Modificarile aduse la Legea referendumului, prin Ordonanta de Urgenta 41 adoptata de Guvern, prevad desfiintarea birourilor electorale din comune, orase si municipii, dar si eliminarea din procesele-verbale a mentiunilor privind alegatorii care au votat pe listele suplimentare. Birourile electorale judetene, cel al municipiului Bucuresti si cel privind sectiile de vot din strainatate se mentin conform prevederilor in vigoare. „In cazul organizarii unui referendum national, se constituie birouri electorale de circumscriptie doar la nivel de judet si la nivelul municipiului Bucuresti, birou electoral pentru secţiile de votare organizate in afara tarii, precum si oficii electorale de sector al municipiului Bucuresti”.
Ordonanta de Urgenta modifica modelele proceselor-verbale care constata rezultatul referendumului, fiind eliminata mentionarea alegatorilor care voteaza pe listele suplimentare.
De asemenea, Guvernul a introdus sintagma „numarul participantilor” la referendum, precizand ca acesta se calculeaza prin cumularea „numarului voturilor valabil exprimate la raspunsul «DA», „a numarului voturilor valabil exprimate la raspunsul «NU»”, la care se adauga numarul voturilor nule.
Din forma anterioara a Legii referendumului, Guvernul a eliminat din modelul proceselor-verbale contabilizarea separata a „numarului total al alegatorilor care s-au prezentat la urne, inscrisi in copia de pe lista electorala permanenta”, dar si a „numarului total al alegatorilor care s-au prezentat la urne si nu sunt cuprinsi in copia de pe lista electorala permanenta, inscrisi in tabelul/lista electoral”, precum si a „numarului total al alegatorilor care au votat utilizand urna speciala, inscrisi in tabelul/lista electoral”.
Din modelul proceselor-verbale este eliminata inclusiv litera la care se mentiona numarul stampilelor cu mentiunea «VOTAT» in secţia de votare, dar si daca una sau mai multe stampile dispar, ori starea sigiliilor de pe urne la incheierea votarii.
Deci eu inteleg ca mai nou in legea modificata de USL numarul participantilor la vot = nr celor care voteaza DA + nr celor care voteaza NU + numarul voturilor anulate DECI eu cred ca voturile cu NU vor fi anulate. Este mult mai mic riscul daca nu mergem la vot pentru ca altfel nu riscam ca voturile noastre sa fie anulate.
Curat murdar coane Fanica. Modificarile aduse trebuiesc traduse si trimise membrilor Parlamentului European si Departamentului de Stat al SUA. Eu unul ma antepronunt deja. CCR-ul le va declara anticonstitutionale. Un puci cu glazura democratica. O cacanarie made in Romania.
sALUT! Foarte bine coane Caragiale, Made in Romania, mereu si mereu sunte originali! Si eterna intrebare: EU (cum), CU CINE VOTEZ?
suntem
Tocmai ne spunea Radu Moraru ca sa nu mergem si el nu o sa mearga la vot
https://plus.google.com/108828191092324508212
sunt pareri mai multe, divergente. Domnul Avocat al Poporului ne spunea sa mergem, cu argumentele sale.
Dilema e mare si nu cred ca ne ramane altceva decat decizia personala. Nu are sens sa mergem sau sa nu mergem pentru ca ne-a trimis X sau ne-a oprit Y. Si unul si altul, X sau Y, poate sa greseasca pentru ca datele problemei sunt profund neclare.
Personal, eu cred ca indiferent de pragul de 50 % + 1, un scor foarte prost al domnului Presedinte Basescu nu ne-a avantaja nici pe noi, romanii, nici pe domnia sa in cazul revenirii la Cotroceni. Iar boicotul total este PRACTIC IMPOSIBIL.
Raman manifestatiile care trebuie organizate repede si sa aiba o participare masiva, strivitoare.
NU mergem la vot!!!Este singura sansa ca basescu sa ramana!
Nu mai inteleg nimic, merg sau nu la vot? Cum e mai bine pentru Roamnia?
Eu,cred ca mai bine,ca sa facem si noi(ma refer la buget) si ei, sa mi mai dea mita , sa ii strangem de gat pe ei!
sigur asta e solutia .fara gluma.ca alt mod de a scapa de usl nu este .mobilizarea tuturor romanilor ,mers in bucuresti si dati jos ,eliminati din parlament.cum sa permitem la toti prostii sa ne conduca.nu sintem satui de atitia prosti?