Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca, pana in momentul de fata, institutia a reusit sa stranga la bugetul de stat suma echivalenta cu 0,81% din PIB. Acesta sustine ca masurile fiscale antievazioniste au determinat ca in perioada 1 ianuarie 2012 – 7 aprilie 2012, ANAF-ul sa adune suma de 4,93 miliarde de lei, mai putin de un procent din PIB-ul estimat pentru 2012 de 609,6 miliarde de lei.

“Analitic, suma e compusa din obligatii suplimentar stabilite, TVA respins la plata, confiscari, diminuarea pierderii fiscale, masuri asiguratorii si prejudicii aferente sesizarilor penale” a afirmat Blejnar.

Sorin Blejnar a mai mentionat ca, prin sprijinul Bancii Mondiale, restructurarea ANAF va continua, urmatoare etapa fiind regionalizarea institutiei.

“Speram ca toti cei care avem atributii in acest domeniu sa reusim sa ne maximizam eforturile. Important este ca in primul trimestru din 2012 trendul incasarilor la bugetul general consolidat este ascendent fata de aceeasi perioada a anului 2011 si ca institutiile statului colaboreaza foarte bine”, a completat Blejnar.

Declaratia presedintelui ANAF vine cu 7 zile inainte ca ultimatumul dat de Premierul Mihai Razvan Ungureanu sa expire. Prim-ministrul a cerut autoritatilor competente ca, prin masurile de combatere a evaziunii fiscale, pana in data de 17 aprilie sa colecteze la bugetul de stat 1,5% din PIB.

“Va cer sa ca in termen de 60 de zile, actiunile dumneavoastra de combatere a evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB”, declara Mihai Razvan Ungureanu, in data de 17 februarie 2012.

Potrivit declaratiei lui Blejnar, pana in momentul de fata, ANAF-ul a strans mai mult de jumatate din suma ceruta de Premierul Ungureanu.

6 COMENTARII

  1. Normal ca e putin. Cred ca Blejnar nu a aflat ca Antena 3 a avut un profit de 40.000 Euro in 2011. A facut verificari acolo, sa vada unde s-au dus banii de pe publicitate? Nimic. In schimb controale peste controale la micii comercianti.

  2. Putin, chiar prea putin. Cred ca i se va cere demisia, daca nu va fi demis.
    Nu este vointa! Prea multa comoditate la functionari. Nu stiu ce se intampla dar cuvintele au fugit spre postare.

    • Credeti ca nu este nici o diferenta intre ANAF a strins la buget 0,8% din pib si anaf a strins la buget cu 0,8% din pib fata de prevedeti din evaziune fiscala?

  3. Putin, chiar prea putin. Cred ca i se va cere demisia, daca nu va fi demis.
    Nu este vointa! Prea multa comoditate la funct

  4. Putin, chiar prea putin. Cred ca i se va cere demisia, daca nu va fi demis.
    Nu este vointa! Pr

  5. Nu spun ca nu se vad rezultate, dar mi se pare ca sunt cam plapande comparativ cu asteptarile romanilor desi de inteles.

    Live United Nations Google+ Hangout with Ban Ki-moon

Comentariile sunt închise.