circ_variete_globus_tigri

Un incendiu izbucnit la un adapost unde se aflau animale ale Circului Globus, ucigand 11 animale si afectand circa 300 de metri patrati ai cladirii. Fortele ISU au solicitat initial interventia veterinarilor pentru sedarea animalelor, idee la care s-a renuntat din cauza frigului si a faptului ca unele erau periculoase. Incendiul a  fost stins, conform hotnews.ro

incendiu
UPDATE 8.32 “Am incercat sa tranchilizam animalele, dar am renuntat pentru ca am reusit sa stingem incendiul”, a declarat colonelul Irinel Precup. Reprezentantul ISU spune ca acestea au fost lasate in adapost din cauza frigului si pentru ca unele sunt periculoase. Precup a adaugat ca nu exista nicio ipoteza in acest moment privind declansarea focului.

UPDATE 08.11 Pompierii au reusit sa salveze sapte tigri, sase camile, taurasi si ponei, un cal, un cangur si mai multi ogari si capre, afirma ISU. Nu au mai putut fi salvate patru pisici, doi porcusori vietnamezi, doi tigri si trei caini, precizeaza sursa citata, potrivit Agerpres.

Potrivit ISU-BIF, citat de News.ro, incendiul a fost stins, dar se mai degaja fum si se verifica toate spatiile interioare.

Purtatorul de cuvant al ISU, Daniel Vasile, a precizat ca incendiul a cuprins o cladire de pe Soseaua Petricani din Capitala si se manifesta pe o suprafata de 300 de metri, fiind vorba despre un grajd pentru animale in care se afla cinci lei si tigri. De asemenea, flacarile au cuprins si o cladire administrativa.

Potrivit sursei citate, pompierii au solicitat interventia medicilor veterinari, luand legatura atat cu reprezentanti ai Circului Globus, cat si ai Gradinii Zoologice, astfel incat animalele sa fie tranchilizate si mutate din grajdurile cuprinse de flacari.