Mihai Razvan Ungureanu a cerut scuze romanilor, intr-o emisiune televizata, pentru ca timp de 22 de ani executivele succesive si parlamentele n-au gasit nici o solutie la retrocedarea proprietatilor.“Suntem singurul stat fost comunist care pana in 2010 a elaborat zece proiecte de lege in acest domeniu. De zece ori s-au schimbat legile, de zece ori obiectul restiturii s-a marit foarte mult, unii au luat foarte mult, altii deloc”, a declarat Premierul, spunand ca a constatat lipsa de responsabilitate cu care au fost tratate dosarele si ca, din aceasta cauza, 40.000 de dosare n-au apucat sa fie citite inca.

“Cu totii suntem de acord ca o restituire trebuie sa se faca in integrum. (…) Eu vad termenul de 12 iulie si faptul ca Romania nu va putea plati atat de mult. (…) Eu nu am de ales, stiu ca decontez 22 de ani de retorica electorala”, a spus MRU.

Despre Rosia Montana, Premierul a declarat ca este o prioritate, pentru ca inseamna locuri de munca.”In ce priveste Rosia Montana, am avut discutii cu ministrii responsabili si am cerut foarte clar: Spuneti-mi unde s-a blocat, si unde e un aviz negativ, de ce e negativ, si inchidem totul”, a continuat Ungureanu, care a precizat ca nu a vazut “lume mai saraca, mai pipernicita, mai cotropita de boli” decat acolo.

Despre privatizarea Cupru Min, MRU sustine ca licitatia se va relua si ca au existat cateva vicii de procedura.“In clipa in care am aflat ca a existat un castigator am fost foarte bucuros, era un succes, stiind antecedentele de privatizare ale CupruMin ratate. Ceea ce se intampla era foarte bine, si in al treilea rand aceste privatizari fac parte din programul de reforma economica.(…) Pana atunci privatizarea continua: E vorba de Oltchim, Tarom, va continua listarea pe bursa a pachetelor minoritate Romgaz, Transgaz etc”, a spus Ungureanu.

Referitor la revocarea lui Blejnar, MRU a declarat ca:”In cele doua luni scurse, am avut suficient de mult timp pentru a observa modul in care ANAF-ul isi face treaba pe seama tintei de 1,5% din PIB si pentru a evalua tipul de management al ANAF Raspusurile au fost dezamagitoare. Aflu acum ca aceasta tinta e nerealista, as fi preferat sa o aflu la momentul oportun, nu acum. tinta de 1,5% din PIB  nu este nerealista si ca ar fi preferat sa afle la momentul oportun, nu acum”.

37 COMENTARII

  1. DE CE OARE ROMANII II VOR PE ACESTI 2 indivizi care au FURAT DIN DIN BUCATA DE PIINE A ROMANULUI ? OARE NU S auSATURAT au fost la putere DAR EI SINT OBLIGATI DE VOICULESCU SI VINTU PENTRU CA II AU LA MINA OARE D NA POPA CARE I S A ALATURAT LUI D L FRUNZAPUTREDA NU ESTE AMANTA LUI?ROMANII AR TREBUISA SI PUNA INCREDEREA IN M R U ESTE O MARE SANSA PTR NOI ROMANII SA NE SCHIMBAM DESTINUL INSPRE CEVA MAI BUN ACUM ESTE MOMENTUL DAR TIND SA CRED CA SINT MAI MULTI CARORA LE PLACE FARA DE LEGE CA ASA LE CONVINE PACAT MARE PACAT M R U AR FI O VARIANTA F BUNA SA II AJUTE BUNUL D ZEU

  2. Marc,imi pare rau ca m-ai inteles cresit,sant cu totuldeacod cu tine dar pe mine ce madoare este ca toatasocietate civila nu este unita ,sa vazut inca decand s-a dat prima lege ca este o lege de rahat,scuzati expresia,de ce n-am esit sa protestam,avem acest drept ,ma doare ca nu santem un popor unit, ma doare ca santem un popor care nu ne pasa atunci ca nu santem noi afectati direct,nu ne pasa de cei din jurul nostru,un exemplu actual de ce nu protestam cand MAFIOTII din toate partidele,nu sprijin nici un partid,incearca pin lege sa-si protejeze averile ilicite ,de ce nu iesim in strada sa cerem sa fie confiscate aceste averi ilicite nu impozitate,si cate si cate.Pana nu intelegem ca avem trepturi intrun stat de drept,nu vom iesi niciodata din acest inpas,poate sa vina si VLAD TEPES,trebuie fratilor ROMANI,sa ne unim sa nu mai lasam sa fim condusi de un stat mafiat,avem draptul la o viata mai buna .DOAMNE AJUTA

    • HM.Romanii nu sunt uniti din cauza propagandei distructive ,nocive,antiromanesti dusă de trusturi media interesate să acapareze puterea să stăpinească prin disolutia solidarității si a intrajutorarii umane.
      Instigarea categoriilor sociale impotriva autorității statului de drept,atitarea dintre aceste categorii,minciuna acoperitoare a tot ce ar fi servit unei natiuni să progreseze,insistenta prin care s-a actionat impotriva stabilității si a unui echilibru social a fost politică ridicată la rang mediatic,in defavoarea natiunii romane și pro intereselor mafiotice de grup sau individuale.

  3. Legea retrocedarilor i-a avantajat doar pe unii.Multi dintre politicienii si invartitii de azi au facut legi care sa-i avantajeze,iar acum,tot noi vulgul,sa platim oalele sparte.In comisia de privatizare sunt o gramada ce se lafaie pe banii contribuabililor fara sa dea socoteala pentru faptul ca au interpretat legile dupa ureche.Cine-i de vina,sa plateasca,tot noi cei tacuti si cinstiti sa platim oalele sparte?

  4. În fine evoluează şi politica românească. MRU este mai tare decât Băsescu în argumentaţie. CONVINGE chiar şi când doare, te face să accepţi pastila.

    • Ai si tu dreptate. Iar daca socotesti ca pastila este cu cianuri, performanta premierului de la servicii capata dimensiuni si mai mari. As spune ca suntem o tara de intelectuali.

      • daca santeti asa de peocupati cu problema proprietati de ce n-ati protestat pana acuma?Ci abia acuma cand statul Roman este pus la zid,si daca intradevar va doare de ce nu faceti demersuri ca cei intradevar vinovati sa pateasca,caci parca santem un stat de drept?Ce viteji santem noi sa ne dam cu parerea dar in fapt…………..

        • H.M, pe ce lume traiesti? Cum adica nu au fost proteste? Statul Roman nu este pus la zid, este pus sa respecte dreptul la proprietate privata. Ce este asa de greu? Ai luat casa omului, da-i casa inapoi si toata lumea este fericita. Eu chiar nu vad unde este problema.

          • furiosule,tu habar n-ai pe ce lume traiesti,de ce n-ai cerut asta de la cumunisti lui iliescu,a da am inteles pa iia i-ai pupat si-i mai pupi si acum in…….

        • HM și altii.Nu este vorba de aflat in treaba,cind esti victimă.Am trei dosare cu despăgubiri in asteptare.Am fost un om care a respectat regulile.Legea.Am urmat pas cu pas tot ce mi s-a impus.Am cheltuit o sumă destul de consistentă pentru tot felul de acte cerute,certificate,expertize de evaluare.Constat că procedind astfel AM GRESIT.
          Cum să mai ai incredere in REGULI?
          In mod normal ar fi trebuit să existe un grup de lucru care să fi stat cu picioarele in apă rece și să găsească solutii acceptabile pentru CEDO dar si pentru păgubiti.Probleme nerezolvate am si la fondul funciar.Pentru un teren aflat in limitele intravilanului acordat unui ”revolutionar”tuciuriu mi s-a oferit la schimb,in batjocură unul cocotat pe un deal nefrecventabil,apropae inaccesibil.Si eu am o poveste ca fiecare dintre cei care au solicitat reparatii.Acest proiect de lege este brutal.O bombă cu ceas.Rezolvat din pix.
          Stiti ceva?Sunt convins că există printre noi,unii cu despăgubiri mari,care au incă putere de decizie,fie si in Parlament si care vor solutiona mai echitabil problema.Uite asa te faci frate cu dracul pină treci puntea!

          • Normal in 22 de ani de la Revolutie multe lucruri trebuiau facute in tara asta!! Dar orice lucru ce nu este facut la timpul sau asa cum trebuie , mai tarziu genereaza consecinte de tot felul. Asta se intimpla azi cu legea retrocedarilor. Nu este cazul meu dar pot sa inteleg frustarea celor care de 22 de ani se lupta ptr drepturile lor.Dar intentionat s-a mentiunt aceste sistem corupt si nu doar aici.
            Acum problema e ca daca vine cineva, in speta MRU, sa miste treburile pe el o sa cada ce e mai greu. Sper sa poata duce mai departe ce a inceput.Sa fie ajutat, consiliat, sa faca ce trebuie 🙂

        • Unde vroiai sa protestam? Am spus si am scris pe toate blogurile. MRU? In urma cu doua saptamani spuneam ca il votez. Acum dupa:
          1) alocarea sumei de 6 milioane lei la primarii, PDL in particular
          2) plafonarea despagubirilor (care ma afecteaza direct si urat)
          3) privatizari cu gunoiul sub pres
          4) declaratiile ca este liberal
          5) aroganta cu care actioneaza si declara
          Nu ii mai votez in veci. E o marioneta ceva mai diplomata decat Crin.

  5. eu nu vreau sa ma pun rau cu persoanele indreptatite sa ceara socoteala pentru necazurile si pierderile suferite in privinta retrocedarilor.
    Dar acest om, primul ministru, este totusi o persoana care nu seamana cu nici un politician, mie imi face placere sa l ascult si jubilez mai ales cand observ ca a reusit ce multi nu au putut si anume sa demonstreze si sa puna la punct ipocritii.
    E prim ministru de scurt timp asa ca ar trebui sa mai asteptam pana il punem la stalpul infamiei, ca la multi romani asa le place.
    Eu una l as vota daca ar candida.
    Deasemeni mi se pare ca daca ar reveni in pnl ar fi precum un cal troian… sau nenea antonescu, palid si funest personaj, ar aluneca pe topogan precum geoana fata de ponta.
    Asa mi se pare mie, timpul imi va arata daca gresesc.In orice caz m.r.u. ca si emil boc, primeste prea multe critici. Multi nu iau in considerare ca am plecat pe drumul democratiei cu ion iliescu cel sarac si cinstit, care si a pus cenusa in cap si a lasat in jurul lui coruptia sa se zbenguie…

    • Corect si mai ales este bine intentionat ceea ce conteaza enorm , vrea sa schimbe lucrurile.Este posibil sa faca si greseli , dar sunt convinsa ca stie sa si le asume si sa aplece urechea la parerile celor care chiar doresc sa construiasca ceva in tara asta ! 😉

  6. In privinta proprietatii a dat cu mucii in fasole. E adevarat ca a facut-o cu seninatatea specifica inconstientei, dar tocmai aceasta inconstienta ma sperie. M-ar speria, desigur, si daca as sti ca lipsa de respect fata de proprietatea privata ar fi una calculata, gandita, dar nu cred ca este cazul premierului de la servicii. Sau poate ca …
    Despre aurul si cuprul romanesc ce sa mai spun? Ca ar trebui sa nu le mai numim romanesti?

    • M-as bucura enorm daca ati veni si cu ceva pareri, opinii constructive . S-ar putea sa ajute ! Asa cu vorbe de pe margine cred ca sunt destui analisti in tara. Exemplificati cu probe, faceti-va auzita parerea , s-ar putea sa se auda pana acolo unde trebuie. Altfel facem baloane de sapun,imi pare rau !

      • Ce propuneri? Sa se aplice legea, intr-o luna toate dosarele sa ajunga la ANRP si sa se dea despagubirile integral intai la oameni, apoi la institutii. Iar la oameni sa-i ia pe cei care au hotarari judecatoresti definitive. La institutii sa se dea esalonat sau in natura. Iar toti cei care au tinut dosarele in loc: nominal: la puscarie cu ei.

  7. De felul meu sint suspicios.De aceea pun intrebări,unele care deranjeaza si care rămân fără raspuns.De exemplu:Cind a trimis CEDO hotărirea pilot Romaniei?Ce contine această hotărire?Ce se intimplă cu notiunea de dreptate?Pentru cei care au inselat si au obtinut tot ce si-au dorit legea este MUMA,iar pentru cei care au asteptat ani de zile o rezolvare decentă, statul,AZI devine CIUMA?
    Nu contest că MRU se gindeste la Romania,mai intii de toate,in situatia economică de azi,dar asa se rezolvă astfel de problemă?Pe ultima sută de metri?
    Imi repugnă profund ideea că cei care sunt cinstiti,cei care AU SUFERIT enorm in urma abuzului statului,cei disciplinati si cu actele la zi,LEGALE,nu contrafăcute,să fie cei mai frustrati,cei mai vulnerabili,cei mai pedepsiti!
    IAR AU CISTIGAT PRIVILEGIATII,incepind cu Regele Mihai,continuind cu latifundiarii maghiari și cu intermediarii imobiliari,traficanti de acte contrafăcute.
    Rog pe NASUL să facă cunoscute numele celor mai ”norocosi” cistigători ai acestei loterii,căci numai despre LEGE nu se poate vorbi.Măcar să stim si noi cine ne ride in nas!

    • Subscriu la tot ceea ce a precizat Mark.
      1. Va rugam domnule Moraru daca puteti sa faceti o emisiune referitoare la Legea 10. ACUM PANA NU NE JEFUIESC DE TOT. Nu este cum spune premierul care nu ia in calcul decat ANRP. Mai exista nu mai puţin de 76.503 de notificări depuse tot pe Legea 10, potrivit datelor obţinute de EVZ. Aceste dosare zac in primarii.
      Daca sunteti dispus sa faceti o asemenea emisiune va pregatesc un material pana la sfarsitul saptamanii. Va rog sa-mi spuneti daca este cazul nu vreau sa lucrez degeaba.
      De asemenea va pot pregati un material cu date tehnice referitor la Strategia de restructurare a metalurgiei neferoase, elaborata in cadrul unui program Phare in 1996, inainte ca aceasta industrie sa fie spulberata din Romania. Am coordonat in acel an capitolul privind industria extractiva si cand vad acum unde s-a ajuns si cum se interpreteaza pot sa spun ca mi se pare ca a venit apocalipsa.

    • @Mark: CEDO nu impune ci doar traseaza niste linii directoare. Dar guvernantii din Romania au capatat obiceiul sa-si acopere propriile nereguli prin trimiteri la Uniunea Europeana, la CEDO, etc.

  8. Poate-poate, prindem si noi ultimul tren spre normalitate (vezi Polonia). Ca de originalitatea de 22 de ani m-am cam saturat.

  9. dada…ne vinde de tot, halal conducatoru 🙁
    mie ce-mi mai ramane din tara asta daca el o vinde pe toata? 8-|

    • @Anonim.Iti rămân destule.Depinde cum negociezi cu Nastase,Voiculescu,Patriciu,Vintu..In rest flueră vint..

    • Stai linistit! Ca oricum USL o s-o vanda asa cum a vandut Petrica Roman industria RO dupa 1990 la firme ce au exploatat-o ca fiare vechi, asa cum Nastase a vandut Petro, samd …eee…da…insa va fi o mica diferenta ca daca privatizeaza MRU exista sansa ca banii sa ajungsa la bugetul de stat , daca vine ULS cine stie in ce conturi off shore.Adica negociem la pret derizoriu pe comision de vanzare barosan 😉

    • Stai linistit! Ca oricum USL o s-o vanda asa cum a vandut Petrica Roman industria RO dupa 1990 la firme ce au exploatat-o ca fiare vechi, asa cum Nastase a vandut Petrom, samd …eee…da…insa va fi o ”mica” diferenta ca daca privatizeaza MRU exista sansa ca banii multi sa ajunga la bugetul de stat , daca privatizeaza USL cine stie in ce conturi off shore ajung banii multi.Adica negociem la pret derizoriu pe comision de vanzare barosan 😉

Comentariile sunt închise.