0-104248-andiMesaj dur al lui Andi Moisescu după consultările de astăzi, de la palatul Cotroceni. Vedeta de la Pro TV îi contrează pe cei din clasa politică, inclusiv pe preşedintele Klaus Iohannis, printr-o postare virulentă pe facebook.

„Simpatică clasa asta politică, încercând să facă pe proasta, dând teme peste noapte străzii și așteptând tot din stradă soluții. Poate ar trebui să-i aducem cumva aminte că, în această poveste, strada e angajatorul, iar ea, clasa politică, angajata. Ea trebuie să propună soluții. Iar strada are tot dreptul să le respingă pe bandă rulantă, dacă nu le consideră potrivite, continuând protestul”, a scris Andi Moisescu.

11 COMENTARII

  1. Stimati cetateni, citesc, scriu si incerc sa rezonez cu cei multi si nemultumiti, categorie din care si eu fac parte.
    In primul rand trebuie scos din context tot ceea ce s-a intamplat si mai ales tot ceeaa ce nu se intamplase pe scena politica inainte de producerea tragediei din clubul Colectiv.
    In acest fel fac urmatoarele precizari – Romania avea un presedinte ales prin vot, dar un presedinte care a castigat tara in urma crearii unei emotii colective generale (cred ca acest cuvant COLECTIV capata o incarcatura mult mai mare) , emotie care l-a propulsat direct in fotoliul de la cotroceni.Klaus Iohannis a ajuns acolo deoarece asa au vrut unii (si cand zic unii ma refer la structuri aflate in afara granitelor tarii), odata ajuns acolo , presedintele trebuia sa isi intinda tentaculele si sa puna stapanire pe palatul Victoria, de ce ? Este foarte simplu , deoarece acolo sunt banii ROMANILOR si domnia sa trebuie sa ..HRANEASCA.. gurile flamande ale celor care l-au propulsat la Cotroceni.
    Odata ajuns la cotroceni , a inceput un joc dea soarecele si pisica, practic un joc de asteptare si gasire a momentului potrivit sa cada guvernul.Aceasta asteptare s-a prelungit un timp destul de mare iar gurile flamande care l-au propulsat pe Iohannis in fotoliul de la cotroceni incepeau sa devina agitate, chiar sa se intrebe daca nu cumva au gresit cand au ales persoana, etc.Cum persoana nu poate fi inlatura de acolo sau inlaturarea ei ar fi consumat foarte multe resurse, trebuia gasit repede un plan B.
    Ce sa vezi, taman a cazut peste ei tragedia de la COLECTIV, nimic mai bun nu putea sa li se intample , iar din secunda imediat urmatoare domnul Iohannis nu a scapat prilejul sa alimenteze iarasi emotia populatiei si sa declare ….Au trebuit sa moara oameni ca sa cada guvernul…Sa fim seriosi, nu are nici o legatura guvernul cu ce s-a intamplat la colectiv, cel mult ministrul de interne care are in subordinea sa pompierii.
    Cum mijloacele de manipulare stau la dispozitia structurilor inalte ale statului (va rog sa nu vorbiti de media libera, este de-a dreptul grotesc) au inceput tot felul de intrebari cu nuanta acuzatoare in directia guvernului.Din punctul meu de vedere , de vina de cele intamplate ar fi putut fi pe de o parte autoritatile locale iar pe de alta parte patronii clubului si cei care s-au ocupat de evenimentul cu pricina, nicidecum prim ministrul sau guvernul.Sa fim seriosi ce treaba avea de pilda ministerul educatiei, sau cel al economiei.Singura lor vina era ca ele nu erau conduse de oamenii slujitori ai cotroceniului si al structurilor aflate in afara granitelor Romaniei.
    Deci sa revenim, la 3 sau 4 zile dupa tragedia din club a cazul guvernul, iar Iohannis a lasat strada sa tipe, oricum tipa absolut la intamplare, au plasat si persoanele de rigoare care sa se ingrijeasca caprotestul sa nu prinda contur si directie concisa iar domniile lor ce fac acum discuta cum sa imparta ciolanul.
    Asadar, daca romanii cei multi de acasa, cei nemultumiti, cei batjocoriti in propria tara de catre strainii cu largul concurs al unor politicieni corupti (politicieni sustinuti inca o data spun din afara granitelor Romaniei) nu vor sti sa puna punctul pe i , tot ceea ce s-a intamplat va fi doar un foc de paie, care incepe sa piarda din intensitate.
    Cum sa se puna punctul pe i? Este relativ simplu la nivel de principiu dar greu de realizat deoarece exista barierele din strada.Ar trebui sa iasa mai multi romani in strada, in special tineri care doresc o schimbare, acestia sa fie sustinuti de persoane publice dar din afara ariei politicului (sportivi, artisti,), persoane care au realizat ceva in viata lor si care nu sunt slujitori ai nici unui partid politic.Rolul persoanelor publice in acest context sa fie de a mobiliza oameni si de a da contur unui protest organizat.
    Protestul trebuie neaparat sa imbrace cateva caracteristici obligatorii
    1. Nonviolent (cel mai important aspect)
    2. Coerent (sa se puna pe tapet schimbarea)
    3. Nerenuntarea la protest pana nu se produce schimbarea.

    Separat eu ma intreb asa doar in sinea mea , de ce oare acest incendiu s-a produs intrun club de rock si nu intrunul de manele?
    Raspuns probabil – sa fie oare probabilitatea ca rockerii sa poata rezona mai usor cu societatea tanara , astfel incat sa se poata crea un val de emotie care sa ajunga in final la un tsunami de emotie.Habar nu am , aici poate ma lamuriti dumneavoastra stimati compatrioti.

    P.S. – Persoanele publice care nu sunt politicieni si au priza la media de ce nu lanseaza un apel public , foate bine mediatizat in care sa propuna adunarea intrun loc public al tuturor celor care au pierdut pe cineva drag in tragedia de la COLECTIV , astfel aflanduse adevarul despre adevarata dimensiune a dezastrului???????????????????????????????????????????????????????????????

  2. nu e chiar asa , asta inseamna ca toata tara ar trebui sa se schimbe dupa cum urla unii in piata universitatii , marea majoritate dintre ei nu is angajati nu platesc impozite dar au drepturi , sa le exprime prin vot ca de aia exista asa ceva si daca nu esti multumit peste 4 ani nu ii mai votezi

    • In primul rand sunt CETATENI AI ACESTEI tari!
      De ce nu sunt angajati? Lipsa locurilor de munca sa fie motivul?
      Daca tu, domnule(presupunand ca ai un loc de munca acum) de maine vei fi disponibilizat iar din cauza asta vei fi absolvit de drepturile de cetatean caci te citez „nu esti angajat, nu platesti impozite” (nu ai venit, nu ai din ce) ai fi fost un roman mai multumit de tara ta?

    • Atunci..sa fie facuti sapun…pt ca nu au servici …si sa propuna legi doar cei peste 100 kg..care lucreaza de cel putin 10 ani…cu prioritate bugetari…ei ..asa ar merge nu…??

  3. Ai perfectă dreptate. Când zici ”clasa politică este angajatul”, folosești termeni din economia de piață, ori ei funcționează încă cu mintea în economia socialistă. Ei se consideră privilegiați și fără nici o obligație față de noi, ba dimpotrivă. Ca să fi avut o gândire pentru economia de piață, inclusiv în politică, ar fi trebuit să trecem pe la o școală care să ne învețe despre. Toți. Ori noi, în 25 de ani suntem autodidacți în toate alea, pentru că educația e tot socialistă. Atâta timp cât elevul va avea ca unic scop nota, nici măcar nu putem spera la un viitor altfel. Sistemul evaluării bazat pe exclusiv notă formează obiceiuri (că aptitudini nu pot să le spun) pentru un adult egoist, neempatic social și nedispus la a împărtăși valori cu alții. Cât despre conținut, din manuale a dispărut Ceaușescu și PCR și s- supraîncărcat cu informație, în rest este neschimbat. Pe politicieni nici măcar nu-i mai interesează că noi îi diprețuim. Ei vor doar să păstreze starea de lucruri, socialismul de piață, simularea democrației și a libertăților individuale. Ei ajunseseră în comunism și înainte de 89. Cine vrea să plece de bunăvoie din rai?

  4. De acord!! Dar cum sa le respingem noi, atata timp cat legile foarte importante sunt validate de parlament. Pentru asta e mevoie de instaurarea Meritocratiei. Asta inseamna democratie directa, iar legile importante sa fie supuse referendumului. Dar acest lucru nu se intampla, pentru ca interesul lor este sa fure in continuare!!!

  5. cred ca introducerea in justitie a jurilor va face o justitie mai buna,

  6. Da, ai foarte multa dreptate!
    Zilele acestea ma gandeam cum sa ii transmit presedintelui acest gand.Am lucrat foarte multa vreme pentru austrieci si ne spuneau mereu:”v-am pus pe aceasta pozitie ca sa veniti cu idei la probleme,nu ca sa ne spuneti ca nu se poate”
    De ce sa participe reprezentanti ai strazii la dezbateri?
    Oare presedintele/clasa politica nu aude ce se striga in tara?nu se citesc petitiile online?
    Iar daca au urechi atunci sa gaseasca solutii pentru toate astea,nu stim cum ,pentru ca nu suntem NOI obligati sa cunoastem cadrul legal .

Comentariile sunt închise.