basescu salutaFostul preşedinte Traian Băsescu susţine că un ofiţer în rezervă i-a spus că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE, iar Serviciul de Informaţii Externe nu l-a minţit: „Nu au spus că nu a fost”

Traian Băsescu a dezvăluit că informaţia despre Ponta-ofiţer acoperit al SIE o are de la un ofiţer în rezervă şi a cerut verificări la Serviciul de Informaţii Externe care nu l-a „minţit”, dar nici nu i-a dat informaţia.

„Aflând de la un fost ofiţer de rezervă că Ponta a fost acoperit, am cerut Serviciului informaţii. Nu au minţit, au zis că nu au voie să dea această informaţie. Cei de la SIE nu au spus că nu a fost.  Dacă îmi dădeau informaţia, îl chemam pe Ponta să o spună pubic. După părerea mea, preşedintelui aveau obligaţia să îi spună pentru că preşedintele face numiri în guvern”, a spus Băsescu, la B1 TV.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe 14 octombrie 2014, în timpul campaniei electorale, că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997 şi 2001. Şeful statului a spus că unul dintre candidaţi trebuie să recunoască că este ofiţer acoperit, pentru că altfel, „îi va rânji în faţă fostul şef”.

Băsescu a declarat că Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă „o ilegalitate constituţională”, „o incompatibilitate”, potrivit Constituţiei vechi. Premierul Victor Ponta a spus, marţi dimineaţă, că declaraţiile lui Traian Băsescu sunt ”numai minciuni”, şeful Guvernului susţinând că preşedintele este ”extrem de tulburat şi frământat” şi că ”România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”.

„Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE”, a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi „saltul lui”.

„A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez”, a susţinut Băsescu.

 

sursa: gandul.info

11 COMENTARII

  1. Este logic ca Basescu ar fi facut public si tocmai asta nu a vrut SRI-ul.Daca SRI ar fi avut certitudinea ca eliminarea lui Ponta ar fi fost facuta in liniste,pe tacute,poate ar fi acceptat sa-l ajute pe Basescu.Spun ,, poate” pentru ca ,in varianta asta SRI-ul ar fi pierdut un sprijin imens .Ponta are un istoric santajabil ce convine de minune SRI-ului.

Comentariile sunt închise.