Biroul Electoral Central a anuntat primele rezultate partiale ale alegerilor locale desfasurate duminica, iar datele ii plaseaza invingatori pe cei de la USL, care au castigat peste jumatate din primarii, consilii judetene si locale. USL a obtinut 53,27% dintre voturile pentru primari, PDL a primit 15,80%, iar PSD a obtinut 9,93%, potrivit primelor rezultate partiale, furnizate, luni, la ora 10.00, dupa numararea voturilor din 1996 de sectii din cele 16.910. Din totalul de 3186 circumscriptii electorale, au fost centralizate rezultatele din 443, fiind inregistrata o prezenta la vot de 65,68%. Numarul de mandate atribuite este de 443, din care USL a primit 236 (53.27%), PDL – 70 (15.80), PSD – 44 (9.93). Potrivit rezultatelor partiale, dupa numararea voturilor din 1996 de sectii din cele 16.910, USL a obtinut 52,06% din voturile pentru Consiliile Judetene, iar PDL a primit 13,25%, in timp ce PPDD a primit 8,02%. Potrivit BEC, din totalul de 16.910 sectii de votare au fost centralizate voturile din 1996, prezenta la vot fiind de 59,41%. Numarul voturilor valabil exprimate pentru Consiliile Judetene este de 877.276 din care USL a primit 456.717 de voturi, adica 52,06%, PDL a primit 116.296 de voturi, adica 13.25%, iar Partidul Poporului Dan Diaconescu – 70.396, adica 8.02%.

BEC a precizat ca urmatoarea raportare se va face la ora 14.00.

 

10 COMENTARII

  1. oare chiar atat de putini sunt cei care au o oarecare viziune asupra a ceea ce se intampla in tara asta ? cum se poate ca partidul lui dan diaconescu sa aiba rezultatul asta ? atat de „fomisti” suntem ? atat de „creduli”? atat de usor de manipulat „cu televizorul” ?
    pdl ar trebui, parerea mea, sa inceapa reconstructia in jurul domnului Ungureanu. asta este, acum alegerile au fost castigate de cei care probabil mananca si cu mana dreapta si cu cea stanga (ca vad nu e nicio problema de incompatibilitate a doctrinelor).
    de un singur lucru sunt curioasa : cum isi vor imparti cei de la usl „banii politici” primariilor? de unde va scoate Guvernul bani, astfel incat sa multumeasca toti primarii de culoare ? ca pana acum asa se striga, ca banii se duc doar la primariile care sunt conduse de cei ce au aceeasi viziune politica cu cei aflati la conducere…

  2. Da ,da Oriana ,ce bine ca au castigat prin manipulare media TV.Ar trebui sa le dea si o prima .

  3. Sa nu ne imbatam cu apa rece……
    USL- are acum TOTUL
    Putem face analize si comentarii ….
    O fi bine , o fi rau….?! o sa vedem
    Pdl-ul a gresit……
    Acum ascult la radio si Mungiu Pipidi ne asigura ca pana in toamna vor fi spulberati…..
    Poate merita ………!!!!
    Tara a ales …….e democratie cei mai buni castiga……..Populatia a votat si a hotarat …..e democratic.
    Comentariile celor care nu au avut din ce sa aleaga nu mai conteaza.
    Le merge suficient de bine acelora in cat sa nu se fi deranjat pentru vot.
    Si mai mult ce mai conteaza ei poate tot asta doreau un USL majoritar.
    Acolo sunt oamenii care merita sa ne conduca in PDL erau numai corupti
    Deci o sa ne fie foarte bine
    Asteptam……….

    • Mariana, gloata a ales sa-l rastigneasca pe Isus, si l-a salvat pe Baraba, crezi ca a fost democratic, au ales in cunostinta, sau au fost manipulati de preoti?
      Nu crezi ca manipularea poate fi un atac la democratie?
      Gloata o masa usor manevrabila, fara cunoastere, fara tel, adunata dintr-un interes efemer, foamea.”Nu repulsia fata de cunostintele grele indeparteaza oamenii de cunoastere ci teama ca nu vor reusi sa inteleaga.”(Mariana Fulger).
      Degeaba vrem un popor mai vrednic, daca noi insine ne desconsideram, degeaba vrem sa fim luptatori, daca consideram ca traim pe plaiul mioritic, si nu intreprindem nimic. Degeaba sunt diferite pareri, daca nu le gasim pe cele care ne unesc. Partidele au invatat repede care le e interesul, s-au strans la un loc, caci ii uneste scopul, osul, teama de a raspunde, cand e vorba de justitie. Nu mai conteaza culorile, nici valorile, conteaza urmarile.
      Oare, cunoastem noi bine realitatea romaneasca?
      „Este mare lucru sa ne cunoastem viciile.” (Cicero). desi „Cunoasterea este antidotul fricii.”(Ralph Waldo Emerson) si „Daca dispare cunoasterea acestei lumi dispare si lumea.”(Sorin Cerin) totusi „Toata cunoasterea noastra isi are originea in perceptiile noastre.” (Leonardo da Vinci).”
      Perceptiile noastre starnesc in noi dezamagire, revolta si ce-i mai dureros lehamite.
      Nimeni nu poate sti ce anume este cunoasterea fara de adevar”(Sorin Cerin) dar „Chibzuinta este bunul cel mai pretios.”(Sophocles) „A astepta sa culegi altceva dintr-un pamant decat ceea ce a fost semanat in el, ar fi copilarie” (Mihai Eminescu). Noi romanii trebuie sa recunoastem am semanat: ura, dezbinare, minciuna, perfidie, inselatorie, hotie, indiferenta fata de semenul nostru.
      Gloata azi te venereaza, maine te trimite la moarte, desi esti acelasi om de ieri si astazi. De ce?
      Palavragim despre civilizatia si omenia noastra, insa acei dintre noi care nu duc ipocrizia pana la autoinselare stiu ca dedesubtul camasilor noastre scrobite pandeste salbaticul,cu toate instinctele lui salbatice intacte.(Jerome Klapka Jerome). Asta e realitatea!
      „Adevarata civilizatie este aceea in care fiecare om ii da celuilalt drepturile pe care le cere pentru el insusi.”(Robert Green Ingersoll) dar realitatea civilizatiei arata altfel „Civilizatia nu contine toate virtutile umanitatii, nu are nici macar o buna parte din ele.”(Herman Melville) si ne pandeste „Sfarsitul rasei umane,(care) va fi probabil cauzat de moartea prin civilizatie.”(Ralph Waldo Emerson).
      Moartea prin civilizatie! suna c-am straniu, totusi daca ne gandim bine e verosimil.
      Gloata l-a urmat pe Isus venerand minunile pe care le-a facut, dar tot gloata a strigat: Rastigneste-L! Nu era acelasi Isus? Cat de usor s-a lasat gloata manevrata!
      Prea multa ura! „Iti atragi ura celor din jurul tau atat facand fapte bune cat si fapte rele.”(Niccolo Machiavelli) caci „Ura – mania celui slab.” (Alphonse Daude), creste chiar intr-un sol nefertil.
      „N-ar trebui niciodata sa ne uram. Avem atat de putin timp de trait.”( Maxence Van der Meersch)
      Dezbinarea nu construieste, niciodata ura nu va starni iubire.
      Zaharia 8:17„nici unul să nu gândească în inima lui rău împotriva aproapelui său, şi nici să nu iubiţi jurământul strâmb! Căci toate lucrurile acestea. Eu le urăsc, zice Domnul.”
      Iubeşte ca si cum ai muri mâine, dar ai grijă de suflet ca şi cum nu ai muri niciodată!
      1 Ioan 4:7„Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte,este născut din Dumnezeu, şi cunoaşte pe Dumnezeu.”
      „Un om care se declara credincios, dar nu crede in ce spune Sfanta Scriptura, e ca unul care afirma ca stie sa scrie, dar nu stie sa citeasca!”(Mihai Pop)
      E bine sa incercam sa intelegem ce se intampla, sa nu ignoram nimic, ci sa cercetam.

      • Nu vreau sa am o discutie in contradictoriu.
        Imi plac postarile tale
        Incerc doar sa fiu realista – atat cat pot eu
        Nu am pretentii ca am inteles foarte bine cele petrecute la noi in acesti 22 de ani.
        Am urmarit totusi cu atentie miscarile si cu dezamagire spun ca nu suntem maturi.
        Ca imi place sau nu este o alta discutie-
        Oamenii nu sunt atenti, uita repede, nu fac legaturi si nu cantaresc faptele, nu isi aleg modele , se multumesc cu putin si se complac in lucruri compromitatoare, …….
        Se poate discuta mult si cu exemple

        Pe de alta parte exemplul tau este unul la fel de concludent. Manipularea facuta atunci de preoti a fost posibila pentru ca multimea atat putea sau atat o interesa…….

  4. Responsabilitatea nu striga, in fond de ce sa merg la vot, ca pensionarii voteaza cu USL, cand sondajele aratau exploziv. Si uite asa, pensionarii iarasi sunt de vina. Cum se face ca pensionarii, am vot la Arad cu Falca? Nu ne-a mituit nimeni. Desi USL, a dus propaganda fribunda, si au promis sarea si marea, oamenii s-au uitat la ceea ce a facut Falca. Si cei mai interesat, sau bucurat ca a castigat Boc la Cluj. Multi pensionari il iubesc pe Boc, chiar daca nu va vine sa redeti, cand va uitati la ce vedeti pe televiziuni, realitatea e alta. Cautati vina in atitudinea civica.

  5. Daca jumatate din primariile tari or fi fost castigate cum s-a incercat la Navodari (cu 1000 euro pentru sefii de comisii), nu ma mira.E lamentabil si senzatia de greata nu ma paraseste. Cu ce ti-am gresit Doamne? De ce e natia asta asa de tarata? De ce nu vrem sa fim cu adevarat europeni, democrati, liberi?

  6. Felicitari celor care au fost demni ,si au tinut piept acestei uniuni de la Grivco!
    Fiti mandri ,pt reusita voastra asupra mafiei useliste ,careia, noi care am pierdut trebuie sa ne supunem ca asa e democratic.
    Dar sper ca societatea civila si jurnalistii de calitate ,sa lase acesta mafie sa-si faca de cap.
    Sa fim iubiti si aparati,toti antiuselistii din tara si din afara tarii!

Comentariile sunt închise.