Presedintele Germaniei Christian Wulff si-a anuntat demisia, astazi, intr-o conferinta de presa.

“Nu mai pot sa-mi exercit functia de presedinte federal, nici pe plan intern, nici pe plan extern. Recunosc ca am facut greseli, dar am fost intotdeauna sincer. Sunt convins ca se va demonstra nevinovatia mea. Doresc tarii o cultura politica si o democratie autentica. Doresc tuturor cetatenilor fata de care ma simt responsabil, un viitor frumos si multumesc tuturor pentru increderea acordata mie”, a declarat Christian Wulff.

Presedintele german este implicat intr-un scandal de coruptie. Wulff a fost acuzat ca a ascuns un imprumut, a profitat de vacante gratuite din partea unor oameni de afaceri bogati, iar apoi pentru ca a incercat sa faca presiuni asupra jurnalistilor cu scopul de a impiedica publicarea informatiilor.

Apelurile la demisia lui Wulff s-au intensificat in ultima perioada, iar Parchetul din Hanovra a anuntat, ieri, ca a cerut ridicarea imunitatii presedintelui republicii.

[jwplayer mediaid=”3994″]

UPDATE:

Cancelarul german Angela Merkel a facut urmatoarele declaratii:

“Eu imi voi continua activitatea ca pana acum. Prin demisia sa, presedintele Wulff a demonstrat ca exista statul de drept. Statul nostru trateaza pe oricine la fel, indiferent de functia pe care o ocupa. In perioada urmatoare, partidele se vor intalni si vor alege un candidat comun pentru toti”.

[jwplayer mediaid=”3997″]

7 COMENTARII

  1. toti au o problema cu vacantele astea gratuite…:))nu-si permit oare sa cheltuiasca cateva mii de euro… mai bine se compromit pe termen lung

  2. Pobleme, mon cher!
    Nu stiu daca ar trebui sa cred ca excursiile si imprumutul dl demisionat sunt…motivele corecte. Si tocmai al carei tari este dansul presedinte…germania, cea fara de pata! Sigur, daca zice la teve…

  3. Le-am intrebat pe rudele mele din Germania „pai nu-si putea justifica banii ca mostenire de la O MATUSA TAMARA?…Nu tine la ei.Corectidudinea din pacate nu este o „boala” contagioasa” sa poata fi o epidemie sa ne atinga pe toti.Vor mai trece” decenii”pana sa ne atinga si pe majoritatea dintre noi simptome ca bun simt ,morala si responsablitate.

  4. Iata de ce Germania este locomotiva Europei.
    Romania la ora actuala are in parlament 6 condanmati definitiv care nu au minima decenta sa-si dea demisia si continua sa voteze legi pentru ooamenii cinstiti.Propun
    acestor domni sa formeze un grup parlamentar si sa-l aleaga pe cel mai titrat dintre ei lider de grup parlamentar.
    Intrebare de bun simt oare vor fi si-n viitorul parlament ??? daca da ne meritam soarta

    • Nu m-ar mira.Tupeul si nesimtirea este un din caracteristicile parlamentului roman.

  5. Merkel n-a mai alergat azi să-l ajute pe Sarko.
    Surprinzător, n’așa? 🙂

Comentariile sunt închise.