nou_cod_fiscalJurnalistul Mihai Pâlșu a publicat pe pagina sa de Facebook un comentariu acid despre ultimele dezbateri politic despre noul Cod Fiscal.

„Au participat: Liviu DRAGNEA – PSD, Alina GORGHIU si Vasile BLAGA – PNL, Gabriel OPREA – UNPR, C.P. TĂRICEANU si Daniel CONSTANTIN – ALDE, Kelemen HUNOR – UDMR, si Valeriu ZGONEA – presedintele Deputaţiilor.

Declarţiile lui Liviu DRAGNEA după acordului dintre opozitie si putere:
TVA de 20% la 1 ianuarie 2016, 19% din 2017.

Supra-acciza pe carburanti si taxa pe stalp vor fi eliminate in 2017 cu exceptia constructiilor speciale din Agricultura pentru care taxa se elimina de la 1 ianuarie 2016.

Deficitul pentru 2016 sa fie sub 2% – „1,7 si ceva”.

Plafonarea CAS la 5 venituri medii brute pe economie va fi aplicata tot din 1 ianuarie 2017, ca si reducerea impozitului pe dividente.

Vot final pe Cod pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Temele majore ale Romaniei trebuie discutate in cadrul unui consens

Guvernul sa prezinte proiectul de buget 2016 pana la 15 noiembrie

Am convenit cu opozitia ca si pe marginea legii bugetului sa lucram dupa acelasi model folosit la discutia pe Codul Fiscal. Asteptam finalizarea negocierilor cu partenerii sociali

Vom lucra si pentru legea salarizarii unice cu opozitia dupa acelasi model… a afirmat Liviu DRAGNEA – conciliantul de serviciu.

Gabriel OPREA, UNPR: “A fost foarte buna intalnirea”… “este un dialog constructiv, lucrurile se armonizeaza, ceea ce e in interesul Romaniei”.

Alina GORGHIU, PNL: Astăzi putem spune că asistăm la o premieră, … este un exerciţiu de dialog între opoziţie şi putere pe care eu şi copreşedintele BLAGA îl putem încadra la categoria de responsabilitate politică. Toată discuţia a stat sub zodia prudenţei. Mă bucură că vom fi în măsură, putere şi opoziţie, să votăm … un Cod Fiscal care să aducă relaxare fiscală.

Lucian CROITORU, consilierul lui ISĂRESCU: “Cand ai asemenea cresteri cu cheltuielile salariale, o reducere cu un punct procentual a scaderii TVA nu are cum sa le suplineasca. Efectele vor fi aceleasi: o reducere a credibilitatii, probleme cu costul datoriei, iar POLITICA MONETARĂ va avea de suferit. Intr-un cuvant, aceasta relaxare e prea masiva si prea devreme”.

Victor PONTA pe facebuk: “Deci in urmatoarele 5 zile vom avea iar incasari excedentare (chiar cu scaderea TVA la 9% la alimente si alte asemenea masuri)!” … „combinatia magica – taxe mai mici si mai putine si ANAF mai eficient si performant in colectare si combaterea evaziunii”.
Toată lumea a punctat POLITIC pe seama Codului fiscal şi pe spinarea lui PONTA. Culmea, chiar şi PONTA a punctat pe spinarea sa…

Aşadar, NU s-au efectuat schimbări majore aşa cum şi-a dorit preşedintele IOHANNIS prin porta-vocea Mugur ISĂRESCU, guvernatorul BNR.
Reamintesc, iniţial, puterea şi opoziţia au votat împreună Codul Fiscal PONTA, cod respins de preşedintele IOHANNIS?

Şi, atunci, pe ce s-a răzBOIt COALIŢIA PSD-ALDE-UNPR?

Care a fost doleanţa OPOZIŢIEI?

Din ce s-au luat “soacrele” politice?

Ce a avut de câştigat POPORUL în aceste săptămâni din lupta POLITICĂ desfăşurată între PUTERE şi OPOZIŢIE pe ringul lui IOHANNIS & ISĂRESCU?”, scrie Mihai Pâlșu.