ionut-alexandru-gologan

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, se roagă încontinuu în celula sa situată pe ”Culoarul morţii”, şi speră într-o minune. Tânărul aştepta  o veste bună de Revelion, însă n-a fost să fie, scrie cancan.ro

Chiar dacă are parte de condiţii vitrege după gratii, Gologan nu se plânge. ”S-a împăcat cu Dumnezeu şi nu mai vrea decât să-i fie comutată pedeapsa cu moartea”, spun apropiaţi ai familiei. Avocatul Artin Sarchizian, preşedintele Societăţii Române pentru Drepturile Omului, declară că tatăl şi bunica lui Ionuţ au avut un sfârşit de an extrem de trist. ”

Sperau, aşteptau o veste bună de Revelion, însă n-au avut noroc. Deşi au făcut mai multe petiţii pentru ca Ionuţ să nu fie spânzurat, până acum n-au primit vreun răspuns. Sunt trişti, trăiesc o adevărat drama, nu le este deloc uşor”, a declarat Sarchizian pentru CANCAN.ro.

Potrivit acestuia, familia lui Ionuţ nu a mai luat de ceva vreme legătura cu el, desi doresc din tot sufletul asta. N-au mai vorbit nici la telefon, iar despre o vizită la închisoarea din Malaezia, nici vorbă.

Ionuţ nu are pat în celulă, care nu este deloc mare. Doarme pe o saltea foartă mică, care este aşezată direct pe o podea din beton. Ştiu asta şi de la tatăl lui. Condiţiile sunt extrem de vitrege, însă Ionuţ nu se plânge. Important este să scape de pedeapsa cu moarte.

S-a făcut cererea de graţiere acum ceva timp, însă nu se aude nimic. A doua posibilitate ar fi ca pedeapsa la moarte să fie comutată în închisoare, pe care să o ispăşească în România. Sunt rezervat însă în privinţa acestora, dar speranţa există. Mai există şi o a treia cale, în care am mai multă încredere, aceea de abolire a pedepsei cu moarte”, a mai declarat Artin Sarchizian.

În urmă cu doi ani, Ionuţ Gologan a fost arestat pe un aeroport din Malaezia după ce asupra lui s-au găsit droguri. Cazul său a ajuns să fie mediatizat la nivel naţional, şi multe persoane importante din România, printre care şi Gigi Becali, au vrut să îl ajute pe tânăr. Şi MAE s-a implicat în acest caz.