kovesi

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, sare în apărarea Laurei Codruţa Kovesi, în contextul acuzaţiilor de plagiat la adresa acesteia. Liderul USR susţine însă şi că teza şefei DNA trebuie reverificată, pentru înlăturarea oricăror suspiciuni, potrivit stiripesurse.ro

„Aparent este un atac împotriva unei persoane. De fapt, este împotriva unei instituţii. Această instituţie rezolvă o chestiune a corupţiei cu care suntem toţi de acord că ţine de securitatea naţională. Este de fapt un atac la securitatea naţională, pe care îl poartă nişte partide care pretind că vorbesc cu fiinţa naţională şi cu tot felul de vorbe frumoase. Va fi, în opinia mea, una dintre temele importate ale acestei campanii electorale: lupta între un stat în care justiţia funcţionează şi o coaliţie a penalilor”, a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, USR susţine că toate tezele de doctorat trebuie să fie publice, iar acolo unde există suspiciuni trebuie verificări urgente. Întrebat dacă acest lucru este valabil şi în cazul şefei DNA, Nicuşor Dan a răspuns: „Fără îndoială!”