Presedintele PDL Emil Boc a anuntat ca partidul a decis sa incheie un protocol de colaborare cu UNPR. Dupa reuniunea Consiliului Director al PDL, Boc a mentionat ca cele doua formatiuni se vor sustine reciproc in alegrerile locale si ca aceasta decizie a fost luata ca urmare a relatiei privilegiate dintre cele doua partide.
„PDL a decis, avand in vedere relatiile privilegitate, sa incheie un protocol de colaborare, de sustinere, nu alianta electorala, cu UNPR, fiind mandatata conducerea partidului sa finalizeze acest protocol, ca urmare a relatiei privilegiate pe care o avem in actul de guvernare impreuna cu partenerii de la UNPR”, a sustinut Emil Boc.
De asemenea, presedintele PDL a mai anuntat ca politicienii care vor candida din partea Miscarii Populare, vor avea o alta sigla, respectiva o inima si culoarea verde.
Emil Boc a explicat ca fiecare organizatie poate sa aleaga sub ce formatiune politica sa candideze, intrucat decizia se ia pe plan local.
„Alegerile sunt locale si e o vorba, ‘all politics is local’ si e firesc ca la nivel judetean sa lasam organizatiile noastre sa decida”, a declarat presedintele PDL.
Totusi, decizia incheierii unui protocol la nivel national intre PDL si UNPR nu i-a entuziasmat pe toti democrat-liberalii. Senatorul Radu Berceanu s-a opus in sedinta Colegiului Director unei astfel de colaborari. Unul dintre motive ar fi legat de faptul ca Antonie Solomon vrea sa candideze la Primaria Craiova din partea UNPR. Berceanu s-a aratat deranjat si de faptul ca UNPR a atras mai multi democrat liberali.
„In niciun caz nu-l vom sustine pe Solomon. Am si spus. Puteti sa semnati 132 de protocoale, veniti sa le aplicati la Dolj. Am declarat in nenumarate randuri, pentru mine Antonie Solomon este un puscarias. Dupa ce isi rezolva problemele cu justitia, dupa aia sa candideze”, a declarat Berceanu. Senatorul PDL a explicat faptul ca nu este neaparat cel mai potrivit candidat, omul politic care are o cota mare in sondaje, in cazul lui Antonie Solomon fiind vorba doar de o cota emotionala datorata lunilor de arest.
Mie imi este destul de clar ca acest „sistem” este nereformabil. La inceput, prima sansa au avut-o comunistii lui Iliescu. Au vopsit gardul si l-au desenat pe Victoras si Crinulet in culori revolutionare pe uluci, asta in timp ce leopardul Nastase, aflat sub imunitatea ingradirii, strangea din buci cu ochii pe deciziile dulci ale justitiei cu stegulete la capatai. Apoi a venit randul puterii, vopsindu-l pe Oltean in culorile reformarii. Comicaria asta a continuat si la UNPR, UDMR, PNL, etc. Singura concluzie care se poate trage este ca, indiferent de culoarea vopselii, in spatele gardului se gasesc aceiasi leoparzi hamesiti de criza. Discutam zilele trecute cu un bun amic pe marginea solutiilor posibile si, in timp ce amicul imi spunea ca este hotarat sa paraseasca tara pentru ca nu mai vede nicio solutie, eu sustineam ca solutia sta in mana noastra, dar o mana coordonata de analiza lucida. Alegerile locale sunt punctele de plecare pentru un nou inceput. Sa alegem cu capul, pentru ca s-a dovedit ca alegerile cu inima, fie ca am votat cu mana stanga sau cu mana dreapta, s-au dovedit inselatoare. Cercul vicios pastreaza aceeasi curbura capatata imediat dupa inghesuiala din decembrie ’90. Gasca politica, o structura transpartinica care reprezinta interesele restranse a unei comunitati mostenite de la ilustrul impuscat, vine si ne propune o suma de candidati eligibili. Mereu aceleasi nulitati convenabile, asa cum ii place comunistului @Timan sa le numeasca. Din patru in patru ani, aceleasi nulitati impotente isi pozitioneaza figura tampa sub diverse sigle de partid, iar noi, ademeniti de momeala ieftina a pungilor electorale, ne ingesuim sa ii votam cu doua maini. Era un banc cu vanatorul si ursul, in care, de fiecare data cand vanatorul lua urma ursului din padure, ursul il prindea si il regula cu pofta. Intr-un final, contrariat de insistenta vanatorului, ursul il intreba pe acesta „Ma, perversule, la cat de insistent esti, bag de seama ca a inceput sa iti placa. Asa-i?”
Va las pe voi sa alegeti personajele si sa stabiliti cine este vanatorul si cine este ursul in eterna poveste a alegerilor postdecembriste.