apa1-e1456842081110Între frumoasele lacuri Bolboci și Scropoasa, la cota 1.300, pe Valea Ialomiței, se află un loc unic în lume, care ascunde o sursă de apă misterioasă. În anul 1927 au fost efectuate primele cercetări în munții Bucegi, care au vizat zona cunoscută drept Șapte Izvoare. După o analiză a apei, cercetatorii au ajuns la concluzia că aceasta nu are nicio bacterie și nici azotați sau azotiți, fiind cea mai pură din lume.

Au urmat și alte cercetări, inclusiv ale străinilor, iar rezultatele au rămas, neschimbate. Se presupune că cele șapte izvoare sunt chiar apa sfântă a dacilor. Aceștia credeau că izvoarele aveau puteri miraculoase de vindecare.

De altfel, pe scuturile de luptă ale dacilor se află și simbolul celor șapte izvoare misterioase din locul pe care aceștia îl numeau Zona Nemuririi. Legenda spune că de acolo a băut Zalmoxe prima oară apă, iar locul a devenit sfânt pentru preoţii daci.

Munţii Bucegi ascund între stâncile pleşuve o adevărată comoară naturală. Apa-vie despre care localnicii vorbesc ar avea puterea să vindece orice boală. Cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secundă, apa izvorăște dintr-o grotă în care se află un imens lac subteran care nu a secat niciodată. Cercetătorii au două ipoteze privind puritatea apei celor Șapte izvoare. Prima se referă la faptul că este posibil să treacă printr-un câmp magnetic, fiind curățată astfel de toate impuritățile. A doua ipoteză implică existența unui zăcământ de argint pe lângă care trec izvoarele, fiind împiedicată astfel dezvoltarea bacteriilor.

Potrivit bioenergeticienilor, în zonă există energii pozitive foarte puternice. De altfel, de-a lungul vremii, au existat și mărturii ale unor oameni care au susținut că s-au vindecat miraculos de anumite boli.

În anii 1981 – 1982 societatea Hidrotehnica a efectuat studii cu privire la misterioasa apă din inima Bucegilor, iar după aflarea rezultatelor, Nicolae Ceaușescu a cerut ca toată zona să fie închisă, fiind convins că la cele șapte izvoare se află secretul nemuririi. Cu toate acestea, dosarele despre Șapte Izvoare au fost redeschise după 1990. În prezent, zona este închisă sub justificarea că ar fi destinată în întregime cercetărilor.

 sursa: omofon.com