de Radu Moraru

Am mai spus-o, sint un incepator in bloggering. Am mai vazut, am mai vizitat, am tras cu ochiul, dar ce vad aici, zi de zi, mie nu mi s-a mai intimplat. Energie, inteligenta, optimism, umor, emotie pina la lacrimi, suflet, romanism curat, replici inteligente, spontaneitate, cultura, memorie, bun simt, toleranta, incredere, autocritica, spirit civic, pragmatism, rezistenta, forta, tarie de caracter, delicatete, sensibilitate, speranta! VIATA, OAMENI BUNI!

Ati reusit, intr-un mod atit de simplu, doar sa fiti voi insiva, sa transmiteti prin acest blog ca de fapt asa sint romanii cu atitudine de oameni liberi. Perfect normali! Si totusi, atit de frumosi! Pai daca va aveam eu pe voi in emisiuni, mama ce emisiuni ieseau!!! Ce ochi ar fi facut retardatii publici sa va fi intilnit in direct, cu replicile voastre spumoase si pline de har! Nu-i nimic, pe data viitoare, adica pe curind!

Am vrut sa scriu ceva despre politica, USL, Blaga, bla-bla. Dar m-a topit entuziasmul vostru de pe blog, legat de numele societatii, sinteti atit de vii! Chiar naivi,uneori, si ma bucur ca ati incaput pe miinile mele si nu ale vreunui varan Felix! Mai bine naivi, si eu cu voi, decit ticalosi! Cred ca am niste idei de la voi, legat de nume, dar nu mai spui, ca e bine sa ramina secret pina inregistram. Va multumesc, doamnelor si domnilor! Domnilor, sper ca ati observat cite femei deosebite vin in vizita in casa noastra! Sa fiti iubiti! Engage!

240 COMENTARII

  1. Bibliotecarule.. sange de PSD-ist curge prin venele tale.
    De unde pana unde ai dedus tu ca eu l-as sustine pe Base sau pe Boc.
    Daca ai fi citit toate comentariile mele anterioare ti-ai fi dat seama si singur de marea „iubire” pe care le-o port.
    Cunosc sistemul si nu se poate compara ce a putut face iliescovici(care avea FSN-ul cu 66% in parlament si putea trece orice „reforma” si-ar fi dorit) si ce poate face Base cu frânturile lui din parlament.
    Greselile lui Base sunt multe(numirea lui tariceanu si boc in functia de premier, PDL-ul nereformat, jigodiile de la ministere – unii sunt chiar paraleli cu functiile pe care le detin, taierea salariilor sub 1500 de lei, TVA-ul marit si datorita USL, legea salarizarii care e de tot rahatul – conceputa si alaturi de PSD si care putea taia automat salariile mari, conceptia asta de doi bani-cica de dreapta-de parca Romania ar fi un stat superbogat cu oameni care au un nivel de trai decent si si-ar permite diferente de 15 ori intre cel mai mic si cel mai mare salariu de parca de 7 – 8 ori nici nu ar fi fost suficient, s.a.m.d.), dar tot nu se pot compara cu cele ale unui neocomunist care a avut totul pe mana (in timp ce lumea era intr-o crestere economica continuă) si sub care s-a creat acest sistem supercorupt, care duce totul spre râpa pierzaniei. Acest sistem s-a format sub iliescu nu sub Băse, el l-a moştenit. Nu pot cere totusi unui om care mosteneste o fabrica falimentata sa faca ceea ce ar fi putut face un altul care a mostenit o avere imensa numita Romania, nu Base ne-a vandut fabricile pe nimic si poporul nu a vazut nici un leu.
    Din păcate nici dacă ISUS, fiul lui DUMNEZEU ar veni în România acum de prim ministru, nu ar putea distruge acest sistem, atât de bine e înfipt în rădăcini. Ar avea grijă antenuţa3 să-l facă cel mai mare păcătos.
    Am vazut că îţi place să da-i tot felul de explicaţii nominale, gen miron cosma. Un alt gunoi uman, manipulat de serviciile care l-au invins pe ţapul Constantinescu.
    Am fost acolo băiete, da.. am fost la mineriada mare, care s-a terminat la Cozia. Seara stateam de povesti cu minerii – oameni simpli, de la coada lopetii, mâncam împreună, căci lor le aduceau oamenii din localităţile vecine – noi le dădeam hrana rece iar ei ne dadeau o supă caldă un ceai(era iarna si era frig al dracului prin defileu), iar a doua zi ne aruncau cu bâte şi bolovani în cap. Habar nu aveau de ce sunt acolo – iar Base a fost cel care a oprit garniturile de tren sa circule, pentru a opri minerii – nu mai induce in eroare ca nu poti prosti pe toata lumea.
    Gavril Dejeu – (alături de Dan Nica-PSD) au fost cei mai proşti ministri de interne pe care i-a avut ţara asta, iar atunci, in 1999, Dejeu era cel care trebuia sa cada – ca dovada ca totul s-a linistit foarte repede. Cum iti explici ca minerii cereau „Demisia lui Dejeu”, ce treaba aveau ei cand revendicarile lor de baza ar fi trebuit sa fie legate de locurile de munca ce urmau a fi desfiintate.
    Băiete eşti pui de Antena3 de încerci să ne fraiereşti pe blog cum fac ăia pe TV?

  2. Sa stii ca eu nu am dorit moartea lui Ceasca, cel putin nu asa cum a fost ea „executata”, ba chiar am simtit un fior de groaza prin sangele rece de care au dat dovada acei soldati. Voiam sa traiasca macar pana la un proces corect si sa-i spuna pe toti cei din coada lui. Doar asa scapam de jegosii ce s-au aciuit pe langa iliescovici dupa revolutia furata.
    Tu vorbesti de lege.. pai cine a facut-o? Nu acolitii lui iliescovici? Doar nu erau prosti sa se condamne ei pe ei cand aveau ciocanul si securea in propriile maini.
    Tu vorbesti de lege si morala, pai cui sai ceri? lu’ iliescu – care i-a chemat si i-a felicitat pe mineri dupa ce au facut victime prin capitala. Gunoiului asta uman sa-i ceri sa respecte legea. Unuia care a produs un genocid in mandatele sale decat a produs ceausescu la revolutie. Pai atunci merita si el aceeasi soarta, nu?… daca tot e sa respectam „legea” si morala.
    Apai tovarase bibliotecar… indreptarea unei societati si o noua civilizatie – pe care le visezi tu – pot fi facute doar prin indepartarea acestui gen de gunoaie umane care distrug orice farama de dreptate(lege, justitie, conduita, etica morala si crestina), si bunastare(păpică, băuturică, casa, masina, recreere, concedii) PENTRU CETATEANUL SIMPLU.
    Cu cat citesc mai mult comentariile tale cu atat imi dau seama ca esti un idealist visator. Tu crezi ca poti indrepta societatea facandu-i pe cei care o distrug sa fie mai buni. Te inseli amice, visezi frumos, sansele sunt foarte mici si stii de ce pentru ca intotdeauna e mai greu sa construiesti ceva decat sa distrugi. Sansele sa faci un om bun dintrun gunoi uman sunt foarte mici si sunt valabile doar in fabricile de reciclare.
    Ai dat acel exemplu cu pedofilii… ti-o repet „esti naiv”. La victime tu te-ai gandit? Tu realizezi cât trebuie sa umbli dupa un individ dinăsta să-l prinzi şi să-l bagi la naftalină?.. câtă muncă, câte resurse umane, câte victime poate ăsta să facă până când îl prinde.
    Păi nu e mai bine să previi sacrificând stilul de viaţă al unui om decât să distrugă acel cancer uman mai multe destine şi vieţi.
    Sunt sigur că ai avea o cu totul altă concepţie dacă unu dinăsta ţi-ar viola copilul, ai fi în stare să-l ucizi chiar tu, cu mâinile goale şi de mai multe ori dacă s-ar putea. Nu-ţi doresc şi să ne ferească Dumnezeu pe toţi de aşa ceva, dar logica simplă şi obiceiurile vechi ne arată calea simplă: „Într-un coş, un măr putred le contaminează şi pe celelalte. Pentru a le feri arunci mărul putred.”.

    • Păi aici apare o problemă… Îmi puteţi explica de ce Ion Iliescu, fost director de Editură Tehnică (măcar de era Editura Politică ca să poată fi acuzat de ceva), este „gunoi uman” şi Traian Băsescu, ditamai reprezentantul la Anvers şi om de bază prin guvernul comunist este erou al luptei anti-comunismului? Domnul Iliescu a devenit preşedinte din poziţia de fost membru al PCR, singurul partid de dinainte de 1989, este adevărat, dar domnul Băsescu nu era preşedintele unui partid înscris în Internaţionala Socialistă când a ajuns preşedintele? A fost domnul Băsescu membru al unui partid de drepta? Când s-a făcut trecerea asta ideologică… în timpul somnului?

      Eu nu fac „gunoi uman” nici pe unul, nici pe altul… nu mă interesează ideologia fiecăruia. Oricine are dreptul să-şi asume o identitate ideologică. Domnia voastră însă aveţi un dublu standard, pentru că trataţi diferenţiat şi numiţi „gunoi uman” cu astfel de argumente numai pe cine vă convine. Iliescu a chemat mineri… Ce spuneţi însă de ceea ce spune Miron Cosma, „Miron Cozma a tinut sa precizeze ca presedintele Traian Basescu a fost implicat in toate cele trei mineriadele care au avut loc in Romania dupa 1990 si chiar i-a sprijinit direct.” (http://www.ziare.com/stiri/proteste/miron-cozma-nu-vor-mai-fi-minerii-care-au-fost-pe-vremea-mea-1016492)
      O ştii Cozma cine i-a chemat sau cine i-a ajutat să vină, sau nu…

      Mineriadele au trecut, astăzi nu se mai poate schimba nimic. Numai că în timp ce personajul postrevoluţionar Ion Iliescu nu mai reprezintă nimic în viaţa publică în afara istoriei ce va fi scrisă, Traian Băsescu este preşedinte. Repet, eu nu mai discut astăzi despre acest lucru, nu mă mai interesează, au trecut mai mult de 20 de ani… domnia voastră însă îl susţineţi pe cel care este în vârful statului, prima poziţie în stat, dar doriţi moartea unui om de peste 70 de ani retras complet din viaţa publică, renunţând la orice funcţie politică, fie ea în partid, fie ea în afara partidului.

      Sigur, să castrăm pedofilii… Dar atunci haideţi să tăiem şi mâinile hoţilor, limbile celor ce hulesc, urechile informatorilor poliţiei politice… să mergem până la capăt, să tăiem piciorul celui care dă altuia un picior în dos.

      Dumneavoastră, care apăraţi oameni ce se auto-declară creştini-democraţi, membrii ai familiei populare europene… nu aveţi nici o problemă cu o lege ce propune MUTILAREA? Nu vedeţi nici o inadvertenţă aici între vorbe şi fapte, nu sesizaţi că una e principiul declarat şi alta e fapta? E de dreapta castrarea? Decât castrarea este mai normală într-o democraţie condamnarea la moarte.

      Eu am militat împotriva abuzurilor de pe vremea lui Ion Iliescu mai vehement, mult mai vehement, decât militez împotriva abuzurilor din această vreme… Nu am nimic ce să-mi reproşez. Nu am fost tovarăş cu FSN-ul, nici în cel al lui Ion Ilescu, nici cu cel al lui Petre Roman, nici cu cel al lui Traian Băsescu. Numai că în timp ce Ion Iliescu este astăzi într-un alt partid ca FSN-ul, un partid care-şi trage seva din istorie (chiar şi formal), din vremurile lui Dobrogeanu-Gherea sau Emil Racoviţă, Traian Băsescu păstoreşte astăzi, pe faţă, exact ruinele fostului FSN transformat, peste noapte, din „socialist” în de „dreapta nedefinit” pentru că era mai „economic” în Parlamentul European. Vedeţi domnia voastră ceva coerenţă în doctrina PDL? Astăzi se lansează o listă de reacţii democrat-liberale sub bagheta domnului Valeriu Stoica, câteva luni mai târziu PDL îşi asumă, cu şampanie şi caviar pe timp de grevă a ministerului de Finanţe, creştin-democraţia… sub bastonul de maestru de ceremonii a domnului Baconschi. Aş râde dacă nu ar fi tragic.

      Şi domnia voastră îmi reproşaţi că nu doresc moartea unui om? Să nu-mi cereţi să am creierii spălaţi de propagandă, că asta nu se va mai întâmpla niciodată, am trecut de naivitatea tineriţii. Vreţi să-l susţineţi pe Traian Băsescu, pe Emil Boc şi pe oricine nominalizează Traian Băsescu că e „om bun”, vreţi să înjuraţi pe cei ce îi declară Traian Băsescu persona non grata… aveţi toată libertatea garantată de democraţie… dar nu-mi cereţi mie să aplaud amatorismul şi inepţia ridicată prin decret prezidenţial la rang de artă. Când simt că ceva nu este în ordine pentru ţara mea, pentru poporul român, voi lua întotdeauna atitudine, de oricine ar fi vorba.

  3. Am iertat atat de des pacatele altora, incat am inceput sa ma urasc pe mine, ca pot sa mai rabd si sa mai iert.
    In ce privestea moartea unui ateu – e un sacrificiu mic pentru cat a rabdat tara asta – iar moartea pe care i-o doresc nu e cea fizica ci cea mentala si politica.
    AMIN.
    EU CRED CA DUMNEZEU IL TINE DOAR CA SA VADA CE A FACUT DIN TARA LUI, caci nici Ceausescu nu a avut atata forta cat a avut el in cei 10 ani de ales al neamului.
    Si mai tine minte, ca acei copii ale victimelor de la mineriade inca il mai blesteama. E opera lui, e sangele lor pe mainile acestui criminal. Deci care-i diferenta intre el si Ceausescu?

    • @ deniscasian

      Îmi pare rău dar eu nu pot să urăsc până la nivelul de a dori moartea cuiva. Regret şi astăzi că m-am simţit uşurat când a fost executat Nicolae Ceauşescu şi mă simt ruşinat de acel sentiment al Crăciunului 1989, un sentiment care a venit ca o împlinire a cel puţin un deceniu de aşteptare a dispariţiei unui om. Mi-am jurat atunci că nu-mi voi mai dori niciodată dispariţia cuiva, oricât de mult ar greşi.

      Desigur, în măsura în care se pot stabili vinovăţii de încălcare a legii, este drept să existe şi condamnări conform legii. Dacă eu mă comport într-o civilizaţie românească încercând să trăiesc conform legilor acestei societăţi, fie că ele sunt scriptice şi în limbajul justiţiei, fie că sunt nescrise legi milenare, morale, mă gândesc că toţi ar trebui să respecte aceste legi pentru a putea să trăim în deplină concordie. Este evident că astăzi societatea românească nu deţine nimic din ceea ce ar putea fi numit concordie, dar nici nu pot să cer ceva anormal acelei societăţi ideale închipuite timp de milenii pentru mine, pentru dumneavoastră, pentru acest popor, de cele mai luminate minţi ale lumii, începând din timpurile lui Confucius, Aristotel, Socrate şi Platon. A nu dori moartea cuiva este astăzi un semn de nouă civilizaţie, o evoluţie de la legea Talionului.

      Tocmai trece prin Parlament o lege care propune Justiţiei să castreze pedofilii recidivişti. Păi după câteva milenii de civilizaţie am reajuns la reacţii de tip Doctor Josef Rudolf Mengele? Oricât de cumplită ar fi fapta, societatea ar trebui să aibă altă dimensiune a manifestării, superioară moral, decât a individului care face o faptă reprobabilă. Cât de bune sunt societăţile actuale ale omenirii dacă, după atâta timp de civilizaţie, puşcăriile sunt încă arhi-pline? De ce oare trecem cu rapiditate de la lingura de lemn la lingura de INOX dar mentalitatea ne rămâne la fel ca acum 1000 de ani? Nazismul şi Comunismul stabileau un om ţintă al evoluţiei sociale, un om care evoluează în timp spre „omul nou” dotat cu o conştiinţă superioară lipsită de constrângerile animalicului. În realitate constatăm, zi de zi, o involuţie a oamenilor şi a societăţilor umane. Nu oamenii sunt de vină, nici politicienii nu sunt cei vinovaţi, agresiunea umană, egoismul lor infinit, se dezvoltă plenar, fără graniţe ale bunului-simţ, pentru că societatea pierde înţelesurile evoluţiei prin care a trecut, îşi pierde obiectivul cultural transmis istoric. Am plecat spre obiectivul păcii eterne şi am ajuns la o avariţie plenară condusă de conceptul mercantilism dublat de „banul cumpără orice”. Cei mai mulţi dintre bogaţii lumii vor de fapt să cumpere iubirea aproapelui, „Mai lesne este a trece camila prin urechile acului, decat sa intre un bogat in imparatia lui Dumnezeu” (Matei 19, 24).

      Este democraţie, aveţi tot dreptul să vă doriţi orice… eu vă spun însă că a dori moartea cuiva nu este o dorinţă spre o lume mai bună şi nici spre eliberarea fiinţei dumneavoastră.

  4. @Bibliotecaru
    Bine ai revenit si bine ai venit in lumea noastra. Asa cum am mai scris la un alt articol de pe aici – incepi sa semeni din ce in ce mai mult cu mine si mi-ar fi parut rau sa nu mai scrii. Poate incet incet imi schimb si parerea legata de faptul ca „pupi mana care trebuie”.
    Un sfat am pentru comentariile tale: fii simplu, nu incerca sa fii sofisticat, sa scrii intr-o limba de lemn pe care oamenii simpli nu ca nu ar pricepe-o ci pur si simplu nu o mai accepta si asta deoarece avem atatia oratori pe televiziuni care ne aburesc cu vorbe sofisticate si frumoase ca bietii romani s-au saturat.
    Srie simplu, ce simti, ce crezi, fii obiectiv si nu subiectiv, dar incearca sa-ti folosesti cat mai mult atat documentatia despre trecut cat si imaginatia despre viitor si incearca sa intelegi prezentul. Aici am fost eu putin sofisticat dar sper c-ai inteles.
    Acesta e un blog care are clar – o tenta politica, deci trebuia sa-ti dai seama ca atata vreme cat ai lasat de inteles, prin articolele tale, ca esti un postac USL-ist nu puteai fi neatacat ci chiar din contra. Eu nu sunt adept PDL-ist dar sunt un anti-iliescu. Nu pot cere unora care au mostenit o Romanie furata, pe timp de criza, sa faca ceea ce ar fi putut face, pe timp de prosperitate mondiala, cei care au mostenit si si-au insusit pe nedrept averile acestei tari.
    O sriu si o repet:
    CAND VA MURI iliescu VA RENASTE ROMÂNIA.

    PS. Ai dedus corect.
    Mersi, sa-ti traiasca si tie. Daca nu ai, făţi. Or sa-ti umple viaţa.

    • @ deniscasian

      🙁
      De ce să doriţi să vă asumaţi acest păcat, de că doriţi moartea cuiva? Este un gest necreştin.

      Spune-le: Precum este adevărat că Eu sunt viu, tot aşa este de adevărat că Eu nu voiesc moartea păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa şi să fie viu.(Iezechiel, 33:11)

      Oricât de mare aţi considera a fi păcatul unui om faţă de Dumnezeu şi societate, nu e creştineşte să-i doriţi moartea.

      Dorinţa de rău nu va face altceva decât să aducă răul înapoi la domnia voastră. Nu este o garanţie că atunci când faceţi bine vi se va întoarce binele, răul se întoarce însă negreşit.

      Dimpotrivă, este de datoria domniei voastre că încercaţi să provocaţi o metanoia profundă a celui pe care îl consideraţi păcătos şi să-i induceţi dragostea de oameni şi de Dumnezeu.

    • @ deniscasian

      Cu toată stima,
      Eu am oferit un link spre o creaţie a mea. Dacă eram mai bun decât Ravel sau Sergiu Celibidache probabil eram undeva în străinătate, mult prea ocupat să scriu pe acest blog. Prin acele poze domnia voastră sunteţi un om mai bun decât Ravel sau Sergiu Celibidache? Unde este comparaţia? Ce doriţi să spuneţi?

      Dacă citeaţi cu atenţie, eu spuneam că apreciez atât de mult creaţia lui Ravel încât nu am rezistat tentaţiei de a construi un Bolero propriu. Reacţia domniei voastre este cel puţin exagerată. Nu aveaţi de ce să comparaţi ceva. Dacă vă ofeream, de exemplu, un link spre concertul meu de pian, Adrian Leverkühn, probabil că 99% ar fi căutat pe Google cine este acest Leverkühn şi, chiar dacă se găsea cineva să citească Dr. Faustus, mă îndoiesc serios că ar fi făcut legătura între mitul faustian, referirile la lucrările muzicale de acolo, evoluţia lui Adrian Leverkühn ca muzician şi concertul meu de pian. Ca să fac acel concert de pian am muncit aproape un deceniu în a codifica totul. Lucrarea spre care am oferit link-ul este accesibilă, în mod direct, tuturor, mai ales că am „descifrat” şi indicaţia spre Bolero…

      Tristeţea mea nu vi se adresează, aveţi o prezenţă civilizată, chiar dacă agresivă, dar dacă tot am început să spun, trebuie să merg până la capăt.

      Nu ştiu de ce o parte a celor de aici (şi sunt mulţi, după cum deja bănuiam la prima postare), au impresia că mă „dau pe spate” prin atacuri şi lovituri joase. Eu sunt destul de greu impresionabil, şi asta numai în faţa inteligenţei. Prostioare de nivel de curtea şcolii pe la clasele primare… sunt sute de mii pe net, nu trebuie să le cauţi în mod special undeva, te inundă imund de cum te conectezi. Mai mult, şi reacţiile de tipul „vai ce mult ne iubim noi între noi şi ce buni prieteni suntem noi pe net, fideli cauzei!”, sunt pe net tot în exces. Partea cu inteligenţa o găseşti mai greu. Cu siguranţă că voi căuta acei comentatori care dau dovadă de inteligenţă pe acest blog după care voi părăsi blogul, pentru că nu am nici un fel de masochism intelectual de a sta să fiu înjurat la infinit cu singurul argument „ştim noi mai bine cum stă treaba”. Până acum lista s-a redus destul de mult, pentru că majoritatea ţine neapărat să dea dovadă de un nivel, cum spuneam, de curtea şcolii, clasele primare. Sunt şi ceva excepţii, cel puţin eu aşa cred, şi acestea mă interesează.

      PS.
      Dacă am interpretat bine fotografiile… Înţeleg că aveţi doi copii. Să vă trăiască şi să vă bucuraţi de ei!

      • Bibliotecaru, ce greu trebuie sa iti fie sufletul si ce trist trebuie sa fie sa iti gasesti motivatia pentru fiecare zi traita in comunitati care iti refuza inteligenta. E greu, e trist, e deprimat. Nu mi-as dori sa fiu in locul tau si, probabil, nici nu voi fi vreodata.

      • @ Fred

        Inteligenţa este o povară, aşa este. Ştiu pe acest subiect şi un banc, dar nu-l voi spune pentru că este cu tente misogine. Eu am un citat preferat din Arthur Schopenhauer care spune, în cartea sa Viata, Amorul, Moartea:

        In regnul vegetal nu exista sensibilitate si nici durere. Durerea apare in forme incipiente la animalele inferioare. Chiar si la insecte, facultatea de a simti este foarte redusa. Durerea se manifesta odata cu aparitia sistemului nervos, la vertebrate fiind legata direct de gradul de intelegere. Inteligenta dezvoltata presupune sesizarea schimbarii; cu cit nivelul mintal global depaseste ascendent anumite stadii ale dezvoltarii cu atit sensibilitatea sa creste, reactia de raspuns la durere fiind simtitor mai rapida. Se considera astfel ca la omul de geniu suferinta este conditia sa existentiala. Pictorul filozof Fischlein zugraveste alegoric, intr-un tablou remarcabil, cele de mai sus. Tabloul este conceput pe doua planuri: in plan superior sint pictate femei in suferinta, carora li s-au rapit pruncii; in plan inferior, fiecarei femei ii corespunde o oaie careia i s-a luat mielul. Pictorul ilustreaza clar durerea posibila in intunecata constiinta animala, ridicindu-se in valuri in planul superior, in care chipurile femeilor oglindesc suferinta fara margini ce n-ar fi putut exista fara perceptia prin intermediul unei constiinte luminate.

        Aşa este, e greu, e trist, e deprimat… dar ştiţi cât de plăcut este să duci o conversaţie cu cineva care trăieşte zi de zi numai pentru plăcerea de a raţiona şi de a răscoli în neînţelesuri? Ştiţi cât de bine este ca diferenţa de opinie să fie bucuria de a completa înţelegerea globală pe care o ai despre un subiect? Asta face să conteze efortul.

  5. @silvia
    Ai dreptate, trebuie sa-i toleram si pe cei care au alt gen de mentalitate, dar totodata sa le raspundem prompt si obiectiv la opiniile cu care incearca sa se afiseze doar de suprafata si aici merg la…
    @aurelmahu
    cu aceasta magnifica capodopera „sub bagheta unui Romascan”
    Asa vrea Bibliotecarul sa ne arate ca e el

    dar adevarata lui fata e asta
    http://www.trilulilu.ro/Bibliotecaru/7af38ba84cb10b
    o bataie de joc.

    • 🙂
      Din ciclul Sibiu capitală culturală…

      Păi aştept un link cu o compoziţie a domniei voastre, ca să vă văd adevărata faţă? Mi-l oferiţi, stimată doamnă?

  6. Nasule, sintem buni, si poate un pic nebuni.Sintem nebuni dupa normalitate, dupa frumusete si speranta in mai bine. Si toate astea speram sa vina odata cu televiziunea noastra, a celor care mai au si alte idealuri in viata, nu stau doar spectatori la anumite posturi tv si isi hranesc spiritul cu gunoiul aruncat de acestea.O seara buna tuturor!

    • ?????????????????? CE VREI SA SPUI?????SI PE TINE LA FEL LA CE TE_AI GANDIT……..

  7. In Romania lipseste o televiziune corecta si pozitiva. Nu stiu cat rating ar avea, dar stiu ca romanii au nevoie de un imbold serios care sa ii trezeasca. In fiecare zi ni se deruleaza in fata numai stiri negative si chiar daca ne luptam cu subconstientul, el lucreaza.
    Avem nevoie de sloganuri pozitive, de ghionti, de laude. Romanii sunt niste copii care s-au saturat sa fie mereu certati! Vor si ei un cuvant de bine. Isi fac treaba cum pot, sunt ingramaditi de taxe si probleme, dar cu siguranta se vor replia daca cineva ii va incolona spre mai bine. Nu am chef sa ies la maturat de frunze, insa daca vecinul o va face si imi va pune un maturoi in brate, il voi urma la o cana de vin fiert si cateva bancuri bune. Avem nevoie de persoane care sa preia initiativa.

    • Ne trebuie neaparat sprijin atat din afara cat si din interior….altfel nu se poate….
      DRAGI FLUTURI LIBERI SA NU NE LASAM…… SA TRAIM INTR_ADEVAR LIBERI!……AM SUFERIT DE AJUNS UMILINTA….MILOGEALA…INDIFERENT DE GRADUL DE PREGATIRE AL MULTORA DINTRE NOI.
      CINE ARE „OCHI DE CITIT SA CITEASCA” ….SI „MINTE DE JUDECAT SA JUDECE”

      SA FITI IUBITI!(scuze NASULE… sunt cuvintele tale dar tare imi plac…)

    • Anca,
      Poate nu neaparat sa ne puna maturoiul in mina, multi nu ar cuteza, dar cind vezi ca toti vecinii ai iesit si si-au curatat frunzele, si cel ce n-a fact-o o va face, nu poate fi singurul din cartier cu o curte necuratata. Iar vinul fiert si o gluma buna fac munca mai usoara si aduc voie buna intre necunoscuti.
      Si asa cum spui, poate fi un imbold si o cale de urmat.

Comentariile sunt închise.