UPDATE: Guvernul a decis, miercuri, majorarea taxelor si impozitelor cu 16,05% de la 1 ianuarie 2013.

Prima măsură a USL după alegeri: vrea să crească taxele și impozitele de la 1 ianuarie

Guvernul a introdus, pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, un proiect de hotărâre privind creșterea impozitelor și taxelor locale începând cu 1 ianuarie 2013. Proiectul de hotărâre prevede creșterea de la începutul anului viitor a impozitelor pe clădiri și terenuri, al amenzilor și al celorlalte taxe locale. Executivul a încercat și în luna octombrie să introduscă acest proiect, dar nu a avut parte de susținerea necesară.

Proiectul respectiv prevedea creșterea impozitelor și taxelor locale cu 16,05%, procentul de creștere reprezentând rata inflației din perioada 2010-2012, ca efect al deciziei Guvernului de creștere a TVA de la 19% la 24%.

Indexarea prevăzută de Codul Fiscal pentru 2013 este influențată în proporție substanțială de tipul de politici de ajustare ale guvernărilor anterioare din anii 2010-2011.

„Autoritățile locale au voie să actualizeze taxele locale cu inflația, o dată la 3 ani. Dacă vreo primărie are nevoie de bani, poate majora taxele locale în funcție de inflație. Înafara de cota unică, pe care am stabilit-o cu colegii liberali și rămâne 16% – nu avem în vedere alte creșteri de taxe și impozite”, declara Victor Ponta la apariția proiectului pe site-ul Ministerului Finanțelor.

40 COMENTARII

  1. nu vreau sa ma bucur de prostia lor dar poate aa o sa isi dea seama ca sau lasat pacaliti.

  2. Aceste taxe si biruri ar terbui aplicate numai celor 4000000 care i-au votat pe USL pentru ca merita pentru s-au asteptat sa curga lapte si miere.Astia cum s-au vazut cu sacii in caruta si s-au si pus pe taxe si biruri.Bine le face.Au crezut ca va curge lapte si miere pentru ca vorba aceea ” dictatorul Basescu „.Uite ca s-a adeverit ca dictatorul Basescu nu e „dictatorul Basescu ” Acuma se aplica 16% taxa plus 20% mai tarziu plus ca isi iau adio de la tichete de masa in valoare de 200 de lei fiecare (nu e cine stie ce dar ajuta) plus adio tichete de tratament pentru pensionari plus ca si altele mai vin. Astia din USL le-au dat cu o mana si le ia cu zece. O sa vada ei. Sa vedem atuncea ce o sa mai zica.Ne razbunam pe Basescu ca sa ne ia astia banii intreit si inzecit.Uite adevarata fata a USL.Sa le fie de bine celor care i-au votat si sa se spele cu ei pe cap.Bine le face .acum sa rabde si sa nu mai zica „Jos Basescu !”In plus in loc de 300 de parlamentari s-au facut 600 mai putin 12.Pai risipa care s-a facut pe parcursul a celor 7 luni de guvernare ponta cine sa le plateaca ,nu romanii, pentru ca doar n-o se le plateasca USLlisti lui ponta si antonescu Cacarau ba la locale ba la referndum ilegitim si fraudat ba la parlamentarele fraudate.Tot pe banni la prosii vor sta si cei 588 de parlamentari (majoritatea provenind de la USL)Pentru ca parlamentarii nu o sa stea la hotel de 2-3 stele ci de lux de 5 stele pentru ca n-or fi prosti sa stea la un hotel de 3 stele bineinteles pe banii prostilor din pacate si din banii celor care nu-au votat USL.Tot hotii USL vor fura cu spor pentru ca romanii votanti USL o sa zica da va rog furati pentru ca noi platim cu drag.Tot noi o sa va platim cu drag excursiiile de lux pentru ca noi santem prosti si in plus toate deplasarile in tara si in strainatate cu masini de lux.Noi suportam toate magariile voastre pentru ca noi n-avem nevoie de banii nici de liniste si suportam si bataiile pe care o sa le luam din cauza voastra pentru ca o sa aive grije unul ca dan Felix Voiculescu.Noi nu avem nevoie nici de libertate nici de bani pentru ca noua ne place sa traim intr-o saracie lucie si o mizeri precara.Apoi banii luatii voi si faceti-va palate din ei noi putem sa murim si de foame. Nu conteaza voi sa fiti ferciti nu noi.Daca ne furati e in regula daca ne mintii si ne fraieriti e superb si daca ne asupriti e si mai si.

  3. Hai sa va mai dau 2 vesti:de la 1 Ianuarie acciza la motorina va creste cu 4,5% si investitiile vor fi reduse cu 1,2 miliarde RON pt.ca, cica au fost reintregite salariile in 2012.Asa ca vor fi(…)canci locuri de munca.

  4. ARD a ratat campania electorala, au gresit mult si au fost taxati, trebuie sa lucreze mult la imagine si sa-si schimbe liderii, sa devina pasarea Phoenix. In alta ordine de idei, sunt curios cum o sa plateasca Ponta atati parlamentari …

  5. cea mai inteleapta treaba este greva fiscala din partea noastra,atunci sa vad ciuma psdista pe cine va mai arunca povara datoriilor facute de parazitii politici.baronii psd acumuleaza milioane de euro iar romanul ,bou,asazis cetatean obisnuit ,este fortat sa plateasca hotiile politice.greva fiscala si legea talionului ne salveaza de dezastrul imediat urmator.faceti bine si anihilati prin tot ce va sta in putere expansiunea ciumei psd.daca stati nepasatori ca pana acum ,romania este distrusa definitiv.un roman optimist dar bine informat care a devenit brusc pesimist geo

  6. Ha…eu as face cota de 10…12…16…Apoi in martie as vedea ca nu am bani in vistierie. As mari apoi cotele la 16…22…30. Hmmm de unde as putea sa le mai iau la fraieri?! Asta imi aduce bani imediat….poate maresc contributia la sanatate……

  7. frumos….acum nu le mai baga mainile in buzunare USLISTII ca asa am auzit direct din gura simpatizantzilor ca ceilaltzi (guvernarea BOC)le-a bagat mana in buzunar…pe cand Iliescu ehei!!! scolitul la Mascovskaia le-a dat 1 euro 😆 ))))) cel mult…la prostime….la cine a trebuit milioane…..

  8. Oamenii sunt prosti.PSD nu stie decat sa dea, sa spunem 15 lei la cresteri de salariu si sa-ti ia in maxim 3 luni de la cresterea salariului uneori 17lei sau alteori chiar 30.Pe asta se bazeaza politica economica a PSD.Prostii retin ca au avut crestere de salarii cica.
    Mai au o obsesie cursul de schimb valutar sa fie mare.
    Accizele la electronice sunt iar o obsesie ca prea multa tehnologie strica astea nu trebuie sa fie accesibile publicului ca tampesc.Vrei paine prajita?Vrei masina de spalat?Ciuciu.La PC nu ai voie ca vezi ce scriu astia de la nasultv si te destepti.
    Apoi ne trebuie bani sa platim oamenii care ne sustin, este o iluzie ca le dam, noi in realitate le luam nu le dam.Nu au memorie mai mare de 3 luni asa ca retin ca li s-a dat si cand vad ca li s-a luat noi le dam iar si apoi iar le luam.Asta stim noi si nimic mai mult.

  9. de ce nu se actualizeaza cu rata inflatiei si pensiile si salariile????iata de ce in campanie nu s-a amintit de nici o masura nici un proiect ci doar au vorbit de BBB…lucruri stiute si para stiute!!METODA PARSIVEASCA!!!!

  10. de ce nu se actualizeaza cu rata inflatiei si pensiile si salariile????iata de ce in campanie nu s-a amintit de nici o masura nici un proiect ci doar au vorbit de BBB…lucruri stiute si para stiute!!METODA PARSIVEASCA!!!!

  11. nici nu stiu daca sa ma bucur ca se autodistruge tara asta dupa votul orb sau sa imi mai mentin o ultima farama de speranta

  12. …si amenzi pentru cei ce nu si-au facut asigurarea obligatorie la casa!!!!Visteria este goala…o sa-i luam ca din oala!!!! Imi place,mai vreau!!!

  13. este doar inceputul,sa vedeti ce ne asteapta din 2013,vor incepe sa traga in privati,suntem singurii care nu am comentat nimic,niciodata,sper ca de data asta sa putem sa ne aparam,sa facem ceva,sa fim uniti!!!!

  14. bun inceput….taci ca-i bine.”Cine ridica sabia,de sabie va muri”-vorbele plagiatorului.Asa ca stimati alegatori uslasi,taceti si pregatiti banii.Tara are nevoie acum de voi si mai mult ca niciodata!!

  15. ce ma bucur !…asa sa traiti 4 mil de imbecili care l-ati votat in loc sa-i dati in barba ..inca-i bine …sa vedeti ce vine !

  16. in timp ce 300 mii romani erau furati ca fraierii de SOV invest FNI in anul 2000 cu girul CEC, BNR isarescu aplauda,ba chiar era si prim-ministru.Insa el nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i pute.In timp ce ISARESCU era la BNR ,exista CARITAS alti fraieri,iar BNR aplauda.Desigur ca ISARESCU e inocent,e baiat bun,devreme acasa,si virgin pe deasupra!

  17. mugur isarescu este adevarata CIUMA a poporului roman,si cel care a condus Romania dupa Ceausescu pana azi.El e primul responsabil de dezastrul Tarii noastre!

  18. poate veni si mama Elodia la putere(omu lui Basescu ),ca tot FMI dicteaza cat e leul,cati bugetari raman in sistem,cum e economia.Guvernul e un executant,o sluga,indiferent cine e la putere PDL PRM PNG PPDD elodia,PSD PCR NKVD KGB CIA NASA MOSSAD.

  19. imi place LIKE. Imi place in primul rand ca mihai razvan ungur-eanu alifie,spion SIE, unguent, si-a luat-o in barba.Ma bucur si io ca fraieru,ca macar cu ceva s-a ales tara asta.

    • Esti un bou.Tu ori esti hot USL ori esti prost care tot tu o sa platesti si nu Mihai Razvan Ungureanu dobitocule.

Comentariile sunt închise.