Viviane RedingComisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, a precizat , joi pentru postul de radio BBC, ca Marea Britanie nu poate sa restranga libertatea de miscare a romanilor sau a bulgarilor, care, incepand cu 1 ianuarie 2014 cand controalele vor fi ridicate, vor trebui sa fie tratati ca ceilalti cetateni ai oricarui stat membru UE. „Este necesar sa existe aceleasi drepturi pentru cetatenii din toata Europa”, a completat oficialul Uniunii Europene.

In plus, Viviane Reding a precizat ca libertatea de miscare este unul dintre fundamentele pietei libere, concept de care Marea Britanie este foarte atasat. „Directiva libertatii de miscare nu este o directiva la care Marea Britanie poate sa renunte. Libertatea de miscare este unul dintre fundamentele pietei unice, iar piata unica este ceva de care Regatul Unit este foarte atasat si este unul dintre cele mai aclamate drepturi ale Uniunii Europene”, a adaugat comisarul european pentru Justitie, citata de Huffington Post.

 

2 COMENTARII

  1. Inteleg bine?,din ianuarie 2014 numai sint restrictii de circulatie in spatiul Schengen?Ar fi bine,sa nu suferim totii romanii pentru magariile facute de guvernul rusinii.

Comentariile sunt închise.