ccrÎn mod foarte convenabil, Ponta este într-un spital din Istanbul, dar la București se pregătește un nou puci. De data asta, nu prin votul Legislativului, ca în 2012 (cînd Curții Constituționale i-a fost retras dreptul de a cenzura hotărîrile Parlamentului), ci prin măciuca penală din fruntea Parchetului General, Tiberiu Nițu. Scopul, însă, este același.

Deși e complet aberant, Parchetul General îi cercetează pe șase judecători ai Curții Constituționale (patru din ei încă membri ai CCR, doi din ei ieșiți din mandat) (sursa). Miza este intimidarea următorilor patru actuali judecători ai CCR: Augustin Zegrean, Ștefan Minea, Petre Lăzăriu și Valentin – Zoltan Puskas. Zegrean și Lăzăroiu au fost propuși să ocupe un loc la Curte de către fostul președinte Traian Băsescu, Minea a fost propus de PDL iar Puskas de către UDMR. Experiența ne arată că Zegrean, Lăzăroiu și Minea nu vor vota niciodată pentru decizii care să treacă cu vederea neconstituționalitatea vreunui demers al Guvernului sau al majorității PSD, deci prezența lor la Curtea Constituțională pune în pericol orice efort al PSD și aliații de a încălca legea fundamentală (fie că, de exemplu, ar fi vorba de suspendarea actualului președinte sau de modificarea Codului Penal ori de Procedură Penală ori de orice alt demers neconstituțional).

Prin urmare, dacă PSD și aliații își propun să forțeze Constituția, au nevoie de membri CCR obedienți și cel puțin cei trei enumerați mai sus nu ar marșa la un abuz.

Cum, însă, ar putea fi intimidați judecătorii Curții de dosarul de la Parchetul General? Cel mai simplu ar fi ca instrumentele foarte eficiente de propagandă ale PSD să preia tema și, în doar cîteva zile, să-i transforme pe judecătorii CCR anchetați în teroriștii de serviciu ai Româniai. Ceva mai complicat, dar nu imposibil, ar fi ca Parchetul General să ceară orice măsură preventivă împotriva judecătorilor anchetați (de la control judiciar pînă la arest preventiv), ceea ce ar muta problema (în cazul arestului) în curtea Parlamentului (care ar trebui să dea un vot în cazurile Minea și Puskas – propuși de PDL, respectiv UDMR, în Parlament, dacă se respectă procedura din cazul Greblă) și în cea a Cotroceniului, probabil, instituție care i-a propus pe Zegrean și Lăzăroiu. În acest caz, propaganda antenist pesedistă l-ar demoniza și pe Iohannis, care ar deveni apărătorul corupților din CCR, deci un motiv numai bun de suspendare.

Care e scopul real din spatele dosarului de la Parchetul General putem doar bănui. Dar, dacă disperarea PSD va atinge cote înalte, vom afla cu siguranță din acțiunile concertate ale grupului de interese PSD – Nițu.

sursa: prisacariu.ro

Trimiteti un SMS la 7472 cu textul NASUL si puteti achizitiona cartea lui Radu Moraru „Singur impotriva sistemului. Povestea televiziunii libere” in format electronic. Tarif – 6.20 Euro (TVA inclus). Numarul este valabil in retelele Orange, Vodafone si Telekom. Dupa finalizarea platii veti primi un link de descarcare a cartii in format electronic.

Puteți sprijini NAŞUL TV făcând donaţii în următoarele conturi:

CONTURILE VALABILE PENTRU DONAŢII:

Banca: Garanti Bank

Cont pentru Ron: RO42UGBI0000052015353RON

Cont pentru EURO: RO35UGBI0000052015354EUR

Cont pentru DOLARI: RO32UGBI0000052015355USD

Cod SWIFT UGBIROBU

COD CLIENT 1414031
MORARU VICTORIA

 

Cont PayPal:


 

6 COMENTARII

  1. Augustin Zegrean a declarat azi că sunt chemaţi ca martori. De fapt cei care au încălcat legea sunt cei 3 oameni ai lui Iliescu, în frunte cu Petrescu, care au trensmis incorect decizia CC şi a trebuit să se dea o erată la comunicat. Aşa că nu văd ce poate face acest procuror al lui T.Niţu.Zegrean a mai spus f.clar că judecătorii CC nu pot fi cercetaţi pentru deciziile luate chiar dacă acestea sunt greşite. Aşa că mai uşor cu panica. Cred că aceşti boi încearcă, la ordinul lui Ponta, o intimidare a celor 4 judecători. Şi să nu uităm dl. Prisăcaru că măsurile preventive le ia un judecător de la ICCJ care a mai respins de vreo 3 ori încercările perchetului de a cerceta acest caz (chiar şi în cazul celor 3 vinovaţi PSD).

  2. Important este dacă judecătorii respectivi au încălcat legea penală.
    Ce !? Dacă sunt judecători sau propulsați de un anumit partid pot să facă fapte penale ?
    Pedeapsă ar trebui să fie maximă tocmai pentru că sunt judecători.

  3. nu mai pot fi coincidenţe, le trăim din 2012 pînă azi.
    la orice plecare din ţară a mitomanului penal din fruntea celui mai cinstit guvern, se petrec lucruri scandaloase care să răstoarne ordinea statului de drept.
    nenorocirea este că acum nu mai vorbim de o zi, două sau trei de atacuri (sînt convins că ordinea de bătaie este făcută) ci de 3(!) săptămîni, cît Ponta se recuperează pentru a reveni mai puternic, cum ne zise. 🙁

    ps: fraierii de la B1 nu i-au luat şi „BUTONUL DE PANICĂ” lui Prisăcariu cînd i-au dat papucii, iar băiatul nu se lasă, butonează în draci 😉

Comentariile sunt închise.