Jurnalista Andreea Pora consideră că eliberarea condiţionată a lui Dan Voiculescu reprezintă un mesaj uşor de decriptat de infractori că se dă din nou liber la furat.

„Ceva se întâmplă, deși nu e încă clar ce și cum. Printre magistrați circulă zvonul, care la români e mereu profetic, că deznodământul adevăratei lupte cu anticorupția nu e departe și nu e favorabil ei. Justiția e debusolată, nu știe ce să mai creadă, suferă deocamdată de sin­dromul giruetei. Adie un vânticel de res­tau­rație, de pupat în grup piața penală, se aude în fundal un ordin pe unitate: la furat, băieți, se întorc vremurile bune, de impunitate. Eli­be­ra­rea lui Voiculescu e doar un mesaj, ușor în­să de decriptat de infractori. E pasul înapoi ca­re poate deschide drumul”, scrie Pora într-un editorial publicat pe revista22.ro, citat de stiripesurse.ro

Și totuși, remarcă jurnalista, pare mai mult de atât. Dintre nenumăratele scenarii posibile, Andreea Pora îl consideră cel mai plauzibil pe cel care vitează o înţelegere a mogulului cu actori politici de rang înalt.

„În acest context, e interesant modul în care „dom’ profesor“ și-a început lupta – mar­de­ia­șii de la A3 îl toacă mărunt pe Dragnea, ba cu Tel Drum, ba cu autocrația, ba, mai nou, cu pierderea majorității parlamentare și sus­ți­ne­rea lui Ponta și a aripioarei pe care acesta o moșmondește pentru la toamnă. E o cam­pa­nie începută înainte de eliberarea șefului, fi­ind clar că se execută o comandă. Una cu va­loare tot de mesaj. Să fie dărâmarea noului „dictator“ Dragnea parte a unui deal? Dar cu ci­ne? Aici sunt scenarii cât nu cuprinde min­tea. Te poți gândi, de ce nu, că a bătut palma pentru scoaterea PSD de sub dominația lui Dragnea, la schimb cu eliberarea condiționată și restaurația în justiție. Lupta cu „abuzurile“, s-a văzut deja, permite chiar orice. Ar fi un troc, s-o recunoaștem, reciproc avantajos pen­tru mulți actori politici de rang înalt. Cu sau fără dosar, dar cu ambiții mari”, mai scrie Andreea Pora.