Curtea de Apel a decis, vineri, suspendarea normelor de aplicare a legii privind câinii fără stăpân, care permite şi eutanasierea lor. Vier Pfoten semnalează absenţa cadrului legal pentru capturarea şi eutanasierea maidanezilor, având în vedere că normele de aplicare a legii în domeniu au fost suspendate de instanţă.
„Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a pronunţat vineri decizia în favoarea organizaţiei internaţionale Vier Pfoten, suspendând normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân”, se arată într-un comunicat al Vier Pfoten remis luni.
Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel, hotărârea de Guvern este suspendată în întregime până la pronunţarea unei alte instanţe. Decizia poate fi atacată cu recurs în 15 zile.
sursa: captura portal.just.ro
Directorul de campanii al Vier Pfoten, Gabriel Păun, afirmă că decizia CAB de a suspenda normele de aplicare reprezintă un semnal „clar şi independent” că legea care permite uciderea câinilor nu funcţionează.
„62% dintre români au spus recent că sunt împotriva eutanasiei câinilor. Este deci timpul ca Guvernul să transforme dorinţa lor într-o lege nouă care să aducă străzi sigure fără a mai ucide câini”, este de părere Păun.
Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) şi Primăria Capitalei nu au dat publicității până la această oră un punct de vedere.
Asociaţia susţine că până în prezent mii de câini au fost ucişi în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti. Vier Pfoten a început din ianuarie să critice normele de aplicare, argumentând că acestea cuprind mai multe prevederi care contrazic legea.
Organizaţia susţine că „încă de la început a invitat Guvernul la dialog şi i-a cerut să suspende aceste norme, însă cererea a fost ignorată şi apoi respinsă”. Din acest motiv în martie asociaţia a atacat hotărârea de Guvern la CAB.
La finalul lunii aprilie, coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, a declarat că aproximativ 17.800 de câini au fost ridicaţi de pe străzile Capitalei din septembrie 2013, peste 4.000 dintre aceştia au fost eutanasiaţi, iar alţi 8.200, adoptaţi, însă ritmul adopţiilor a scăzut foarte mult în ultima perioadă.
Hingherii ASPA, ucigași fără milă plătiți din banii statului
Eutanasierea câinilor fără stăpân este un măcel în toată regula, în care animalele sunt exterminate cu o cruzime greu de imaginat. Medicii veterinari şi hingherii din Bucureşti au fost filmaţi, în urmă cu două luni, cum extermină pur şi simplu câinii adunaţi de pe străzi. În adăposturile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, căţeii nu sunt eutanasiaţi, ci omorâţi în chinuri de oameni plătiţi de primăria Capitalei. Actele de barbarie sunt plătite generos de municipalitate, iar hingherii primesc din banii contribuabililor 219 lei pentru fiecare câine.
Scene de cruzime sunt des întâlnite în adăposturile Primăriei Capitalei din Bragadiru şi Mihăileşti. Angajații chinuie animalele ca să se distreze. Uneori, în urma bătăilor, unii dintre câinii maidanezi mor. Câțiva dintre angajați au dezvăluit, sub protecția anonimatului, cum se desfășoare aceste acte de cruzime.
[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”65494″]
„Târâţi cu crosa, călcaţi pe coadă, pe cap, pe gât, loviţi de pereţi, de cuşti, de padocuri”, povestește unul dintre ei.
„Erau lăsaţi înăuntru, în padocuri. Dacă îşi mai reveneau, bine. Dacă nu, nu. Nimeni nu era interesat de starea lor de sanatate”, spune alt angajat.
Pentru cei care scapă cu viaţă, chinul continuă şi în padocuri.
„20 de câini – 25 de câini într-un padoc. Se mâncau între ei. Nu le dădea nimeni de mâncare. Nu-i îngrija nimeni”, povestește un alt hingher.
Angajaţii Autorităţii pentru Protecţia Animalelor susţin că unii dintre veterinarii din adăposturi au devenit cunoscuţi pentru sadism.
„La Mihăileşti, d-l doctor când auzea că era câine adus de la muşcătură, de la sesizare, inclusiv el îl lovea cu piciorul (…) I se spune Menghele de către iubitori. Îşi face treaba în continuare acolo”, povestește un hingher.
Veterinarul și-a câștigat această poreclă „pentru că eutanasiează câini, pentru că-i schingiuie, îi chinuie. Sunt câini luaţi întregi de pe stradă şi când vin stăpânii să-i revendice îi iau fără dinţi în gură, cu labele rupte”, adaugă acesta.
Maltratarea și uciderea animalelor, pedepsită cu închisoarea
România are două legi care, cel puțin teoretic, pedepsesc cruzimea față de animale. Prima, care datează din 2004, a fost înăsprită în 2008 și prevede ca orice persoană care rănește un animal să fie amendată cu o sumă cuprinsă între 500.000 și 10.000 de lei sau cu pedeapsă cu închisoarea de la o lună la trei ani. În 2013 a apărut o lege mult mai dură care spune că orice persoană care rănește un animal merge direct la închisoare pentru o perioadă cuprinsă între doi și cinci ani.
Pe 20 martie 2015 curtea de apel a respins cererea criminalilor de la Vier Pfoten si acum eradicarea maidanezilor este legala iar hingherii din romania nu se vor opri pana ce tara asta nu va fi eliberara de sub tirania maidanezilor . Vor fi eutanasiati pana la ultimu picior de javra .
Îți dai seama ce-ai spus, dobitocule? ”Să fie eutanasiați până la ultimul picior de javră” ar însemna să fie eutanasiată și cățeaua care e mă-ta. Ce dobitoc ești.
A mai trecut o zi si iar au mai fost eutanasiati din maidanezi ( adica exterminati facuti cenuse sa pricepi si tu ).
Vier Pfoten acesta organizatie de crima organizata in foamea ei dupa bani se scalda in singele copiilor ucisi de maidanezi. Ori eutaansiati maidanezi ori iesim in strada si facem noi dreptate singuri .