Mona Pivniceru va depune, joi, la ora 17.30, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de cererile Monei Pivniceru de demisie din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat decretul privind numirea în funcţia de ministru al Justiţiei a Monei Maria Pivniceru, a informat Administraţia Prezidenţială. Antonescu a semnat totodată decretul privind eliberarea Monei Pivniceru din funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin demisie.
„Precizăm că la data prezentului decret încetează efectele Decretului nr. 548/2012 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 553 din 07 august 2012”, a precizat Departamentul de Comunicare Publică.
Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Alina Ghica, anunţa, joi la prânz, că după redactarea hotărârilor, documentele vor fi trimise preşedintelui, care urmează să emită decretul de eliberare din funcţia de magistrat a Monei Pivniceru. După emiterea decretului de eliberare din funcţie, Mona Pivniceru poate fi numită ministru al Justiţiei.
stiu ce inseamna bliene public . Am avut multe discutii cu sefii mei pe tema asta (binele intreprinderii). Si oricine are dreptul la Concediu de odihna. Dar acesta se face cu programare. Nu stiu citi sunt in CSM. Sa zicem 15. In afara de a fi in CSM fac si altceva? Daca da, aici e problema. Ca X e la ICCJ, altul la Judecatoria Alba, altul la baroul Focsani. Si fiecare are un salariu de baza acolo si de acolo isi ia concediul. La CSM este asa, facultativ.Daca gresesc si sunt in eroare, corectati-ma.Dar daca ar fi la CSM si pe perioada cit sunt acolo nu mai fac nimic altceva, atunci pentru cvorum trebuie sa fie 2/3, deci minim 10. Adica nu lasi sa plece in concediu simultan decit 3. Mai tii 2 pentru cazuri de forta majora (o boala, un deces). Dar ai tot timpul cvorumul necesar. Stiti insa unde apare problema? Ai cvorum, sa zicem 12, si hotarirea trebuie sa se ia tot cu 2/3. Deci se poate cu 8 la 4. Daca ar fi toti 15, trebuie 10 voturi pentru. Si daca in perioada asta sunt in concediu cei dintr-o tabara? (Ca asa se judeca in Romania, ai nostri contra ai lor). Pai atunci se ia o hotarire cu 8 la 4, ceea ce e inacceptabil pentru unii. Asta e problema adevarata pe care n-o spun. Nicaieri in lume nu trebuie prezenta de 100%.
Ca ne place sau nu, practica cuntera mai peste tot in lume, in tarile cu democratie spre care romanii se uita cu jind, este de ministru parlamentar. Ba chiar este considerata exceptie pe la unii a fi ministru dar nu si parlamentar. Dar atit. Nu exista insa practica parlamentar-profesor (rector), parlamentar-avocat, si, mai ales, guvernator banca nationala actionar la un SRL (LTD, INC).Practica judiciara pe la altii este din cite am observat si mai drastica. Nu poti fi si cal si magar.CSM nu se poate intilni in cvorum , pina atunci, din aceleasi motive pe care onor Predescu le-a insirat pentru CCR, adica concedii, bilete de avion si alte programari.Acum nu vreau sa fiu rau, dar suspendarea presedintelui si referendumul au luat pe toata lumea ca din oala. Totul extrem de repede (exact ca mascarada procesului lui Ceausescu).AVind in vedere insa ca sunt institutii esentiale pentru statul roman, mi se pare absurd ca sa intre atitia in concediu simultan facind inoperabila institutia. Ori e un motiv de a taragana lucrurile.In plus, azi, in era internet si a teleconferintei, nu se poate realiza o reuniune CSM virtuala, securizata?M-am obisnuit cu principiul ca daca nu e ceva expres interzis, inseamna ca e permis. Mai ales ca e vorba de o reuniune scurta prin care se ia act de demisia cuiva.Desi in opinia mea demisia este un act unilateral. Nu trebuie aprobata de nimeni. De ce in cazul acesta, al CSM trebuie sedinta sa luam act ca X a demisionat? Si intrebarea urmatoare este: pentru care alte institutii mai este nevoie sa se intilneasca in plen sa ia act de demisia cuiva?
…… deci MONA fii atenta ce faci,sa ai ochii in patru 😆 …..Europa te monitorizeaza .
Nu cum a fost urmarita pana acum d-na Pivniceru , ci de acum si mai mult.
Nu spunem nimic acum insa vom urmari minutios evolutia domniei sale de ministru al Justitiei.
Repede se misca cind e vorba sa puna pe cineva de-ai lor ,dar sa publice in MO decizia CCR nu se grabesc prea tare
trebuie sa se grabeasca claudia,altfel sunt trasi de urechi…si de unde pensii si investitzii in Romania????!!
Se vede de la o posta ca este o carierista,totusi sa asteptam primele 10 zile ca sa ne lamurim daca va face jocul pterii si al puscariabililor.
Si-a dat parca 22 de ani de cariera ptr. cateva luni de priministereasa ,oare pe ce pret ?!Se vedem ce face . Cu cine este dumneaei asociata numai justitie nu se cheama!!!
Inca o data felicit pe toti care se implica ptr. o democratie curata in Romania 🙂 !!
Cei care stau de o parte vor veni mai tarziu in atentia publicului,v.b. romanului ,”la placinte inainte ,la razboi inapoi”!! 🙁
P.s. Apropo de juramant,eu una le-as cere sa faca asta intr-o biserica ,poate au mai mare grija atunci cind jura!!
DANA ,astfel de caractere nu au frica nici in fatza Altarului si a lui Dumnezeu.
Ei sunt de cealalta parte…..stii tu..
xxx
http://roncea.net/index.php/component/k2/item/317-23-august-2012-73-de-ani-de-la-semnarea-pactului-din-1939-dintre-germania-si-rusia-pactul-dintre-dreapta-si-stanga-23-august-2012-la-bucuresti-se-semneaza-pactul-formarii-noii-drepte-la-multi-ani-fratelui-victor-victor-roncea
Pupãza atomica a devenit isprãvnisheasã.
Aferim jupâneasã.
Sunteti de milioane ! Imi misuna prin cap acum un „videoclip” cu „pupaza atomica”, de numa’numa’ !
Astora le merge mintea numai la prostii, jocuri si interese personale.
Ce repede se misca lucrurile cand este vorba de interesul lor…Pacat ca nu vor sa faca nimic si pentru amaratii pe care-i manipuleaza grosolan.
Lucrurile se schimba orice ar incerca baietii destepti
Pot castiga cate un set dar meciul l-au pierdut deja !
sunt tare curioasa cum o sa citeasca juramantul!
In dialect moldovenesc.
Eu nu inteleg cum de o persoana care se crede cat de cat citita si, mai mult, e ditamai judecatorul atatia amar de ani, nu a invatat sa vorbeasca cursiv limba romana literara.
Din cauza asta eu nu am incredere in capacitatile ei. S-ar putea sa fie doar un nou grajdan.
am indoieli si in legatura cu verticalitatea independentei sale. Relatia cu grupurile mafiote de interesse de la Iasi, cu familia nastase, cu apropiati ai lui catalin voicu nu o recomanda.