Mihai Balan, directorul combinatului Oltchim, a demisionat in urma presiunilor angajatilor. Sindicatele de la Oltchim au incheiat o minuta cu administratorul judiciar desemnat pentru insolventa unitatii in care se prevede respectarea a patru puncte „necesare pentru bunul mers al societatii”, intre acestea plata salariilor bilunar si eforturi pentru obtinerea capitalului de lucru, informeaza Adevarul.
Marti, aproximativ 500 de angajati ai Oltchim au protestat in fata Pavilionului Administrativ, nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe decembrie si ianuarie, ei cerand conducerii unitatii sa le prezinte planul de reorganizare, in conditiile in care combinatul a intrat in insolventa.
Tot marti, aproximativ 300 de angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat in fata unitatii, nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe decembrie si avansul pe ianuarie, ei temandu-se ca isi vor pierde locurile de munca, in conditiile in care combinatul Oltchim a intrat in insolventa.
Protestele au fost reluate si miercuri, cand aproape 300 de salariati s-au adunat in curtea combinatului, solicitand ca premierul Victor Ponta si ministrul Economiei sa vina sa discute cu ei.
Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a oprit la inceputul acestei saptamani productia pentru ca nu mai are materie prima. Sistarea productiei vine la mai putin de o saptamana dupa ce Tribunalul Valcea a acceptat solicitarea de intrare in insolventa a companiei de stat.
Polipropilena, materia prima folosita in procesul tehnologic de la Oltchim, se afla la Craiova, in vagoanele companiei CFR Marfa, sustin sindicalistii, dar pentru ca societatea nu si-ar fi platit facturile pentru transport de mai multe luni, s-a ajuns la aceasta situatie.
Sistarea productiei a venit la o saptamana dupa ce societatea a intrat oficial in insolventa.
Propilena este materia prima de baza necesara la Oltchim.