Presedintele UNPR, Gabriel Oprea il avertizeaza pe europarlamentarul Cristian Preda sa-si schimbe atitudinea, dupa ce acesta a criticat dur, intr-o postare pe blogul personal, o eventuala alianta electorala PDL – UNPR.
„”Pe scurt, partidul condus de G.Oprea e format din două categorii de persoane:
– din deputați și senatori care au votat căderea guvernului Boc înainte de alegerile prezidențiale din 2009, dar care, după victoria lui Traian Băsescu, au vrut să fie parte a guvernului condus de același Boc;
– din primari PSD, PC și PNL care, fără a părăsi partidele pe listele cărora fuseseră aleși, pentru a nu-și pierde mandatul, au promis ralierea la UNPR începând din această vară, și au primit în schimb un sprijin masiv de la guvern.
Uneperiștii din prima categorie l-au abandonat pe Boc, pentru ca pe urmă să abandoneze USL.
Cei din a doua categorie n-au abandonat USL și au promis că nu-l abandonează nici pe Oprea.
Merită să închei o alianță cu UNPR?
Răspunsul e pozitiv doar pentru cei care cred că partidele există exclusiv la guvernare. Ca și pentru cei care cred că pot păcăli alegătorii mutând oamenii ca pe o tablă de șah și schimbându-le identitățile după cum schimbi poșetele de lux. Pentru cei care cred că politica se face fără memorie și având drept singure resurse banii care nu-ți aparțin, adică banii de la buget.
Nu sunt dispus la un asemenea compromis. Pentru că nu cred că țara a profitat mai mult de pe urma UNPR decât a profitat UNPR de pe urma bugetului țării.
Nu voi susține în niciun fel o alianță cu UNPR. Fiindcă n-am intrat în PDL ca să sprijin PSD-iști ori PC-iști vopsiți la momentul oportun în UNPR-iști”, a scris Cristi Preda pe blog.
Gabriel Oprea i-a dat imediat replica europarlamentarului UNPR: „”Faptul că obsesia profitului îl bântuie pe Cristian Preda poate fi un lucru de înţeles, judecând după CV-ul domniei sale şi după ‘profitul’ pe care l-a obţinut ca urmare a funcţiilor în care a fost numit sau propulsat de PDL”.
In comunicatul dat publicitatii de UNPR se mai precizeaza: ”De-a lungul carierei sale a fost consilier al preşedintelui Emil Constantinescu, a fost numit de către Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de comisar guvernamental pentru Francofonie şi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, s-a înscris în PDL în 2009 şi, după o ascensiune ‘fulminantă’, a fost pus în acelaşi an pe lista de candidaţi democrat-liberali pentru Parlamentul European. Prin urmare, dacă vorbim despre trădări şi oportunism, discuţia despre Cristian Preda poate fi cu siguranţă una interesantă”, spun cei de la UNPR, care îl mai acuză pe Preda de ipocrizie „în eterna sa încercare de a-şi face vocea auzită în Bucureşti”.

10 COMENTARII

  1. Condamnarea in corpore, sau aruncarea „anatemei” asupra unei multimi nu este folositoare, sunt paguboase pentru ca pot ascunde vinile individuale reale ale unor traseisti politici. Dreptul omului la libera miscare in conformitate cu propriile convingeri, optiuni, nu poate fi interzis, chiar daca aparent creeaza senzatia de anormalitate. Insa de comentat fiecare caz de migrattie politica este utila si chiar necesara.

    • imi permit sa completez:
      ,,in conformitate cu propriile convingeri, optiuni si (mai ales) INTERESE”

    • Mircea, din cate stiu eu, meseria de politician nu exista. Daca ar exista, atunci ar exista si criterii de performanta. Cum in lumea politica singurul criteriu de performanta este dat de raportul dintre ”valoarea” inscrisa pe declaratia de avere la intrarea in politica si valoarea curenta a acesteia, ei bine criteriul de performanta are valoare subunitara pentru absolut toti cei care se declara chemati spre aceasta indeletnicire. Nu-i poate condamna nimeni, este adevarat, dar nici nu suntem siliti sa le toleram prostitutia.
      Revenind la topic, niciunul dintre cei doi nu merita votat, pentru ca nu reprezinta pe nimeni.

  2. Într-o ţară normală, cu politicieni normali, ceea ce propune Cristian Preda ar fi condiţie de minimă decenţă.
    Dar pentru că suntem în România şi USL-ul nu trebuie să fie lăsat să ajungă să restaureze regimul protocomunist Iliescu, alianţa cu UNPR, chiar şi PNG sunt necesităţi de interes naţional.

  3. numa’n Romania pomenesti asa ceva !!…aproape toti parlamentarii sunt bloggeri…

    oare nu se poate si invers ????…Bloggerii sa fie parlamentari ??? 🙄 🙄

    cred ca s-ar face treaba mult mai buna !!

Comentariile sunt închise.