Presedintele interimar al Senatului, Petru Filip, a declarat, miercuri, ca a primit scrisoarea premierului privind corelarea textelor de legi privind referendumul, aratand ca se asteapta motivarea Curtii Constitutionale pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, potrivit Mediafax. „Am luat in considerare nevoia, necesitatea urgenta a convocarii unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, ne-am facut o gandire vizavi de anumiti pasi procedurali, pentru ca trebuie convocat Biroul Permanent, Comisia juridica si apoi plenul”, a spus Petru Filip. Potrivit acestuia, singura chestiune care blocheaza Senatul, in acest moment, sa ia o decizie legata de date si ore este motivarea Curtii Constitutionale. „Motivarea este principalul subiect al armonizarii actelor juridice. Degeaba ii chemam pe senatori. Ceea ce stim e despre ce discutam, Legea 3 si Ordonanta 42, dar trebuie sa ai, in contrapondere, observatiile Curtii, justificate, nu doar comunicatul de presa, care poate da nastere la interpretari”, a spus senatorul. Presedintele interimar al Senatului a explicat ca si o decizie a presedintelui interimar, Crin Antonescu, este legata tot de publicarea motivarii Curtii Constitutionale. „Si presedintele interimar trebuie sa primeasca motivarea CC in vederea promulgarii sau a nepromulgarii si eventual si a trimiterii, din partea lui, la Parlament”, a mai spus Filip, adaugand ca Parlamentul poate demara procedura de alieniere a legilor, separat, fara a astepta legea de la Cotroceni, intrucat exista o solicitare din partea Executivului, in acest sens. Petru Filip a declarat ca Parlamentul se poate convoca cat mai repede, iar Senatul, care este prima Camera sesizata in acest caz, poate lucra si saptamana viitoare, pentru a da un raport in Comisia juridica si un vot in plen, dar acest lucru depinde numai de momentul in care Curtea Constitutionala va decide sa publice motivarea pe legea referendumului.

 

6 COMENTARII

  1. TRADATORII FAC LEGILE PROASTE DOAR PENTRU CA EI SA CISTIGE>> , URGENT___PUNETI IN PRACTICA LEGILE CCR_ULUI___ ALTFEL_____ LA PROTESTE !!!!!!!!

  2. Nu-l mai faceti tradator pe Filip,nu-i decat o lichea.Cate potlogarii a facut cat a fost primar in Oradea,nimeni nu se sesizeaza.Singura lui politica este obtinerea banului cat mai usor.De fapt la ce sa te astepti de la un politruc de profesie.Pentru mine nu-i decat un gunoi uman,nimic mai mult.Si pe vremea cand era in PDL,pedelistii nu mi-au inspirat deplina incredere tocmai pentru faptul ca in randurile lor erau niste nesimtiti de teapa acestui duplicitar.

  3. FILIP TRADATORUL!!!
    Cum te simti Tradatorule cand sti ce ai facut?!
    Cum te simti cand tara este intr-o astfel de situatie?!

    Mincinosilor, Lasilor, ……….
    Nu va ganditi decat la VOI si NEAMURILE voastre.
    Ce fel de specii sunteti?!
    Numai oameni NU!!!!!

  4. Ai termen 24 de ore sa faci legea constitutionala in caz contrar i-ti radem barba, i-ti luam scalpul si te trimitem in gradinile lui Manitu.

    • e o rusine ca dl Filip traseistul mai iese in lumina reflectoarelor si indrazneste sa mai vorbeasca.

Comentariile sunt închise.