Să le dăm cuvântul, în oglindă:
» Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea – Traian Băsescu, pe facebook (sâmbătă, 7 martie)
» Este o mare suferinţă pentru mine să văd că sora şi mama mea sunt linşate mediatic doar ca să fiu eu lovit politic – Victor Ponta, tot pe facebook (joi, 26 februarie)
Fiica lui Traian Băsescu are calitate de martor într-un dosar privind modul de comasare al terenurilor de la Nana.
Mama lui Victor Ponta are calitate de martor într-un dosar privind fraudarea de fonduri europene și sustragere de la plata taxelor către stat.
Lui Traian Băsescu i-au trebuit 10 ani să construiască încrederea în Justiție și o singură zi de sâmbătă să dea cu piciorul acestor eforturi. „Odată președinte, întotdeauna președinte”, o sintagmă pe care, din păcate, Traian Băsescu pare să o uite când lucrurile nu merg așa cum ar vrea el.
Parchetul General n-a scăpat ocazia să-l taxeze pe Traian Băsescu într-un comunicat transmis sâmbătă presei:
Conducerea Ministerului Public apreciaza ca fiind regretabil faptul ca un fost presedinte al Romaniei pune la indoiala independenta si impartialitatea procurorilor, acest lucru fiind de natura sa afecteze prestigiul si credibilitatea justitiei”
Iar astăzi CSM a sesizat Inspecția Judiciară cu privire la declarațiile lui Traian Băsescu. O poziție corectă, nimic de zis, ca și în cazul altor politiceni, cum ar fi Victor Ponta, de exemplu…
De la „am încredere în Justiție și în Elena Udrea” la „o acțiune politică” n-au trecut decât câteva zile. Pasul a fost făcut înainte și de protejata sa, care, la primul discurs în fața Parlamentului avea încredere în Justiție pentru ca la al doilea să vorbească despre „marota noi nu ne opunem Justiției”.
Să ne amintim doar de alte câteva „dosare politice”: Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Cătălin Voicu, Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre, Relu Fenechiu, Liviu Dragnea, Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea… Toți au spus la vremea lor sau spun acum același lucru. La DNA sau la Parchetul General, apoi în sala de judecată au ajuns, rând pe rând, oameni din toate colțurile spectrului politic: PSD, PDL, PNL, UDMR…
Revenind la Traian Băsescu & Victor Ponta, aparent cei doi au poziții ireconciliabile – dacă nu mergem pe firul teoriei lui Dan Tăpălagă de pildă – chiar dacă primul l-a numit de două ori premier pe cel de-al doilea, deși spunea că niciodată nu va face acest lucru… Totuși, iată cum cei doi au ajuns să vorbească pe aceeași voce când vine vorba despre „Justiția politică”. Dinspre Victor Ponta, nicio surpriză, el vorbește despre „condamnări politice” încă din 2012, de la încarcerarea lui Adrian Năstase. De la Traian Băsescu însă nu mă așteptam la o schimbare atât de rapidă de discurs, la doar două luni și jumătate de la finalul mandatului.
E bine sau nu e bine? Acționează sau nu Justiția „politic”? Privind la toate numele pe care le-am înșirat mai sus și la altele pe care nu le-am menționat, aș spune că da, e bine! Dacă Justiția o acționa „politic” nu știu, dar pot spune că acționează „echidistant politic” atât timp cât a cam ajuns la toți…
sursa reportervirtual.ro
Comentariile sunt închise.