Membrul CSM, Alina Ghica a comentat, la un post tv, referindu-se la la modul in care premierul Victor Ponta s-a implicat in cazul procurorului Paipici, a declarat ca „este o presiune. Daca domnul procuror Papici sesizeaza CSM, vom avea o interventie. Trebuie sa ne amintim de separare puterilor in stat. Cand o persoana are o nemultumire fata de un magistrat, este obligat sa se adreseze Inspectiei Judiciare. CSM inca din 2007 a aratat ca nu pot fi infiintate comisii parlamentare pentru cercetarea activitatii unui magistrat. Este e amestecare a politicului intr-o alta institutie in stat“.
„Se impune ca intreaga clasa politica sa se abtina de la comentarea activitatii personale a magistratilor. Este o presiune asupra magistratului respectiv. Daca domnul procuror sesizeaza CSM, vom avea o interventie“ a spus Alina Ghica.
Ca solutie pentru a apara justitia de politic, Alina Ghica a aratat ca „primul care e obligat sa apere independenta justitiei este CSM si eu cred ca am reusit sa ne indeplinim misiunea.Un rol important in actuala conjunctura revine magistratilor, ei trebuie sa aplice legea, sa uite de influente de orice natura si sa-si faca treaba. Exista asociatii profesionale care ar trebui sa intervina in cazuri de genul acesta, insa nu s-a intamplat acest lucru“.
Daca inteleg bine, cu un prag de 30 la suta din
alegatori ,un referendum poate fi valabil votat
doar cu 15 la suta din alegatori +1, impotriva
a 85 la suta din populatie.
Halal democratie.
Doamna Ghica pana nu propuneti o lege care sa suspende din functie si sa pedepseasca drastic un politician care nu respecta principiul separarii puterilor in stat care se amesteca in justitie puteti sa tot vorbiti. Asa am avut lovitura de stat de anul trecut, asa am avut suspendarea dumneavoastra si a domnului Danilet abuziv facuta cu cozi de topor politice. Propuneti o idee de lege catre parlament, faceti-o publica a si aratati care ar fi avantajele unei astfel de legi. Poate anumiti politicieni vor imbratisa ideea si o vor vota.