„Mult i-ar fi plăcut lui Nicolae Ceauşescu felul în care s-a comportat dl. Ponta în această campanie”, a declarat editorialistul Cristian Tudor Popescu, într-o intervenţie telefonică la Gândul LIVE referindu-se la atitudinea faţă de transfugii din diaspora a premierului, la modul în care acesta s-a străduit să îi gâtuie la vot şi la „suta de lei” dată în plus dată românilor din ţară.
Totodată, jurnalistul a comparat gestul premierului care, în şedinţa CExN a cerut excluderea din partid a senatorului Mircea Geoană, a lui Dan Şova şi a lui Marian Vanghelie, cu cel al „iubitului conducător de partid” în faţa căruia nimeni nu crâcneşte.
„Mult i-ar fi plăcut lui Nicolae Ceauşescu comportamentul tânărului Ponta din această campanie. Constatatrea lui Ioan Rus în ceea ce priveşte asocierea lui Victor Ponta cu comunismul, deşi nu i-a plăcut deloc dlui Iliescu, este foarte corectă. Prin urmare, ce se va întâmpla acum? Dl Ponta a dictat nişte excomunicări – în limbaj bisericesc, excluderi – în limbaj de partid – absurde: pentru că aceşti inşi – dl Geoană, acel Şova şi Vanghelie nu au făcut altceva decât să exprime nişte opinii. Nu îmi amintesc să fi pierdut ceva pentru partid, au emis nişte opinii, mai mult sau mai puţin fericite”, a comentat editorialistul Gândul.
„Din punctul de vedere al dlui Ponta, nu ştiu cu ce au dăunat partidului. Doar dacă se păstrează ideea fundamentală a PCR, a monolitului: nu crâcneşte nimeni, nu trebuie să exprime nimeni vreo părere diferită de cea a conducătorului. Şi după ce conducătorul pierde ruşions alegerile, ce face el? Îi exclude pe cârtitori”, a mai spus Popescu.
Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, despre excluderea din partid a social-democraţilor Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie, că majoritatea covârşitoare a colegilor a decis că trebuie să meargă pe drumul lui şi că a plătit un preţ pentru că nu a fost un om al deciziilor radicale.
Victor Ponta a declarat că ”este un moment mai dificil pentru el, din care poate să înveţe sau pot fi găsiţi alţii mai buni”, şi a precizat că ”este nevoie de o echipă de conducere în PSD care să fie cu adevărat unită şi să aibă un proiect comun”.
”Din acest punct de vedere, au fost trei dintre colegii noştri pe care nu numai eu, că dacă era vorba numai de mine, lucrurile erau mult mai simple, dar majoritatea covârşitoare a Comitetului Executiv, cu doar două voturi împotrivă, a considerat că trebuie să ne despărţim drumurile”, a anunţat Ponta.
Sursa: gandul.info
Similare