Mark gittensteinFostul ambasador al Statelor Unite, Mark Gitenstein este de parere ca economia Romaniei „structural merge bine”, dar ca statul roman „are probleme de stabilitate si predictibilitate”.

Intrebat in legatura cu prabusirea in 2013 a investitiilor straine in Romania, Gitenstein a remarcat „problemele de stabilitate si predictibilitate” ale statului roman, aflat „in competie cu tarile din regiune pentru investitii”. Acesta a mai precizat ca pentru investitorii straini este important sa stie ca legile nu se schimba in fiecare an.

Mark Gitesntien este in prezent membru in Consiliul de Administratie al Fondului Proprietatea. Acesta este unu dintre lobby-sti care l-au ajutat pe premierul Ponta sa faca vizita in SUA.

3 COMENTARII

  1. Si dumneata domnule Gittenstein esti un om bolnav dupa avere. Nu v-ar mai ajunge banii nici pe lumea cealalta. Dracu sa va ia de lacuste.

  2. ARE ROMANIA NEVOIE DE GAZE ?

    1. Inainte de criza
    Daca Romania avea asa mare nevoie de gaz, sigur l- ar fi exploatat, ceea-ce a si facut defapt fiind aproape unica tara din europa care se aprovizioneaza intr-o oarecare masura din resurse proprii.
    Capital romanesc exista, stiti voi bine ca se inumara in sute de miliarde euro, si daca voi « mogulii » nu ati sarit pe aceasta afacere a secolului este pentru ca nu aveti incredere in piata romaneasca, ok ?! De ce ? probabil ca nu este chiar asa de mare cerere interina. Prin urmare putem ridica urmatoarea intrebare. De ce oare tocmai acum in timp de criza cind toate industria… functioneaza la 50% din capacitate v-ati trazit voi ca este mare nevoie de gaz in Romania ?
    2. Dupa criza
    In Europa industria… functioneaza la 50% din capacitate, rezultind o nevoie mai mica de energie
    Casele particularilor sunt mai putin enegivoare pentru ca sa facut appel la alte tehnologii precum izolarea, lemn, lemn granule, pompe de caldura ect.

    Cine are nevoie de gazele din Rominia care in plus ar putea fii mai scumpe ca cele din rusia ?
    Deci daca nu este prea mare nevoie de gaze, le dati pe gratis…macar sa va dea si voua ceva « cadouri » sa va mentineti la cascaval.

    Statul « adica voi reprezentantii statului », nu puteti demonstra nimic, de aceea nu publicati si nu comunicati nimic cu populatia.
    Si voi sunteti inteligenti, NU-i asa ?! Sigur nu va plac nici voua atitea prombleme, atita incertitudine si dezorganizare.
    Daca ati putea, ati informa romannii si miine, NU-i asa?! Dar nu puteti pentru ca daca voi stiti ca ati mazluit totul, stiti ca daca veti fi obligati sa va justificati, o veti da in LALAIALA. Se observa foarte bine in emisiunile televizate si manipulate de pe restul antenelor. (si cum nu sunteti chiar tamaiosi ;), dar va e si voua putin rusine, ca vorba aia, sinteti totusi oameni importanti, reprezentati o natiune.

    In fine, hai sa va spun : Sa va fie Rusine

    CINE ARE NEVOIE DE GAZE , ROMANIA SAU CHEVRON SI HOTII ?

  3. Aflam lucruri interesante. Mai precis, ca esk rocii si jef uitorii planetari se numesc mai nou „investitori straini” ! Lasa-neeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Comentariile sunt închise.