne interzice publicarea de date cu caracter personal“.

ANRP a publicat pentru prima data pe website-ul propriu situatia dosarelor care au primit titluri de despa­gu­bire. Informatiile publicate nu contin insa numele bene­fi­ciarilor, ci doar numarul dosarelor.

In urma cu cateva luni, premierul Victor Ponta a con­damnat fosta conducere a ANRP pentru neregulile din activitate si supraevaluarile dosarelor, promitand sa faca publice numele celor care au incasat cele mai mari despagubiri.