Desi saptamana trecuta, Curtea Constitutionala a decis ca Legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale in 2012 este neconstitutionala, europarlamentarul PSD Corina Cretu vine cu o ipoteza noua. Intr-o postare pe blogul personal, politicianul PSD face referire la discursul presedintelui Traian Basescu, apreciind ca acesta nu s-a pronuntat cu privire la decizia CCR, deoarece PDL nu intentioneaza sa renunte la alegeri comasate. “Ne aşteptam să spună ceva despre decizia Curţii Constituţionale, care a respins principiul comasării alegerilor. Tăcerea sa este un semn că legea se va întoarce, că PDL nu a renunţat la comasare”, a precizat Corina Cretu pe blogul sau.

Biroul Permanent al Partidului s-a intrunit luni pentru a discuta problemele de pe ordinea de zi. Referitor la decizia CCR, membrii PDL au declarat ca se aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale la decizia privind neconstituţionalitatea comasării alegerilor.

Pe de alta parte, Opozitia nu renunta la intentia de a declansa alegerile anticipate. Membrii PNL au hotarat sa nu demisioneze din Parlament. Liderul liberalilor Crin Antonescu a declarat ca strategia opozitiei este aceea de a intra in greva parlamentara. Liberalii si social democratii intentioneaza sa blocheze lucrarile din plenul celor doua Camere, sa renunte la indemnizatia de parlamentar, dar sa mentina cvorumul pentru a participa la deciziile importante, respectiv voturile din Parlament.

 

UPDATE:

Inainte de a se intruni in BPN, membrii Coalitiei au facut declaratii referitoare la posibilitatea schimbarii Guvernului Boc. “O schimbare ampla de Guvern trebuie discutata in partid, in coalitie si apoi facuta publica” a declarat vicepresedintele democrat-liberal, care este si ministru de Interne, Traian Igas.

Si UDMR va analiza saptamana viitoare, in cadrul forurilor de decizie, oportunitatea declansarii alegerilor parlamentare anticipate. „Nu ne temem de alegerile anticipate, sunt convins in capacitatea de organizare a UDMR in acest sens. In ultima perioada, in cadrul Uniunii s-au formulat opinii pro si contra pe acest subiect, dar intre timp s-a schimbat situatia. In opinia mea, s-ar mai linisti vocea strazii, in acelasi timp am ajunge la un consens si cu opozitia, reprezentantii lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate. Iar daca vorbim cu totii aceasi limba, nu ramane decat sa dam drumul si sa organizam alegeri parlamentare”, a spus vicepresedintele UDMR Laszlo Borbely.

11 COMENTARII

  1. Ai f mare dreptate fin al nasului,dar cine sa-i puna pe liste la noile alegeri pe acele persoane neprihanite ,ma refer la listele de vot ,ca noi nu putem si atunci pasarea Mihai Viteazu,sti ce vreau sa zic nu?( adica malai viseaza)

    • Partidele, precum se vede, n-au de gand sa se reformeze. Sa zicem ca, de ochii nostri, vor aduce figuri noi in proportie de 5-10%, insa, daca acualul uninominal ramane in vigoare la alegerile din acest an, noile propuneri vor fi doar pentru a ne arata ca, „iata, popor roman, noi am inteles mesajul tau, uite cum ne-am reformat!”.

      Abureli, pentru ca vor face ca la alegerile din 2008, cand „rivalii” politici au avut grija unii de altii, si au pus candidatii in asa fel incat sa nu fie deranjati „greii” din fiecare partid(noii adusi contra „elefanti”!!!). Cine nu crede, sa caute, apoi, cand o sa gaseasca, sa nu se mire prea tare, da?

      Malvia, daca chiar ne dorim sa scapam de cei care se fac ca fac politica pentru noi, in speta cam toti cei care de 22 de ani s-au perindat in functii, la orice nivel al administratiei locale, judetene, nationale, deci, daca vrem altceva, fii sigura ca intre candidati vor fi si oameni potriviti.

      Chiar si cu acest uninominal, ce ne impiedica sa analizam bine oferta electorala, sa-i analizam putin pe cei care vor sa ne reprezinte: cine sunt, ce au facut, chiar sunt asa cum vor sa para? Desi pare greu, nu este, in fond trebuie sa facem si noi un efort pentru… noi, repet, daca vrem, daca nu, atunci comoditatea noastra va fi platita si de noi, dar mai ales de copiii nostri.
      Chiar vrem sa dam noii generatii o factura pe care noi n-o mai putem plati, pana la urma, din vina noastra?

      Ne-am obisnuit sa alegem dintre cei care apar pe la tv, asa-i? A fost bine? Eu spun ca nu, de aceea, schimband metoda avem sansa sa ajungem la rezultatul bun. Ce-ar fi daca exact pe cei care tot apar la tv nu i-am vota? Deci?

      Hai sa ne gandim, fiecare, la metode de responsabilizare a alesilor inca din vremea campaniei electorale si, deja, ai sa vezi, dupa cum vor reactiona, vei avea un bun indiciu asupra autenticitatii calitatilor umane pe care le au. Crezi ca e mai greu decat greul suportat atatia si atatia ani de noi?

  2. Comasate sau nu, mai devreme sau la timpul lor, alegerile vor avea loc, asta este clar. Intrebarea fundamentala este pe cine vor reprezenta noii alesi?

    Unii, care vor fi pentru prima oara parlamentari, vor reprezenta acest popor, cel putin teoretic si pana la proba contrara ipotezei.

    Ceilalti, care sunt si in actuala legislatura, pe cine, in afara lor, a familiilor si apropiatilor lor, vor reprezenta? Un raspuns ar fi: pe cei 20% care nu au fost de acord, la referendumul din 2009, cu unicameral si 300 de parlamentari.

    Prin urmare, actualii senatori si deputati, care vor fi si in urmatoarea legislatura, nu ar trebui sa depaseasca 20% din viitoarea configuratie a Parlamentului, iar 80% sa fie noi in acest for.

    Acest raport ar asigura o sansa Romaniei, altfel, daca tot cei de azi vor fi in marea lor majoritate si in viitoarea legislatura, credeti ca ne vom simti reprezentati cu adevarat? Credeti ca vor adopta, in cei 4 ani, vointa poporului exprimata in 2009 la referendum? Credeti ca vor modifica Constitutia si in locurile care au insemnat porti de scapare, a unora dintre ei, de rigorile legii?

    Si ar mai fi ceva, credeti ca, anul acesta(!) vor schimba parodia asta de uninominal, intr-o forma normala, aceea in care inca mai sunt alesi primarii? Sau, dimpotriva, pseudouninominalul se va extinde si la alegerea primarilor ca , deh, „cand se gandesc ei la tzarisoara lor”, ca nu sunt bani de risipit pe mai multe tururi de scrutin…

    Azi, I.L. Caragiale a implinit doar 160 de ani din vesnica lui viata pe pamantul romanesc. Politicienii stiu de ce aniversatul zilei este viu si, mai ales, nemuritor!Sa vedem daca poporul crede altceva, sa vedem.

  3. Eu as zice sa dea si banii luati ca indemnizatie inapoi in acesti trei ani ,deoarece opozitia nu a facut nimic constructiv.Au fost in greva tot timpul.Au pus numai bete in roata si ar mai trebui sa mai dea si ceva de la ei in plus,pentru intirziierile produse in reformarea statului.

  4. Multi nu inteleg ce se intampla, oamenii simpli nu inteleg mecanismele intortocheata din Parlament, calculele politicienilor, dar poate nici nu mai vor sa inteleaga ci doar sa-i vada ca fac treaba, nimic mai mult. cu manutele alea doua pe care le au si utilizandu-i neuronii, alesii neamului trebuie sa faca treaba pentru noi evident primindu-si indemnizatia meritata.
    Cand o sa vina sa cerseasca voturi in campanie sa le spunem si noi: „La munca nu la intins mana!”

  5. Nasule , am obosit de a mai citi , de a mai asculta , de a mai comenta declaratiile asa zisilor „leader” psd/pnl/pc si Dumnezeu mai stie.Ne-au terminat nu mai stim ce sa credem o sa ajungem o populatie bolnava cu capul.Infiorator ce se inpampla pe scena politica.Pana cand? Oare acesti indivizi se mai pot opri din prostie? chiar sunt impotriva noastra .

  6. Greva USL e ploaie de vara ,o aplica de 3ani fara nici un rezultat de ce ar avea acum ,fara indemnizatii e parerea lui Antonescu dar restul e de aceiasi parere nu cred cinstiti parlamentari mor de foame?Sau din astia nu prea sant. Referitor la UDMR or fi obtinut vreo promisiune sigura ca vor fi tot la guvernare si au prins momentul oportum STRADA .ca sant oportunisti o stiam si noi si ei dar ca sant tradatori nu vroiau sa stim asa ca au scapat de tradare o cere poporul iar noi santem sensibili dece ANTICIPATE.PE NOI ne intreaba cineva ce vrem sau nu conteazä… Numai bine

  7. …chestia cu „greva” parlamentara a usl …ei sunt in greva de 3 (trei) ani….nimic nou sub soare….slabuti la minte mai sunt..puteau gasi ceva mai inteligent…..de unde..?

Comentariile sunt închise.