Potrivit presedintelui CSM, Oana Schmidt Haineala, in cazul lui Daniel Morar nu poate fi vorba de incompatibilitate, intrucat mandatul de judecator la Curtea Constitutionala nu incepe la data decretului de numire ci la data depunerii juramantului, respective 8 iunie 2013.
„Inceperea mandatului la Curtea Constitutionala nu este data decretului prezidential sau a hotararilor Senatului sau Camerei Deputatior, ci data depunerii juramantului, respectiv 8 iunie 2013”, a spus presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la iesirea din sediul institutiei, intrebata daca Daniel Morar este in incompatibilitate cu functia detinuta la Parchetul General si calitatea de membru desemnat la Curtea Constitutionala.
Oana Schmidt Haineala a precizat ca articolul 69 din Legea 47 si articolul 33 punctul 15 din Legea 303/2004 prevad ca judecatorii si procurorii care sunt numiti judecatori la Curtea Constitutionala isi pot relua postul de magistrat la incetarea mandatului de judecator la CC.
Presedintele CSM a adaugat ca este vorba de o suspendare „sui generis” din calitatea de magistrat, dar aceasta se produce dupa inceperea mandatului la Curtea Constitutionala, in cazul lui Daniel Morar fiind vorba de 8 iunie.
Daniel Morar, Mona Pivniceru si Valer Dorneanu au fost numiti judecatori la Curtea Constitutionala, pe locurile unor judecatori ale caror mandate expira in luna iunie.
sper sa fi inteles si dna norica.
Logic, cum judecatorii CCR sunt inamovibili pe perioada mandatului,d-l Morar devine judecator in ziua in care expira mandatul celui care a fost inainte. D-le da ce repede se aduna deontologii lui peste prajit sa spuna ca este incompatibil , ha ha ha !!! Ati vrea voi mai .. 😀