cer insorit

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni şi 21…22 de grade în sudul extrem al ţării. În jumătatea vestică a ţării cerul va avea înnorări şi va ploua temporar. În restul teritoriului, cerul va fi variabil si doar cu totul izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în zona montană, în Câmpia de Vest şi pe litoral. În zonele joase de relief, mai ales noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă, conform realitatea.net

Se încălzeşte semnificativ şi în Bucureşti. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. 19…20 de grade maxima la amiază.

La munte, va ploua, local în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali şi izolat în rest. Pe creste, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare. Totuşi va fi cald, astfel că la amiază vor fi 11 grade la Păltiniş unde stratul de zăpadă măsoară 14 cm, 15 grade la Predeal unde sunt 8 cm de zăpadă, 8 grade la Semenic unde sunt 25 cm, 13 grade la Sinaia unde s-au adunat 21 de cm, 7 grade la Arieşeni unde sunt 40 şi tot 7 grade pe Vf. Toaca unde sunt 35 cm.

În regiunile intracarpatice, vreme fără soare luni, cu ploi dar caldă pentru această dată: maxime peste 15 grade cu excepţia depresiunilor transilvane şi până la 17 grade la Reşiţa şi Sibiu. Vântul va avea intensificări în zona montană şi în Câmpia de Vest.

În sud, cerul va fi variabil în Muntenia şi mai mult noros în Oltenia, unde, de altfel, se aşteaptă şi ploi. Maximele caracterizează o zi deosebit de caldă pentru această dată: între 15 şi 18 grade în Oltenia şi 19-20 de grade în Muntenia, mai puţin în Lunca Dunării unde vor fi 21-22 de grade.

În Dobrogea, vreme în general frumoasă şi deosebit de caldă cu 18 grade la amiaza la Tulcea şi Constanţa. Pe litoral, vântul va avea intensificări.

În Moldova, cer variabil cu unele înnorări şi ploi izolate în nordul regiunii. Şi aici este deosebit de cald: 14 grade maxima la Suceava, 15 în Bacău, 16 la Iaşi şi 17-18 grade în sud la Focşani şi Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE

Marţi, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 9 grade la Suceava şi 22 de grade în regiunile sudice la Giurgiu şi Călăraşi. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în vestul şi nordul ţării, unde temporar va ploua. Vântul va avea unele intensificări la munte. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă.

În Capitală vor fi în jur de 8 grade dimineaţa şi 21-22 de grade la amiază.

Miercuri, în regiunile extracarpatice, valorile termice vor marca o scădere, dar tot vor fi mai ridicate decât cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va avea înnorări, dar numai pe arii restrânse va ploua slab sau va burniţa.

În restul ţării, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată, cerul va fi variabil doar izolat si trecator va ploua slab cu precădere după-amiaza. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4-5 grade în nordul Moldovei şi 17 grade la Timişoara.

Şi în Bucureşti, deşi temperatura va scadea, vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. În jur de 7 grade dimineata si 12 grade la amiază. Cerul va prezenta înnorări şi trecător vor fi condiţii de burniţă, mai precizează realitatea.net