noul pamant 1

Dacă privim în istoria umanității descoperim că marile conflicte au generat, imediat după finalizarea lor, o altă perspectivă asupra realității, o schimbare de paradigmă.

Astăzi, așa cum puteți vedea, trăim o astfel de criză majoră, o confruntare a civilizațiilor, a unor lumi cu filozofii foarte diferite. Conflictul global pare inevitabil.

Procesul de globalizare din care facem parte, fie  că vrem, fie că nu vrem, va naște în continuare foarte multe probleme și conflicte și, probabil, va genera un Al Treilea Război Mondial (să sperăm că este o predicție greșită).

Ce se va întâmpla însă în perioada post-globalizare? Există șanse să ne îndreptăm spre un Nou Pământ? Ce înseamnă acest Nou Pământ? Există în mod real un proces de trezire a conștiinței la nivel global care va permite ca această trecere spre o lume pe care mulți ar considera-o acum utopică?

La toate aceste întrebări vom căuta să conturăm un răspuns în cadrul acestui episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoașterii, unde îl am ca invitat pe prof. univ. dr. Ing. Florin Munteanu, șeful catedrei Unesco de geodinamică, președintele Centrului de Studii Complexe.

Vizionare cu folos!

Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare duminică, de la ora 19:00 și, în reluare, miercurea, de la ora 12:30 și sâmbăta, de la ora 22:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/