Un atentat împotriva creştinilor | Statul Islamic revendică atacul de la Istanbul


Publicat: 2 Ian 2017, 15:25 Actualizat: acum 10 luni comentarii

  

atentat-istanbul

Statul Islamic a dat publicitatii, luni, un comunicat in care revendica atacul de la clubul Reina, din Istanbul, de Anul Nou, scrie ziare.com

„In continuarea operatiunilor binecuvantate pe care Statul Islamic le intreprinde impotriva aparatorului crucii, Turcia, un soldat eroic al califatului a atacat unul dintre cele mai faimoase cluburi de noapte, unde crestinii isi celebrau sarbatoarea apostata”, se arata in comunicatul Statului Islamic, conform Al Jazeera.

In momentul atacului, in clubul Reina se aflau 500 – 600 de persoane. Atacatorul, care se pare ca a ajuns la club cu taxiul, a fost surprins de camerele de luat vederi intrand in club, cu un rucsac in spate. Este filmat apoi cum ucide doua persoane, la intrarea in club.

Ulterior, acesta intra in club si incepe sa traga la intamplare. Conform BBC, care citeaza presa turca, au fost trase, in total, 180 de gloante.

Atacul, in care au murit 39 de persoane, din care 25 straini, a durat 7 minute. Cel care a deschis focul este in libertate, fiind cautat de autoritati.

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat imediat dupa masacru, cand atacul nu fusese inca revendicat, ca gruparile teroriste, asa cum e Statul Islamic, „incearca sa creeze haos”. „Incearca sa demoralizeze oamenii si sa destabilizeze tara”, a spus acesta.

Partidul Muncitorilor Kurzi s-a distantat imediat de atac, afirmand ca nu are ca tinte civilii nevinovati.

Primele victime ale atacului au fost deja inmormantate, duminica. Printre acestea se afla 11 turci, 7 cetateni din Arabia Saudita, 4 din Irak, 3 din Liban, dar si cate doi oameni din Iordania, India si Maroc. Si-au pierdut viata si cate un cetatean din Siria, Israel, Franta, Tunisia, Belgia, Kuwait, Canada si Rusia.

Clubul in care a avut loc atacul, situat pe malul Bosforului, este unul dintre cele mai sic din Istanbul, fiind foarte popular printre straini, dar si vedetele autohtone.